Dobry zysk procentowy na miesiąc..

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Dobry zysk % w miesiącu tu :

1-10%
21
20%
10-20%
18
17%
20-30 %
23
21%
40-50 %
9
8%
50-100%
15
14%
100-500 %
4
4%
500-1000%
5
5%
Powyżej 1000 %
12
11%

Liczba głosów: 107

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

"Moim zdaniem ankieta jak najbardziej potrzebna."
Raczej "Dla mnie..." . Ktoś może ryzykować 100 % na trejd a jego dobry wynik to 150% miesięcznie,a ktoś może ryzykować 0,1 % na trejd i osiągać 50%.Ten sam gracz na koncie z riskiem 1% osiąga 500%.Na agresywnym,dla fanu z 10% riskiem ....

Kapitał+ryzyko i dopiero wtedy %-to coś może powiedzieć.W innym wypadku tylko możesz zakładać że jak ktoś zaznaczył 1000% to pewnie "nanolot".

Jak ktoś gra swoim głownym kontem np 100tys ,a drugi gra 3 "stówkami" i oboje zaznaczą 50% to co taka ankieta daje? co jest w niej potrzebnego? w jaki sposób z tego wyciągnąć wnioski i ile takie wnioski są warte?

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Songo89K pisze:Raczej "Dla mnie..." . Ktoś może ryzykować 100 % na trejd a jego dobry wynik to 150% miesięcznie,a ktoś może ryzykować 0,1 % na trejd i osiągać 50%.Ten sam gracz na koncie z riskiem 1% osiąga 500%.Na agresywnym,dla fanu z 10% riskiem
Dokładnie, wyniki powinny być w odniesieniu np. do 1% ryzyka na transakcje.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Znowu sie zaczyna czy na fx da się zarobić czy nie, niektórzy są strasznie nudni.

Głos oddałem :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Znowu sie zaczyna czy na fx da się zarobić czy nie, niektórzy są strasznie nudni.
Drogi Jack Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli :mrgreen: Ankieta nie dotyczy tego czy się da zarobić czy nie... Chodzi o coś zupełnie innego.
Songo89K pisze:Ktoś może ryzykować 100 % na trejd
Myślałem ,że jasne jest ,że tak nie postępujemy ,bo tak robią tylko idioci.. Chodzi o zwykłe proste MM z zasadami zdrowego rozsądku.

Szczerze mówiąc wyniki ankiety mnie zszokowały ,a najbardziej ten wynik ostatni z listy :shock:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Cadermo pisze:Szczerze mówiąc wyniki ankiety mnie zszokowały ,a najbardziej ten wynik ostatni z listy
na 99,9 % to głosy dla jaj .

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Microbi
A ja bym taki pewny nie był. Grając tak jak Szwajcar nie raz sugerował,to kilka udanych trejdów w miesiącu i masz taki wynik.
Jak duże jest prawdopodobieństwo powodzenia? nie mam pojęcia,ale skoro 90% nowych w ten sposób w parę godzin zeruje konta,to w drugą stronę można podobnie.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Cadermo pisze:Drogi Jack Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli Mr. Green Ankieta nie dotyczy tego czy się da zarobić czy nie... Chodzi o coś zupełnie innego.
Drogi Cadermo czy ja gdzieś pisałem w Twoją stronę? Bardziej mi chodziło o:
Akhh pisze:Powtarzalne 5-10% miesięcznie to praktycznie nieosiągalne marzenie. Wiem od kilku brokerów, że takie konta z regularnymi zarobkami zdarzają się niezmiernie rzadko.
Microbi pisze:czy ja wiem, kwestia stylu gry, jak potrafisz wejść z wąskim SL i wziąć z ruchu dobre r:r to jak najbardziej możliwe.
Czytanie wypowiedzi w wątku, który samemu się założyło ze zrozumieniem naprawdę nie boli :wink:

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Jack W takim razie nie zrozumielismy sie :wink: Zwracam honor.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Spoko :564:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Songo, zgadzam się . To co robi Szwajcar to klasyka, za samo patrzenie na jego wykres jak ustawia zlecenia piramidki to bym mu po bułki smigał przez x czasu do piekarni czy tam fury woskował :mrgreen:

Co do ankiety, podtrzymuje co napisałem .

pozdro :564:

ODPOWIEDZ