tutaj dawałem wczoraj zrzut. według mnie wczoraj odbili od ZL z D1 robiąc przy tym ZL wzrostowe na H4, dzisiaj doszli do ZL wzrostowej na korekcie i zrobili PB z H1 wieć stąd moja decyzja o wejściu.Freddie pisze:czerwinek, nie do końca rozumiem Twoje zagrania, czym się kierowałeś?
ZERO LINE Journal
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 13:20 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak ale jak na d1 mam ZL cena sie nie cofła na H4 mam 3 w tym samym kierunku a na h1 mam pierwszy na krótko do tego opór na d1 teoria teorią a w praktyce .......czerwinek pisze:Na jakich chcesz według upodobań.Migel777 pisze:Na jakich TF najlepiej wyznaczać ZL na złocie na d1 szykuje się korekta po przebiciu trójkąta ale tak daleko może nie dojść
miałem świetne wyniki tą metodą (demo) ale pewnie w trendzie grałem a (real) teraz się w tańcu pogubiłem
Szczerze przyznam, że nic nie rozumiem z Twojego wpisu, ale może ktoś inny zrozumiał i postara Ci się objaśńić.Migel777 pisze:No tak ale jak na d1 mam ZL cena sie nie cofła na H4 mam 3 w tym samym kierunku a na h1 mam pierwszy na krótko do tego opór na d1 teoria teorią a w praktyce .......
To wracaj na demo jak najszybciej i ćwicz aż będziesz czuł to co robisz, bo skora piszesz, żę pewnie w trendzie grałeś ale chyba sam nie wiesz do końca to jak sam nie wiesz co robisz to raczej nikt Ci nie pomoże, wg mnie musisz dojść do takiego etapu że wiesz i jesteś świadomo to co robisz, według mnie samo ZL nic nie daje trzeba patrzeć na rynek w szerszej perspektywie. Jeżeli nie chcesz grać na demo to przynajmniej trenuj mikolotami, a tak poza tym to proponuję przeczytać wszystkie wpisy Thoreza od tej strony:Migel777 pisze:miałem świetne wyniki tą metodą (demo) ale pewnie w trendzie grałem a (real) teraz się w tańcu pogubiłem
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=980
już któryś podaję komuś tego linka ale według mnie aby zaczać zarabiać trzeba zrozumieć to co napisał Thorez i następnie zrozumiec zachowania rynku.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Siema ZL-owcy. Czytam ostatnio dziennik klonmarcin tak od ok 100 strony jak zaczal grac ZL i wpadlem na 1 ciekawy wpis. Jeden z uzytkownikow zamiescil screen jak on inwestuje za pomoca strategii zero line. Zagralem 2 razy tak jak on i 2 razy na plus. W zalaczniku zamieszczam jego sposob gry (mam nadzieje, ze sie nie obrazi), oraz 2 swoje zagrania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zagranie nie ZL ale zapodaję w tym wątku gdyż tu najczęściej piszę.
Próbowałem wchodzic już wczoraj ale bez powodzenia, według mnie zrobili RGR wczoraj przebili linię szyi i dzisiaj dobili stąd moje wejście, TP było na ostatnim ekstremum, chociaż według mnie mogą próbować dojść do dolnego BO wóczas zasięg RGR by się sprawdził (prawie)
Próbowałem wchodzic już wczoraj ale bez powodzenia, według mnie zrobili RGR wczoraj przebili linię szyi i dzisiaj dobili stąd moje wejście, TP było na ostatnim ekstremum, chociaż według mnie mogą próbować dojść do dolnego BO wóczas zasięg RGR by się sprawdził (prawie)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.