This account uses a custom start date - for full history analysis use the "Custom Analysis" tool.
Strategia oparta tylko na średnich.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Czyli MC by się zgadzało, -98%xkubas pisze:Kuba Brzeziński pisze:przecięcia średnich sygnałem ??? hehehehe
powodzenia i napiszcie jak MC zaliczycie Wink

Przecięcie średnich w długim terminie nie może działać z jednego prostego powodu, jest to tak prosta i banalna i nieuznaniowa technika że gdyby działała to nikt by już nie pracował tylko mial EA, w dodatku każdy nowy leszczyk jest tym systemem wręcz zafascynowany na początku
średnie mogą być wspaniałym narzędziem do analizy, natomiast NIE dają żadnych sygnałów gdy sie przecinają
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
dokładnie...Ink. pisze:Przecięcie średnich w długim terminie nie może działać z jednego prostego powodu, jest to tak prosta i banalna i nieuznaniowa technika że gdyby działała to nikt by już nie pracował tylko mial EA, w dodatku każdy nowy leszczyk jest tym systemem wręcz zafascynowany na początku
Dodano po 2 minutach:
na pewno dużo większą skuteczność w wykorzystaniu EMA jest korelacja między np. 21 a 50 dniową...odległość kursu od średniej i tak dalej...a nie przecięcia...które jak czytalem w nie jednej ksiązce nie są sygnałem,wiedza droższa od złota....i po wielomiesięcznych testach faktycznie nic nie warte sygnały...
Dodano po 3 minutach:
xkubas pisze: Kuba Brzeziński napisał:
przecięcia średnich sygnałem ??? hehehehe
powodzenia i napiszcie jak MC zaliczycie Wink
jak pograsz na średnich 3 lata to wtedy możemy pogadać
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski
nie nie mówię tego, i nikomu nie chcę udowadniać nic. Wcześniej na tym koncie złapałem chyba ze trzy MC. w poniedziałek odepnę oś czasu i zobaczycie. Na innym koncie demo system mój od 3 miesiecy jest profitowy bez MC / up&down/Kuba Brzeziński pisze: po 22 transakcjach jesteś przekonany na śmierć i życie że nie mam racji... ?
w zależności od horyzontu czasowego treidów...2-3 tygodniowe inwestycje...nie wiele...
jak pograsz na średnich 3 lata to wtedy możemy pogadać

Dodano po 3 minutach:
od początku tego roku zgłębiam to, mam taki zamiar dłużejKuba Brzeziński pisze:jak pograsz na średnich 3 lata to wtedy możemy pogadać

Face shoot the fuckers...
Od przewartościowania do niedowartościowania. Rzecz polega na wyczerpaniu się danego ruchu i powrotu kursu do "wartości średniej". Odchylenie ceny (ew. regresja), gdzie cena przestaje być akceptowana i następuje cofnięcie w kierunku umownej wartości średniej. Tylko problem polega na tym, że bazujemy na danych historycznych, i np. wczorajsza wartość średnia nie koniecznie musi odpowiadać dzisiejszej - nigdy nie jest tak żeby nie mogło być jeszcze taniej/drożej. Dlatego celem nie jest przewidywanie przyszłości na podstawie danych z przeszłości, tylko reagowanie na zaistnienie specyficznych warunków rynkowych, które umożliwiają zawarcie mało ryzykownej transakcji. Watro patrzeć np. na SMA 200 i 100 na wyższych TF'ach ale nie na przecięcia!
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
niestety realBy_żyło_się_lepiej pisze:demo? nie masz nadanych u[rawnień handlu ...

na tą chwilę wszystko robione z planem, ryzyko na początku 20% teraz 10-12%Ciekawy pisze:Jak na 22 pozycje fajny wynik.... życzę jak najlepiej ale chyba delikatnie przeginasz z ryzykiem... Laughing zagrałbyś tak gdyby nie chodziło o kilkaset złoty?
Jak wiesz co robić, masz plan i postępujesz z nim tak jak zakładałeś to powinno się udać. Mi to zajęło 8 miesięcy. Mam nadzieję że sprawdzi się i dalej. Jednak będę musiał poczekać znów na sygnał i zbudować odpowiednią piramidę.
wrócę z szybkich nieplanowanych wakacji będziemy myśleć nad tematem co i jak dalej. Pozdrawiam Kuba
Face shoot the fuckers...
-
- Stały bywalec
-
- Stały bywalec