Gdzie kończy sie Japonia i Zaczyna Europa (konto real)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
overall

Gdzie kończy sie Japonia i Zaczyna Europa (konto real)

Nieprzeczytany post autor: overall »

Witam wszystkich, podczas wczorajszych emocji zdarzyło mi sie praktycznie wyzerowac jedno z kont i zostało 164zł i 29gr :) przy okazji dowiedzialem sie ze majac nawet tysiac mozna sobie wejsc jednym lotem na usdjpy. Skoro już wspomniałem tą pare, to wlasnie na niej zamierzam sobie troche pogiercowac z tym że, zgodnie z zasadmi niżej omawianego planu.

Na wstepie moze wyjasnie tytuł tego dziennika. Szukałem takiej pary na którą podczas giercowania w czasie godzin porannych nie beda wplywaly żadne czynniki zewnetrzne. O godzinie 9 Japonczyki idą spać a budzi się Europa, do tego pojawia się trzeci czynnik a mianowicie dolar amerykanski , gdzie najgrubsi tez sobie smacznie drzemią. Podsumowując Jen jak i USD są w tym czasie w miarę stabilne a wlasciwie to ten ,,zestaw,, .

Nie zamierzam z tej kwoty budowac majątku ale chce sprawdzic czy to w ogole zadziała.

Pozycje będe zajmował na przełomie zamkniecia gieldy w japonii i otwarcia w Europie czyli około godzinki 9. Pomoże mi tutaj kilka wskaźników jak np momentum. Pozycje bede wyznaczal na interwale M5.
Przymierzam się do jednej pozycji dziennie gdzie przy obecnej sumie będzie to wartość 0,01 lota i w miarę zwiększania się Balance(albo i nie :) ), będzie to w zaleznosci od kwoty:

200zl - 0,02 lota
300zl - 0,03 lota
itd.

Zamierzam jeszcze dozucic taki czynnik jak nastroje jakie panowaly w chwili zamkniecia gield w japonii i podczas otwarcia w europie.

Dobra, czas zacząć, reszta wyjasni sie pozniej.

Dzis wszedlem w S po cenie 78,27 gdzie SL ustawiłem na 78,43 a TP 78,10.

Zastanawiam się jeszcze na BE +1 ale to wyjdzie w praniu. wiem, ze stosunek SL do TP nie jest w tym zagraniu zbyt odpowiedni ale podczas ostatniego marazmu na tej parze ciezko prosic o wiecej pipsow.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

Podsumowując Jen jak i USD są w tym czasie w miarę stabilne a wlasciwie to ten ,,zestaw,, .
Nie rozumiem do końca dlaczego miałby być stabilny, skoro cały czas są ruchy na euro/usd to znaczy ze jeden bądź drugi się umacnia/osłabia w wyniku czego każda para z euro lub dolarem będzie "naśladować" tą parę. To się nazywa korelacja.

overall

David_Plavko pisze:
Podsumowując Jen jak i USD są w tym czasie w miarę stabilne a wlasciwie to ten ,,zestaw,, .
Nie rozumiem do końca dlaczego miałby być stabilny, skoro cały czas są ruchy na euro/usd to znaczy ze jeden bądź drugi się umacnia/osłabia w wyniku czego każda para z euro lub dolarem będzie "naśladować" tą parę. To się nazywa korelacja.
Juz wyjasniam :)

Miałem tutaj na mysli takie czynniki jak np dane ze stanów, bo wlasnie na nie jen najostrzej reaguje , tak ze do 14:30 nie powinno byc naglych niespodzianek. W tych godzinach mamy tylko dane z europy ktore nie maja praktycznie zadnego wplywu na tą pare.

pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

overall pisze:Witam wszystkich, podczas wczorajszych emocji zdarzyło mi sie praktycznie wyzerowac jedno z kont i zostało 164zł i 29gr Smile przy okazji dowiedzialem sie ze majac nawet tysiac mozna sobie wejsc jednym lotem na usdjpy.

Z gory przepraszam ze zasmiecam ci nowy dziennik ale chcialbym tylko napisac kilka zdan, pozniej mozesz usunac mojego posta. Nie chce Ci naprawde zasmiecac dziennika.

Nie jestem detektywem ale z wyzej wymienionych postow wychodzi na to ze miales konto 1000zl i prawie wyzerowales. (jedno z twoich kont bylo takiej wielkosci)
We wczesniejszycz postach zacytowanych ponizej piszesz ze glupota jest miec konto mniejsze niz $80K bo to dawcy pieniedzy.

Gdzie tu logika?
odradzasz innym, a sam tak robisz.

pokory troche!

z innego watku:http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... c&start=20
overall pisze:coz, nicolas darvas powiadal ,ze bez co najmniej 10tys $ nawet by nie zaczynal wojowania z giełdą, a bylo to z 30-40 lat temu o ile dobrze pamietam gdzie w przeliczeniu na dzisiaj bylo by to z 80tys $.

ale spoko, cuda sie przeciez zdarzają (Richard Dennis - 400$ zamienione w 200mln$), przepraszam jesli komus zniszczylem marzenia z serii ,,od zera do milionera,, Sad ale takie są realia.
overall pisze:Gratuluje, musisz być miszczem, żeby ze 100 dolców utrzymywać dom i rodzine (z tego co wiem BOJ nie interweniuje co miesiąc Smile ). Kurna, ja na samo paliwo wydaje 500zl miesiecznie....
overall pisze: ... konta od 100 do kilku tysiecy zl to w 99% przypadkow dawcy organów...

Ja tylko przeczulam Smile
odrazu zglaszam posto do usuniecia przez moderatora.
prosze bez odpowiedzi zeby nie zasmiecac.

overall

Hej, chcialem tez nawiazac do tamtego tematu, nie ma problemu :). w tamtym watku chodzilo o to jak sie utrzymywac z FX i jak wychodzic na co najmniej 3000 bez wiekszego ryzyka, dlatego juz nawstepie zaznaczylem ze nie zamierzam robic z tego majatku bo jak sobie to wyobrazasz przy jednym wejsciu dziennie i przy tej pozycji :) jesli system sie sprawdzi to nie ma problemu stosowac wiekszego lota przy wiekszym kapitale :)

dlatego prosze o nie usowanie postu mahy1y.

dziennik jest zalozony tylko na potrzeby tego systemu, nie ma zwiazku z tamtym tematem :)

dalej uwazam ze z takich kwot nie da sie utrzymac, hej :)

EDIT. Chodzi o zabawe i tyle, dlatego zachecam do ewentualnej krytyki i dodania czegos od siebie z wlasnych doswiadczen.

pozdrawiam, over.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

mah1y pisze: We wczesniejszycz postach zacytowanych ponizej piszesz ze glupota jest miec konto mniejsze niz $80K bo to dawcy pieniedzy.

Gdzie tu logika?
Miał konto małe i został dawcą. To by się zgadzało.

overall

Stforex pisze:
mah1y pisze: We wczesniejszycz postach zacytowanych ponizej piszesz ze glupota jest miec konto mniejsze niz $80K bo to dawcy pieniedzy.

Gdzie tu logika?
Miał konto małe i został dawcą. To by się zgadzało.
Dokladnie, tutaj akurat liczylem sie ze strata. to bylo na zasadzie strzalu, czasami sie uda, czasami nie, ale jesli sie uda to zyski zdecydowaanie przewyzszaja straty, po za tym 10$ to slowa nicolasa darvasa, autora ksiazki jak zarobilem 2mln na gieldzie. z czym sie w pelni zgadzam. 10 tys$ w tamtych czasach rowna sie jakies 80 w naszych, ale reki uciac sobie za to nie dam. :)

Moj glowny system opiera sie na hedgingu ale nie mam zamiaru go nikomu zdradzac, bo zbyt wiele dla niego wycierpialem, (praca przez rok za darmo nie jest fajna) nikomu tego nie zycze.

wracajac do watku, to jednak dane z usa chyba dorwą moją pozycje.

edit. FX jest okrutny, jak mialem jednego lota na L to wybilo mnie co do pipsa a teraz gdy mam 0,01 na S to idzie w gore :) na historii to o czym tutaj pisze wyglada niezle ale okaze sie w praktyce :wink:

overall

Strata - 15 pipek, kiepski poczatek. Dobre dane z USA zrobily swoje i wlasnie o tym mowilem david_plavko. A jak sobie pomysle gdyby mnie nie wybilo...

overall

wszedlem sobie na tej gorce za 0,10 na 8 pipek zysku, plan gry zlamany :) ogolnie musze troszke zmaksymalizowac system i odejsc od jego glownego zalozenia bo jak sobie pomysle ze mam wyrywac dziennie takie niesamowite ilosci to mnie cos trafia :D.

bede po prostu tutaj zamieszczal swoje wejscia na podstawie D1 (mam firme i nie moge sobie za bardzo pozwolic na sleczenie calymi dniami nad wykresem) i moze udowodnie tez co wlasnie mah1y przytoczyl a czego nie wyszczegolnil czyli

mah1y pisze:ale spoko, cuda sie przeciez zdarzają (Richard Dennis - 400$ zamienione w 200mln$), przepraszam jesli komus zniszczylem marzenia z serii ,,od zera do milionera,, Sad ale takie są realia.
nie wierze w cuda ale przynajmniej znacznie przyspiesze wzrost tego konta ewentualnie jego kres ;)

szykuje sie ogromna dywersyfikacja ale to od pon, moze wtorku bo sygnaly na d1 troche ciezej zdobyc (wtedy gram tylko czysty wykres baz zadnych wskaznikow, kresek, fal, fibo czy innych pierdolek)

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

overall pisze:
mah1y pisze:ale spoko, cuda sie przeciez zdarzają (Richard Dennis - 400$ zamienione w 200mln$), przepraszam jesli komus zniszczylem marzenia z serii ,,od zera do milionera,, Sad ale takie są realia.
pst..to nie ja napisalem.

ODPOWIEDZ