Na wstepie moze wyjasnie tytuł tego dziennika. Szukałem takiej pary na którą podczas giercowania w czasie godzin porannych nie beda wplywaly żadne czynniki zewnetrzne. O godzinie 9 Japonczyki idą spać a budzi się Europa, do tego pojawia się trzeci czynnik a mianowicie dolar amerykanski , gdzie najgrubsi tez sobie smacznie drzemią. Podsumowując Jen jak i USD są w tym czasie w miarę stabilne a wlasciwie to ten ,,zestaw,, .
Nie zamierzam z tej kwoty budowac majątku ale chce sprawdzic czy to w ogole zadziała.
Pozycje będe zajmował na przełomie zamkniecia gieldy w japonii i otwarcia w Europie czyli około godzinki 9. Pomoże mi tutaj kilka wskaźników jak np momentum. Pozycje bede wyznaczal na interwale M5.
Przymierzam się do jednej pozycji dziennie gdzie przy obecnej sumie będzie to wartość 0,01 lota i w miarę zwiększania się Balance(albo i nie

200zl - 0,02 lota
300zl - 0,03 lota
itd.
Zamierzam jeszcze dozucic taki czynnik jak nastroje jakie panowaly w chwili zamkniecia gield w japonii i podczas otwarcia w europie.
Dobra, czas zacząć, reszta wyjasni sie pozniej.
Dzis wszedlem w S po cenie 78,27 gdzie SL ustawiłem na 78,43 a TP 78,10.
Zastanawiam się jeszcze na BE +1 ale to wyjdzie w praniu. wiem, ze stosunek SL do TP nie jest w tym zagraniu zbyt odpowiedni ale podczas ostatniego marazmu na tej parze ciezko prosic o wiecej pipsow.