ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

No to się wyszaleli chłopacy :) Wszyscy żyją i na pokładzie ?:)
Ja próbowałem wchodzić na GBP/USD pod dane ale trochę się przestraszyłem i z ręki wyszedłem, a szkoda bo mógłbyć trade miesiąca :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiejsze wejścia w Edka, wyjście na Bo z H4, może pokuszę się jeszcze o shorta ale musieli by dużo wyżej dojść do LT i dać sygnał na zjazd w dół.

EDIT:
Jak widać ładnie dolecieli do LT, ja wszedłem na mini skalp ale wyszedłem gdyż za proste by było tak aby w dół zjechali od razu, po danych się wyjaśni.

Swoją drogą muszę pracowac dalej nad prowadzeneim pozycji ja wychodzilem 2217 a cena doszła do 2290 a w sumie na M15 nie było ważnych powodów do wyjścia, ale to tak jest jak człowiek wyjdzie to pojadą dalej a jak trzyma to wytną :) Ważne aby się trzymać zasad i palnu

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

A ja wczoraj 2 setupy i 2 na plus :) . Edka przegapilem, ale i tak wystarczy. Od kiedy zaczalem inwestowac stosujac technike, ktorej fote wrzucilem kilka postow wyzej na 8 setupow 6 zyskownych 1 na zero i 1 na minus (na wlasne zyczenie bo otworzylem pozycje tuz przed danymi)

czopsi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czopsi »

Witam.
Gratuluję Czerwinek świetnego dziennika. Miło, że zarówno Ty jak i inni dzielicie się wiedzą z innymi. Dopiero zaczynam interesować się techniką opartą o ZL FBO/Bo. Proszę o opinię bardziej doświadczonych inwestorów czy dobrze zrozumiałem sytuację na Edku. Interesuje mnie interwał H4 wejście albo z niego albo ewentualnie z H1 niższe interwały odpadają ze względu na pracę.
Wejście w szorta na interwale H1 po ukształtowaniu się FBO na H4. Szczegoły oraz TP na screenach:). Proszę o opinie.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

exodus24 pisze:A ja wczoraj 2 setupy i 2 na plus :) . Edka przegapilem, ale i tak wystarczy. Od kiedy zaczalem inwestowac stosujac technike, ktorej fote wrzucilem kilka postow wyzej na 8 setupow 6 zyskownych 1 na zero i 1 na minus (na wlasne zyczenie bo otworzylem pozycje tuz przed danymi)
exodus, wydawało mi się, że rozumiem tę technikę bo już ją też widziałem wcześniej. Jednak na Twoich screenach jakoś nie widzę dokładnie tego, mam wrażenie, że czasami powinineś załapać się na wcześniejszej korekcie. Może ja się mylę i nie rozumiem :) Mógłbyś na jednym z Twoich wejść pokazać jak Ty widzisz zastosowanie fibo w przypadku ZL?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Czasami jest tak, ze sie spoznie z roznych przyczyn, a ze szkoda setupu a stop loss nie jest duzy to wchodze pozniej.

edit:
Moze tez byc tak, ze moje rozumienie ZL jest troche skrzywione a twoje takie jak powinno byc :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzisiejsze wejścia w EDKa zobaczymy czy w końcu coś rozbujają się, wejści na ZL z H1 lecimy do profitów w okolice 1.2300

trochę zły jestem bo 2 dni czaiłem się na AUD/USD do poziomu 1.05300 i wchodziłem w sell i wychodziłem, i tak jak wczoraj wyszedłem dzisiaj rano itwieram platformę i poziom testowany prawie co do pipsa :( nic trzeba trochę bardziej wierzyć w swoje targety :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

czopsi pisze:Gratuluję Czerwinek świetnego dziennika
Dzięki ale to nie mój tylko dziennik, ja go tylko założyłem :)
czopsi pisze:Miło, że zarówno Ty jak i inni dzielicie się wiedzą z innymi.
Szkoda że coraz mniej osób się dzieli swoim spostrzeżeniami wynikami, itd. :(
czopsi pisze:Proszę o opinię bardziej doświadczonych inwestorów czy dobrze zrozumiałem sytuację na Edku. Interesuje mnie interwał H4 wejście albo z niego albo ewentualnie z H1 niższe interwały odpadają ze względu na pracę. Wejście w szorta na interwale H1 po ukształtowaniu się FBO na H4. Szczegoły oraz TP na screenach:). Proszę o opinie
Wiesz lepiej jakbyś bezpośrednio dawał zrzutu w dzienniku, a tak jak złączysz plik *.RAR to z mojego punktu widzenia nikomu się nie chce zgrywać tego dysk rozpakowac następnie analizować, (przynajmniej mi :) )

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jeszcze próba jednego wejścia na GBP/USD.
Wszystko szło w dół i jakoś nie chciało mi się wierzyć, żę GBP/USD dojdzie jeszcze UP i ruszy w dół. Ale jakieś dane były i cena doszła do ZL i tam reakcja. Zobaczymy co z tego będzie, wejścia na czuja bo ciężko było zareagować przy dany i czekać na wyraźne potwierdzenia.

Nieaktualne :) Ale wystrzelili.

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Witam
Ponizej wrzucam fotki dzisiejszego edka.

ODPOWIEDZ