Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Dzis kolejny S mi wszedl do TP. Moglo byc jeszcze lepiej, ale swoje wzialem

Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

dobry trajde ;) ogladam dziennik, kibicuje ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Dzieki, ostatnio bylo kilka fajnych okazji. I co najwazniejsze staram sie nie miotac od pozycji do pozycji tylko trzymac jedna i obserwowac co sie dzieje. W tym przypadku rynek ostatnio sprzyja.

Korzystajac z okazji sgorn grasz kilka razy o jeden poziom?

Obrazek

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Korzystajac z okazji sgorn grasz kilka razy o jeden poziom?
jesli cena wejdzie za pierwszym razem w jakis poziom i otworze pozycje to tak ja prowadze aby doszla do TP lub zeby byl minimalny stop loss czyli jesli cena kilka razy wchodzi w ta sama strefe to u mnie ja jestem caly czas w jednej pozycji, otwartej za pierwszym razem. nie wiem czy jasno napisalem ? :)
generalnie ja nie widze problemu by wchodzic pare razy pod jeden poziom mimo tego ze niektorzy stronią od tego typu wejsc . pare razy udalo mi sie zgarnac 2 razy to samo :)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:ie widze problemu by wchodzic pare razy pod jeden poziom
o to mi chodzilo. czasami jedna strefa potrafi kilkakrotnie zadzialac, ale nie zawsze. za drugim, trzecim razem jestem bardziej ostrozny i wybredny co do sygnalu w strefie.

A co do boxa to zawsze cos dobierasz do pozycji czy tylko jak widzisz kolejny sygnal np. w postaci ZL? Wlasnie spisuje sobie plan do nowej strategii wlasnie oparty o Space Wars. Hehe a orgynalnego watku jeszcze nie czytalem :oops:

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

A co do boxa to zawsze cos dobierasz do pozycji czy tylko jak widzisz kolejny sygnal np. w postaci ZL?
dobieram jak sa ku temu okolicznosci czyli jesli cena po drodze stworzy ZL. jak nie bedzie mozliwosci to nic nie dobieram. zobacz posty mightyOne w tym watku , one naprawde sporo wyjasniaja, pokazuje jak fajnie mozna sie bawic tą przetrzenią :)
bartek1916 pisze:Wlasnie spisuje sobie plan do nowej strategii wlasnie oparty o Space Wars.
jak nie masz nic przeciwko to daj znac co ciekawego obmysliles, to sobie pogadamy na ten temat ;)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

to jest moj drugi system z gra bardziej pozycyjna czyli na samych H1. jak skoncze to sie odezwe, pewnie w nast tygodniu bo przedluzam sobie weekend na ostatni urlop w tym okresie. przejrze jeszcze oryginalny watek mightyOne

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Caly czas trzymam S na GBPUSD. Juz na BE przy 1,5613. Pewnie wybije.

W najblizszych dniach przerwa, wyjazd powiazany ze sprawami sluzbowymi. Udanego weekendu! :)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Dzis sie nie udalo na AUD/USD. Zagranie na ZL H4 z TP przy ostatnich szczytach. Ciekawe czy zareaguje na ZL H1

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze ostatni trejd z piatku.

Obrazek

ODPOWIEDZ