GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Scalper

Nieprzeczytany post autor: Scalper »

nasedo pisze:Straciłbyś na nich
Oj straciłem na kilku z tych sygnałów ale i tak dzień wyszedł mi 12pipsów na + 8) To prawda ze GMMA nie nadaje się na takie nagłe ruchy grając wg zasad z tego wątku ale ja bardziej podchodze do tego jako wyznacznik trendu.Jeśli wszystkie zielone sa pod czerwonymi czekam na pullback i szukam szczytu. Z trafnoscią szału nie ma ale bliski SL i trailing stop sprawiaja ze uczestnicze w znacznej czesci takiego ruchu.

mxmx1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mxmx1 »

Kiedyś grałem tym http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=40325 lub tu http://www.bustathief.com/2007/07/earn- ... lower.html ;). wydaje mi się ze moze ktoś to połączyć z systemem z tematu moze to być ciekawe. system z linka daje dość precezyjne wejścia. Jak ktoś chcę się pobawić i preferuje styl gry na gmma to zachęcam do przestudiowania.

Dodam że przestałem tym grać tylko i wyłącznie ze względu na to że trzeba non stop siedzieć i czekać na sygnał (odpowiednie ustawienie jak to jest z gmma).
Prawda zawsze leży gdzieś po środku.

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lemurek »

Witam,
Tworze taki wskaznik kombajn do GMMA. Jeli ktos ma ochote sie pobawic to zapraszam, wszelkie konstruktywne uwagi jak rowniez informacje o wykorzystywanych ustawieniach mile widziane :)
Wskaznik stawia strzalki przy wszystkich swieczkach spelniajacych zadane warunki - są to potencjalne prawidlowe punkty otwarcia pozycji. Przy aktualnie tworzonej rowniez, ale decyzja jest ryzykowna wtedy bo na 1M strzalka moze wrecz zmieniac kierunek! :)
Jest tam sporo parametrow, te dotyczace GMMA sa raczej jasne, wyjasnie tylko kilka parametrow filtra RSI. Wykorzystuję tam Self Adjusting RSI v1. I tak - czterech jego parametrow nie bede wyjasnial (price, period, deviation,mode) - znajdziecie na googlach. Parametry ktore moga wydawac sie zagadkowe to :
SaRSITunnelRisingEnable -> sprawdza czy tunel sie poszerza
SaRSITunnelRisingIncrement standardowo powinno byc 0, jednak czasem na oko filtr juz nie powinien przepuscic sygnalu, tymczasem okazuje sie ze to roznica rzedu 0,05 i rzeczywiscie filtr mial racje - po to jest ten czynnik - jesli jest mniejszy od 0 tu utrudni ten warunek - jesli wiekszy ulatwi warunek, poniewaz RSI ma zakres od 0 do 100 to ten czynnik nie powinien przekraczac wartosci +/- kilka
SaRSITunnelRisingAccEnable - daje sygnal tylko wtedy gdy tunel jest wklesly czyli przy poszerzaniu sie tunelu poszerza sie on z przyspieszeniem. wartosc jest true az do matematycznego punktu przegiecia.
SaRSITunnelRisingAccIncrement - tak jak poprzednio - to taki czynnik ktory gdy mniejszy od 0 utrudnia gdy wiekszy od 0 ulatwia decyzje tez powinien byc z reguly w zakresie +/- kilka.
Reszta parametrow jest opisana chyba wystarczajaco jasno w oknie parametrow :)
Wkrotce planuje dodanie filtra CCI, Stochastic, DynamicRSI, moze AC. MACD raczej nie widze sensu jako ze w strategii opartej o 12 krzywych dwie kolejne przecinajace sie krzywe raczej niewiele wnoszą do tematu.

Pozdr
Ls.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Zainteresowanie nie bylo przesadne ;) Ale dorzuce jeszcze wersje z dzialajacym filtrem CCI - w ostatniej wersji bodajze byly parametry CCI do wpisania, ale nie dzialaly bo nie bylo zadnych funkcji w srodku ;) Teraz jest komplet. Moze komuś sie przyda. Pozdr!

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Lemurek pisze:Zainteresowanie nie bylo przesadne
87 pobran so far, luz.......
Bedzie dobrze, luz......
=================

nmarek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: nmarek »

A czy ta strategia działa na większych interwałach?
Bo tak sobie obserwuję na 4h i wygląda obiecująco..

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

nmarek pisze:A czy ta strategia działa na większych interwałach?
Bo tak sobie obserwuję na 4h i wygląda obiecująco..
heh, pare postów temu o tym było, próbowałeś zajrzeć we wcześniejsze posty na tym topicu?

Czy na GBP/USD i EUR/JPY też macie straty w tym tygodniu?
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Hej! Nowa wersja mojego kombajnu :lol:
W tej wersji jest to co poprzednio z malymi korektami plus obsługa filtra Dynamic Zone RSI plus opcje wlaczania alarmu i dzwieku. DZRSI wydaje sie byc bardziej zaawansowany od SaRSI.
Generalnie jest bardzo duzo parametrow i trzeba sporo pokombinowac zeby otrzymac cos sensownego. Wrzucam swoj temlate jako przykladowe ustawienia gdyz jako nieprogramista nie mam pojecia jak zrobic zapisywanie parametrow do pliku :oops:
UWAGA Wskaznik moj wspolpracuje tylko i wylacznie z moja załączoną wersją Dynamic Zone RSI poniewaz musialem do niego wprowadzic pare poprawek koniecznych do transportu parametrow. Jednak nazwa pliku pozostala niezmieniona i musi byc taka jaka jest, gdyz wskaznik ten odwoluje sie sam do siebie! :)
Jesli nie wiecie co oznaczaja moje parametry DZRSI i nie mozecie wykapowac z wykresu - pytajcie.
Generalnie nie wiem co mozna by jeszcze dorzucic. Moze stochy? I zastanawiam sie nad tabelką parametrow w wyzszych Timeframe-ach ktore moglyby dac pewne potwierdzenie ruchu tylko nie wiem ktore dobrze obrazowalyby trend.
Generalnie milo sie z tym traduje - dzis od rana mialem kilkanascie trafnych otwarc na koncie demo. Łącznie z 200 pipsow. Ale nacialem sie na GBPUSD o 19:35 (ten strzał w górę) i dalej trzymam tego shorta - mysle ze zleci :)
Pozdr!
Aha - indyki do indykow, tpl do templates, wav do sounds!

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Lemurek pisze:dzis od rana mialem kilkanascie trafnych otwarc na koncie demo. Łącznie z 200 pipsow.
Ale chyba nie na świeczkach 1H?

Awatar użytkownika
Lemurek
Bywalec
Bywalec

Aroon pisze: Ale chyba nie na świeczkach 1H?
Nie, na 5M na roznych parach, ale to byly szybkie skalpy po kilkanascie pipsow i w nogi ;) Ten obrazek to tylko po to aby pokazac jak powinien wygladac moj template. Pozdr!

ODPOWIEDZ