Ilan 1.4 Expert Advisor

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

strike pisze:Czy wie ktoś co jest przyczyną, iż raz na jakiś czas różne wersje Ilana na realnym koncie przestają handlować wyświetlają error:0? na demo działają równolegle bez problemu. A za kilka dni na real zaczyna działać.
zabezpieczenie jakies chyba bo error zero to brak bledu :D

ciesz sie nie umoczysz pieniedzy :wink:

grala trzeba samemu zrobic nikt go w sieci nie da nie udostepni nie sprzeda

pentional
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pentional »

Hej,
ja mam coś na podstawie ilana 1.6 i smiga. Nie ma problemów.

strike
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: strike »

Na zagranicznych forach widzę, iż nie tylko u mnie zdarza się ten problem ale nikt nie podał sposobu usunięcia tego błędu...

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

krys3000 pisze:Strategie Martingale mają to do siebie, że nie mają StopLossa. To wbrew jej założeniom. Jak tracisz to dokupujesz a nie zamykasz. Oczywiście można tego Sl gdzieś ustawić, ale tak naprawdę to nie ma sensu. I tak i tak zaliczysz wyzerowania konta. Kwestia tylko jak długo będziesz krwawił.
Zajmowałem się tymi strategiami przez jakiś czas i albo pogodzisz się, że zysk będzie niewiele wyższy od lokaty, albo wtopisz.
Niemniej jednak, może wpadniesz na coś na co ja nie wpadłem i coś więcej z tego wydusisz.

Powodzenia
Krzysiek

eee tam, testowalem jeden martyngal ale taki manualny ;) przez pol roku na demku i z 5 tysi zrobilem 30 ale byly takie momenty ze na realu bym sie po prostu posral tak wiec nie do konca polecam, no chyba ze dorzucicie do tego hedge, usrednicie i pokombinujecie to cos z tego wyjdzie, ale od razu zaznaczam ,że do poczatkowej pozycji 0,01 lota jest potrzebne co najmniej 5 tysi i w miare rozsądny interwał, inaczej nie ma sensu.

pentional
Stały bywalec
Stały bywalec

Ilan nie jest taki zły, chociaż niestety ma wady.
Oczywiście po back testach i optymalizacji, zmieniłem ustawienia defaultowe i odkąd korzystam z automatu, wiem że przy tych ustawieniach z nawet dużych zawirowań wychodzi cało. (Chociaż 2 razy spanikowałem :)) Pozwala na to także depozyt i dzwignia 1:200

strike
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeżeli nikt nie zna przyczyny zaprzestania otwierania pozycji przez ilany na kilka dni może znacie coś podobnego handlującego na tej samej zasadzie, co mogło by zastąpić ilana na czas jego nie działania?

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

ale sie ilanow natestowalem w pewnym momencie swojej kariery forexowej
dobry robot...ma potencjal...ale trzeba mu duzo kapitalu i moze sie uda hehe

macie ode mnie w prezencie 10 roznych ilanow...
jest tam ilan 1.4, ilan 1.5, ilan 1.6, ilan z SL, ilan polaczony z RSI, ilan z filtrem czasowym itp
najwieksza rzeznie robi ilan 1.43 bo w menu ma tyle opcji ze nie mam pojecie o co chodzi :)

zapraszam do testowania i do dzielenia sie opiniami
moze razem znajdziemy zlotego graala ilanowego :)

jak sie temat rozwinie poszukam tych moich raportow z testow ktore robilem w 2010
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

pentional
Stały bywalec
Stały bywalec

seba pisze:ale sie ilanow natestowalem w pewnym momencie swojej kariery forexowej
dobry robot...ma potencjal...ale trzeba mu duzo kapitalu i moze sie uda hehe
A ile oznacza ''dużo kapitału''? To też zależy od dźwigni jaką dysponujemy.
Kiedyś testowałem (chyba) Ilana 1.6 Prof dla 2000 PLN dla GBP/USD i od poczatku 2011 nie było wtopy, wrecz przeciwnie. Oczywiśnie mnożniki, tp... miałem inne niż domyślne.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

strike pisze:Czy wie ktoś co jest przyczyną, iż raz na jakiś czas różne wersje Ilana na realnym koncie przestają handlować wyświetlają error:0? na demo działają równolegle bez problemu. A za kilka dni na real zaczyna działać.
W parametrach jest takie coś:

Kod: Zaznacz cały

extern int TFIlanX=0;
extern int nH1=0;  
extern int nH4=0;
to jest przełącznik TF, pierwszy ustawia na jakim TF zawiera transakcjie, drugi po ilu transakcjach przełącza się na H1, trzeci to samo ale na H4.
Myślę, ze ten parametr powoduje, że ilan "zasypia".
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

strike
Stały bywalec
Stały bywalec

mike_05 pisze:
W parametrach jest takie coś:

Kod: Zaznacz cały

extern int TFIlanX=0;
extern int nH1=0;  
extern int nH4=0;
to jest przełącznik TF, pierwszy ustawia na jakim TF zawiera transakcjie, drugi po ilu transakcjach przełącza się na H1, trzeci to samo ale na H4.
Myślę, ze ten parametr powoduje, że ilan "zasypia".
Tzn ? który parametr? jak powinien być ustawiony?

ODPOWIEDZ