Dobry zysk procentowy na miesiąc..
"Moim zdaniem ankieta jak najbardziej potrzebna."
Raczej "Dla mnie..." . Ktoś może ryzykować 100 % na trejd a jego dobry wynik to 150% miesięcznie,a ktoś może ryzykować 0,1 % na trejd i osiągać 50%.Ten sam gracz na koncie z riskiem 1% osiąga 500%.Na agresywnym,dla fanu z 10% riskiem ....
Kapitał+ryzyko i dopiero wtedy %-to coś może powiedzieć.W innym wypadku tylko możesz zakładać że jak ktoś zaznaczył 1000% to pewnie "nanolot".
Jak ktoś gra swoim głownym kontem np 100tys ,a drugi gra 3 "stówkami" i oboje zaznaczą 50% to co taka ankieta daje? co jest w niej potrzebnego? w jaki sposób z tego wyciągnąć wnioski i ile takie wnioski są warte?
Raczej "Dla mnie..." . Ktoś może ryzykować 100 % na trejd a jego dobry wynik to 150% miesięcznie,a ktoś może ryzykować 0,1 % na trejd i osiągać 50%.Ten sam gracz na koncie z riskiem 1% osiąga 500%.Na agresywnym,dla fanu z 10% riskiem ....
Kapitał+ryzyko i dopiero wtedy %-to coś może powiedzieć.W innym wypadku tylko możesz zakładać że jak ktoś zaznaczył 1000% to pewnie "nanolot".
Jak ktoś gra swoim głownym kontem np 100tys ,a drugi gra 3 "stówkami" i oboje zaznaczą 50% to co taka ankieta daje? co jest w niej potrzebnego? w jaki sposób z tego wyciągnąć wnioski i ile takie wnioski są warte?
Dokładnie, wyniki powinny być w odniesieniu np. do 1% ryzyka na transakcje.Songo89K pisze:Raczej "Dla mnie..." . Ktoś może ryzykować 100 % na trejd a jego dobry wynik to 150% miesięcznie,a ktoś może ryzykować 0,1 % na trejd i osiągać 50%.Ten sam gracz na koncie z riskiem 1% osiąga 500%.Na agresywnym,dla fanu z 10% riskiem
Drogi Jack Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boliZnowu sie zaczyna czy na fx da się zarobić czy nie, niektórzy są strasznie nudni.

Myślałem ,że jasne jest ,że tak nie postępujemy ,bo tak robią tylko idioci.. Chodzi o zwykłe proste MM z zasadami zdrowego rozsądku.Songo89K pisze:Ktoś może ryzykować 100 % na trejd
Szczerze mówiąc wyniki ankiety mnie zszokowały ,a najbardziej ten wynik ostatni z listy

Drogi Cadermo czy ja gdzieś pisałem w Twoją stronę? Bardziej mi chodziło o:Cadermo pisze:Drogi Jack Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli Mr. Green Ankieta nie dotyczy tego czy się da zarobić czy nie... Chodzi o coś zupełnie innego.
Akhh pisze:Powtarzalne 5-10% miesięcznie to praktycznie nieosiągalne marzenie. Wiem od kilku brokerów, że takie konta z regularnymi zarobkami zdarzają się niezmiernie rzadko.
Czytanie wypowiedzi w wątku, który samemu się założyło ze zrozumieniem naprawdę nie boliMicrobi pisze:czy ja wiem, kwestia stylu gry, jak potrafisz wejść z wąskim SL i wziąć z ruchu dobre r:r to jak najbardziej możliwe.