Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

259 pisze:Jak rozumiem tam gdzie jest jaśniejszy kolorek Chińczycy znaleźli ważne "resources" (ropa, gaz, rudy) i dlatego tam się kręci... spisek czy co?
To już wiadomo że się tam zainstalowali na dobre. Żeby było ciekawiej ta sama firma która mozoliła się z autostradą w Polsce zrobiła bardzo piękną autostradę w Angolii. Ostanio sporo się tam zmieniło właśnie przez chiński kapitał. Sporo Portugalczyków szuka tam pracy i to nie jest żart !
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

CFTC: Speculative accounts again trimmed their net euro short
position and added to their net yen long position this week, according
to U.S. CFTC data, released Friday. The CFTC's COT report --
non-commercial, futures-only section, excluding options -- showed
speculators had a net euro short of -138,994 contracts as of July 31,
compared to the net short of -155,066 contracts seen last week. This is
the smallest net euro short position since May 1 and yet still well
above the 100,000-plus contract size that, in the past, used to signal
extreme positioning in a pair. Speculative accounts had a net yen long
position of +32,254 contracts as per July 31, versus last week's net yen
long of +25,061 contracts. The euro closed near $1.2303 and dollar-yen
at Y78.11 July 31, which compares to closing levels Friday at $1.2378
and Y78.59

pzdr all, miłego weekendu :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

http://www.youtube.com/watch?v=tRotvCVKAe8
To jest takie ostatnie wołanie o pomoc w miarę normalnym świecie mimo że klną i rzucają bluzgi... coś jak idąc na gilotynę chce się i pokazać że niewinny i dowalić każdemu za niesprawiedliwość... wiedząc że to nic nie da :-(
Fajna piosenka, wredne słowa, a wydźwięk jeszcze gorszy... a wszystko poszło o jednego, chciwego sprzedawcę który uwaga - miał naprawdę talent marketera - sprzedałby sam siebie jako i dziwkę i sutenera i... managera całego interesu. Bo wiecie, pecunia non olet - pieniądze nie śmierdzą...
A ci co mają jakieś obiekcje to frajerzy do dęcia...
Takie czasy...
EDIT - mam już na koncie trzy browary a nadal trzyma się mnie ciemna strona... jakiś pomysł co z tym zrobić? I nie chodzi o zyski z rynków - ten tydzień był i tak fantastyczny. Chodzi o ten, jak to mówią, "całokształt"… ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

W takiej sytuacji pozostaje handel obwozny, ktory sam mialem okazje wykonywac w krajach demoludow , to byłky czasy i przygody ,bez kas fislalnych ,podatkow :) kryształy,zyletki,mundurki harcerskie że skladnicy,kolowrotki,biseptol. Bez telefonów i komputerów.
Objective perspective, just businiess...

259
Maniak
Maniak

_/_/Dariusz_/_/ pisze:W takiej sytuacji pozostaje handel obwozny, ktory sam mialem okazje wykonywac w krajach demoludow , to byłky czasy i przygody ,bez kas fislalnych ,podatkow :) kryształy,zyletki,mundurki harcerskie że skladnicy,kolowrotki,biseptol. Bez telefonów i komputerów.
Przygody... może nie zawsze fajne ale zawsze bardzo oryginalne i dostarczające zarówno adrenaliny jak i...tego CZEGOŚ :-D .. coś co się wspomina jako TO COŚ,.. a w dzisiejszych bladych czasach to coś to... "uz se nevrati" jak mówi mój przyjaciel Czech :-)
Coś wiem na temat...
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Dzień dobry.

Przysłowiowi "wszyscy" zaczynają mazać te długoterminowe trójkąty na złocie i na srebrze i gadać o tym jak to zaraz wybije w górę. Przy czym bardzo ciekawe jest jak to rysując trójkąt zniżkujący spodziewają się wybicia w górę, zamiast bardziej logicznego w dół… no ale tutaj zaczyna lecieć cała masa i prawdziwych argumentów i wyssanych z palca teorii spiskowych które mają uzasadnić ruch w górę. Mydło i powidło, wszystko pomieszane razem.
Nie będę tutaj tego wszystkiego przytaczać o ilość bzdur jaka jest do tego dodana jest naprawdę imponująca.
Dla mnie ważniejszy jest fakt, że zaczyna to przyciągać powszechną uwagę - zarówno rynek jako taki jak i oczekiwany kierunek :-)

Jest tylko jedna rzecz która mnie niepokoi: zazwyczaj jak "wszyscy" spodziewają się tego samego to to się nie wydarza.
Miejmy nadzieję, że tym razem "wszyscy" to jest wystarczająco dużo aby poszło do góry ale nie aż tyle, żeby to naprawdę byli wszyscy… popatrzmy na wasze gazety… w tych najpopularniejszych nic nie widzę. A więc jeszcze nie wszyscy :-)
Geez, wybiórcza bierze "analizy" od XTB? Co za czasy... przecież tego nie można nawet nazwać komentarzem, a co dopiero analizą!

Aha - to nie znaczy, że wykop jest już tuż, tuż, za dzień za dwa.
Może ale nie musi. Równie dobrze konsola może potrwać jeszcze kilka tygodni.
Choć fakt, że ta sprężynka jest już mocno zaciśnięta - nie ma tutaj mądrego kiedy to ruszy.
Ja tam po prostu kupuję dołki...
Ostatnio zmieniony 05 sie 2012, 20:46 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

259 pisze:Geez, wybiórcza bierze "analizy" od XTB? Co za czasy... przecież tego nie można nawet nazwać komentarzem, a co dopiero analizą!
Dlaczego tak uważasz?

259
Maniak
Maniak

Wirus pisze:
259 pisze:Geez, wybiórcza bierze "analizy" od XTB? Co za czasy... przecież tego nie można nawet nazwać komentarzem, a co dopiero analizą!
Dlaczego tak uważasz?
Bo raz że są płytkie, a dwa, że nic nie wnoszą. Głownie dlatego, że autorzy po prostu zrzynają z innych bez wnikania w szczegóły. A nawet jeżeli ktoś ma jakąś swoją opinię to boi się ją przedstawić. I nie ma po co - i tak to kupią żeby wypełnić dziurę. Każdy może coś takiego napisać.
Przynajmniej to co jest w wyborczej tak wygląda.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Hm, nie wiem co jest w Wyborczej, ale analizy XTB czytam i uważam je za bardzo dobre. Zresztą nie tylko ja ;)
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 247#495247

259
Maniak
Maniak

Wirus pisze:Hm, nie wiem co jest w Wyborczej, ale analizy XTB czytam i uważam je za bardzo dobre. Zresztą nie tylko ja ;)
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 247#495247
Niechcący odpowiedziałem w tamtym wątku, więc żeby nie zaśmiecać linka w odpowiedzi tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 869#496869

Zablokowany