Strategia oparta tylko na średnich.
Zgadzam się z inkiem że TF nie ma znaczenia jak się wie co sie robi, ludzie uciekają w wyzsze tf żeby się dluzej łudzić że tym razem dadzą rade poprostu dłuzej przezyją jak ktos mówi ze wiekszy tf jest lepszy od mniejszego znaczy ze jeszcze daleka droga przed nim 

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

nie do końca się z tym osobiście zgadzam. W moim przypadku jak przeszedłem na wyższe tf zacząłem regularnie dopisywać profity i księgować przelewy na koncie swoim a nie na odwrót. Każdy ma indywidualne możliwości, predyspozycje. Mi siedzenie przed monitorami od rana nie wychodziło na dobre. Dlatego uważam że mi na dobre to wyszło.lukpiasek pisze: Zgadzam się z inkiem że TF nie ma znaczenia jak się wie co sie robi, ludzie uciekają w wyzsze tf żeby się dluzej łudzić że tym razem dadzą rade poprostu dłuzej przezyją jak ktos mówi ze wiekszy tf jest lepszy od mniejszego znaczy ze jeszcze daleka droga przed nim Wink
I nie chce tu udowadniać wyższosci kury nad jajkiem. Jest to mój indywidualny wybór i cecha. Każdy gra jak umie i czuje.Mi to pasuje.
lukpiasek rodzaj TF to sprawa indywidualna bo tak jak napisał Microbi:
)
Ludzie grają na niskich tf bo im wygodniej, lubią szybki zysk itp, inni grają na H4 np tak jak ja bo lubią spokój i też mi tak po postu wygodniej, a inni nie dadzą rady na żadnym TF bo po prostu nie potrafią inwestować, tak samo jest ze średnimi, jesli mamy 2 średnie i sygnałem sprzedaży jest gdy jedna średnia jest pod drugą to na M1 taka sytuacja będzie trwać np 30 min, na H1 30h a na D1 30 dni, FBO na M1 będzie wynosiło 3 pips na H1 30 na d1 300 itp itd ( oczywiście przykłady losowe aby zobrazować zależnośćMicrobi pisze:jednemu łatwiej na m1 innemu na h4 a innemu nic nie pomoże.

-
- Gaduła
zapomniałeś dodać, że świeca nie tworzy się byle jakLowcaG pisze:Nikt nie wie co to MACD, dorabiają filozofię a na prawdę nie wiedzą co ta liczba przedstawia...
Podpowiem, kluczem jest czas.. no i świece... każdy kto myślący ten wie o co chodzi...na tym w zasadzie nie da się tracić, no chyba, że masz słabą psychę albo złe MM(czyli też złą psychę)

Pozwolę sobie na jeszcze jeden offtop
(I taka jest logika niektórych na forum, które służy (teoretycznie ) do wymiany poglądów/wiedzy.
Pewnie, że nie byle jak, byle jak to grają gracze, jak by nie grali byle jak to by przecież nie tracili... (A świece jak by się tworzyły byle jak to były by przecież pokrzywione)imperator_wszechswiata pisze:zapomniałeś dodać, że świeca nie tworzy się byle jak
(I taka jest logika niektórych na forum, które służy (teoretycznie ) do wymiany poglądów/wiedzy.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Kasia86 pisze:Jak wchodzi gruby i mówi 'dobra dzień dziecka minął' to nic nie da rady zrobić trzeba albo zbierać zęby z podłogi albo hegdować ważne aby wsiadać na początku stacji
ale pojechałaś po prostu jesteś masakratorka wszystkich strategii...

jak dla mnie bomba i do działu humor się nadaje jako nowe określenie sytuacji na ekg

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Jeżeli mówisz... A to powiedz B. Nie rozumiem po co uwaga, że ludzie nie widzą skąd pochodzą średnie i na jaki TF są stworzone, jeżeli na pytanie odpowiadasz, "kto czyta ten wie" domyślam się, że gdzieś o tym mówiłeś, ale przecież teraz ludzie nie będą czytać wszystkich twoich postów, zapewne z metafizycznymi przenośniamiBy_żyło_się_lepiej pisze:A jakie poglady ja mam wymieniac?

Nie sądzę, żeby ta odpowiedź była tak zawiła żeby nie można było jej zmieścić w jednym czy dwóch akapitach(nie pytałem o Twoją cała filozofię gry tylko o konkretną rzecz o której wspomniałeś). Ewentualnie możesz odpowiedzieć w stylu "wiem, ale nie powiem, a napisałem to tylko po to, żeby..poprawić sobie humor