Strategia oparta tylko na średnich.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: chojnak »

Barabasz pisze:Czy mógłbys to rozwinąć?
Spędź trochę czasu przy wykresach to sam zauważysz te zależności. A jeśli nie to być może inna metoda handlu będzie korzystniejsza dla Ciebie niż korzystanie z układu średnich. W dziale strategii jest swing trading mojego autorstwa, tam znajdziesz kilka wskazówek naprowadzających.

Nie udzielam żadnych informacji odnośnie ustawień i systemów do FW20 czy akcji na warszawskim WIGu. To nie forex.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Barabasz »

chojnak pisze:
Barabasz pisze:Czy mógłbys to rozwinąć?
Spędź trochę czasu przy wykresach to sam zauważysz te zależności. A jeśli nie to być może inna metoda handlu będzie korzystniejsza dla Ciebie niż korzystanie z układu średnich. W dziale strategii jest swing trading mojego autorstwa, tam znajdziesz kilka wskazówek naprowadzających.

J.
ROTFL. Ale ja spędziłem lata nad wykresami. I handluje wyłącznie przy pomocy układów średnich. Ja tylko chciałbym widzieć dlaczego uwypuklasz jakąś tajemną wiedze dotyczącą wyboru okresów średnich podczas gdy jest to całkowicie zbędne. Niepotrzebnie mieszasz ludziom w głowach tworząc aurę tajemniczości. Jednemu da zarobić średnia 23, drugiemu 56 innemu 323. Nie ma znaczenia skąd się ten okres wział, czy jest "sensowny" i czy "ma znaczenie".

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

chojnak pisze:
Ważne okresy średnich w zależności od używanego FTu do handlu to: godzina, cztery godziny, 1/4 dnia, pół dnia, dzień, tydzień, miesiąc, kwartał, rok.
Jaka tajemniczość ? ;) Już napisałem wcześniej.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

chojnak pisze:
chojnak pisze:
Ważne okresy średnich w zależności od używanego FTu do handlu to: godzina, cztery godziny, 1/4 dnia, pół dnia, dzień, tydzień, miesiąc, kwartał, rok.
Jaka tajemniczość ? ;) Już napisałem wcześniej.
Ok przepraszam, nie doczytałem tego.
Natomiast dalej nie rozumiem dlaczego wg. Ciebie mialbym uzywac sredniej z tygodnia jesli srednia z 0.64556 % tygodnia daje mi zarabiac mimo, ze nie ma jej na Twojej liscie "sensownych" srednich.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Barabasz pisze:dlaczego wg. Ciebie mialbym uzywac sredniej z tygodnia jesli srednia z 0.64556 % tygodnia daje mi zarabiac
Barabasz,

Jedni lubią brunetki, inni blondynki a jeszcze inni nie mogą oderwać wzroku od pulchnych rudowłosych. Czy jeśli mi podobają się wysokie, smukłe blondynki to od razu mam narzucać komukolwiek taki punkt widzenia? Absolutnie!

Wolnoć Tomku w swoim domku. Każdy handluje jak mu się podoba i widzi wedle jego metody i sposobu :D

Kończę, obowiązki wzywają.

J.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

chojnak pisze:
Barabasz pisze:dlaczego wg. Ciebie mialbym uzywac sredniej z tygodnia jesli srednia z 0.64556 % tygodnia daje mi zarabiac
Barabasz,

Jedni lubią brunetki, inni blondynki a jeszcze inni nie mogą oderwać wzroku od pulchnych rudowłosych. Czy jeśli mi podobają się wysokie, smukłe blondynki to od razu mam narzucać komukolwiek taki punkt widzenia? Absolutnie!

Wolnoć Tomku w swoim domku. Każdy handluje jak mu się podoba i widzi wedle jego metody i sposobu :D

Kończę, obowiązki wzywają.

J.
No wlasnie do tego zmierzalem! Dzieki za przynanie mi racji. Milego dnia.

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: xkubas »

Mały rąbek uszczknę ze swojej strategii.
Ja gram na różne średnie ale to nie jest ważne jakie (każdy musi je dostosować do siebie, swoich możliwości) Ważniejsze jest to w jakim momencie cena się znajduje (świece!!!) oraz Bollinnger band. Średnie pokazują mi zachowane na rynku. Ja to sobie tak tłumaczę 8) reszta to bandy. I ciśniecie. Dziś na trzech parach ugrane tylko to. Więcej czasu brak obowiązki. A EA czeka na nowego VPS. Jutro będzie start. ;)
Średnie jak ktoś napisał to potężne narzędzie!!! oj tak. Dobry obserwator zobaczy.
Pozdrawiam
Kuba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Post autor: colt113 »

szarki
dzięki za link ;) czytałem ten temat już kiedyś ale że wtedy mnie średnie nie interesowały to o nim zapomniałem :P
Barabasz pisze:Względne położenie średnich: czy są blisko siebie czy się "rozłażą". Szukasz rynków gdzie średnie są zbite blisko siebie i czekasz na ponadprzecietny ruch ceny
w sumie jak sie przyjrzeć historii to ma to sens
:wink:
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mustafa »

były pytania skąd się wzięły średnie etc.

Polecam książkę "Przeciw bogom. Niezwykłe dzieje ryzyka" mniej więcej od jej połowy jest na temat historii średnich i regresji.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Jak ktoś mówi, że gra tylko na średnich, to mam dla niego dobrą radę. Wyłączyć świeczki, zostawić tylko średnie. I gramy ;)

Osobiście ciekaw jestem, czy tak się da. Ale ja tam ze średnimi to mam krótki romans jedynie ;)

ODPOWIEDZ