Strategia oparta tylko na średnich.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

xkubas
This account uses a custom start date - for full history analysis use the "Custom Analysis" tool.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

xkubas pisze:
Kuba Brzeziński pisze:przecięcia średnich sygnałem ??? hehehehe
powodzenia i napiszcie jak MC zaliczycie Wink

nie sądzę ;) http://www.myfxbook.com/pl/members/xkub ... tam/363464
Czyli MC by się zgadzało, -98% :D

Przecięcie średnich w długim terminie nie może działać z jednego prostego powodu, jest to tak prosta i banalna i nieuznaniowa technika że gdyby działała to nikt by już nie pracował tylko mial EA, w dodatku każdy nowy leszczyk jest tym systemem wręcz zafascynowany na początku

średnie mogą być wspaniałym narzędziem do analizy, natomiast NIE dają żadnych sygnałów gdy sie przecinają

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Ink. pisze:Przecięcie średnich w długim terminie nie może działać z jednego prostego powodu, jest to tak prosta i banalna i nieuznaniowa technika że gdyby działała to nikt by już nie pracował tylko mial EA, w dodatku każdy nowy leszczyk jest tym systemem wręcz zafascynowany na początku
dokładnie...

Dodano po 2 minutach:

na pewno dużo większą skuteczność w wykorzystaniu EMA jest korelacja między np. 21 a 50 dniową...odległość kursu od średniej i tak dalej...a nie przecięcia...które jak czytalem w nie jednej ksiązce nie są sygnałem,wiedza droższa od złota....i po wielomiesięcznych testach faktycznie nic nie warte sygnały...

Dodano po 3 minutach:
xkubas pisze: Kuba Brzeziński napisał:
przecięcia średnich sygnałem ??? hehehehe
powodzenia i napiszcie jak MC zaliczycie Wink

nie sądzę http://www.myfxbook.com/pl/members/xkub ... tam/363464

po 22 transakcjach jesteś przekonany na śmierć i życie że nie mam racji... ?
w zależności od horyzontu czasowego treidów...2-3 tygodniowe inwestycje...nie wiele...
jak pograsz na średnich 3 lata to wtedy możemy pogadać
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Kuba Brzeziński pisze: po 22 transakcjach jesteś przekonany na śmierć i życie że nie mam racji... ?
w zależności od horyzontu czasowego treidów...2-3 tygodniowe inwestycje...nie wiele...
jak pograsz na średnich 3 lata to wtedy możemy pogadać
nie nie mówię tego, i nikomu nie chcę udowadniać nic. Wcześniej na tym koncie złapałem chyba ze trzy MC. w poniedziałek odepnę oś czasu i zobaczycie. Na innym koncie demo system mój od 3 miesiecy jest profitowy bez MC / up&down/
Podyskutujemy na ten temat od poniedziałku. Jadę na weselicho. Wiec do poniedziałku. 8)

Dodano po 3 minutach:
Kuba Brzeziński pisze:jak pograsz na średnich 3 lata to wtedy możemy pogadać

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

xkubas pisze: Wcześniej na tym koncie złapałem chyba ze trzy MC
Jak na 22 pozycje fajny wynik.... życzę jak najlepiej ale chyba delikatnie przeginasz z ryzykiem... :lol: zagrałbyś tak gdyby nie chodziło o kilkaset złoty?

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Od przewartościowania do niedowartościowania. Rzecz polega na wyczerpaniu się danego ruchu i powrotu kursu do "wartości średniej". Odchylenie ceny (ew. regresja), gdzie cena przestaje być akceptowana i następuje cofnięcie w kierunku umownej wartości średniej. Tylko problem polega na tym, że bazujemy na danych historycznych, i np. wczorajsza wartość średnia nie koniecznie musi odpowiadać dzisiejszej - nigdy nie jest tak żeby nie mogło być jeszcze taniej/drożej. Dlatego celem nie jest przewidywanie przyszłości na podstawie danych z przeszłości, tylko reagowanie na zaistnienie specyficznych warunków rynkowych, które umożliwiają zawarcie mało ryzykownej transakcji. Watro patrzeć np. na SMA 200 i 100 na wyższych TF'ach ale nie na przecięcia!
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

By_żyło_się_lepiej pisze:demo? nie masz nadanych u[rawnień handlu ...
niestety real :wink:
Ciekawy pisze:Jak na 22 pozycje fajny wynik.... życzę jak najlepiej ale chyba delikatnie przeginasz z ryzykiem... Laughing zagrałbyś tak gdyby nie chodziło o kilkaset złoty?
na tą chwilę wszystko robione z planem, ryzyko na początku 20% teraz 10-12%
Jak wiesz co robić, masz plan i postępujesz z nim tak jak zakładałeś to powinno się udać. Mi to zajęło 8 miesięcy. Mam nadzieję że sprawdzi się i dalej. Jednak będę musiał poczekać znów na sygnał i zbudować odpowiednią piramidę.

wrócę z szybkich nieplanowanych wakacji będziemy myśleć nad tematem co i jak dalej. Pozdrawiam Kuba
Face shoot the fuckers...

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ByleDoPrzodu »

odnośnie tego postu. Chciałbym powiedzieć, że znam osobe która gra tylko na dwóch średnich i ma się bardzo dobrze. Pozdr (dodam, że chodzi o przeciecie się średnich)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

ByleDoPrzodu jaki TF, jaki lewar, ile depo i jaki MM?

ByleDoPrzodu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ByleDoPrzodu »

Lewar: 1:100, Depo dokładnie nie wiem ale w chyba okolicach 20 000. Zysk mc ~30-40%. TF to chyba offline m2. Pozdro

ODPOWIEDZ