Nie umiem grac na fx...
Chyba chodziło o to, że jak zaczniesz kosić to 20% to będzie pikuś do odrobienia/zarobienia.
Zmień podejście bo sądząc po stopce troszkę sceptycznie podchodzisz do rynku... "Skumaj" się z nim, opisz sobie co widzisz, zmienność, dane godziny, na co reaguje itp., a potem pod to ułóż system i 20% masz w jeden dzień odrobione.
Jak lubisz skalpować to bierz coś o dużej zmienności, jak swingi albo krótki termin to coś trendowego.
Zmień podejście bo sądząc po stopce troszkę sceptycznie podchodzisz do rynku... "Skumaj" się z nim, opisz sobie co widzisz, zmienność, dane godziny, na co reaguje itp., a potem pod to ułóż system i 20% masz w jeden dzień odrobione.
Jak lubisz skalpować to bierz coś o dużej zmienności, jak swingi albo krótki termin to coś trendowego.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Dokładnie o to mi chodziło
Najpierw zaczniesz świadomie kosić pipsy a później to już tylko kosić (podświadomie) a te lata nauki będą niczym
odrobisz w mgnieniu oka tylko trzeba się postarać
i zrozumieć co i dlaczego.
A kiedyś te twoje całe wtopy razem wzięte mogą być tylko spreadem na otwarcie nowej transakcji, zmienisz perspektywę to i na przeszłość popatrzysz inaczej, hehe będzie się można z siebie śmiać
A kiedyś te twoje całe wtopy razem wzięte mogą być tylko spreadem na otwarcie nowej transakcji, zmienisz perspektywę to i na przeszłość popatrzysz inaczej, hehe będzie się można z siebie śmiać
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
W głupim miejscu jak dla mnie zagrałeś to S. Spójrz na rysunek
Wszedłeś centralnie na wsparciu w trakcie kształtowania się świecy. Jeśli już takie wejście to moim zdaniem dopiero po zamknięciu tej świeczki h4 poniżej linii.
Pozdrawiam, Midas
ps. Jak jedna para Cię tak nudzi to sobie dołóż poglądowo np. ejka / aussie i graj jeżeli jest fajny setup, byle by nie przesadzić z ilością par.
Pozdrawiam, Midas
ps. Jak jedna para Cię tak nudzi to sobie dołóż poglądowo np. ejka / aussie i graj jeżeli jest fajny setup, byle by nie przesadzić z ilością par.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja to na razie edka nie mam zamiaru grać, póki się nie ukształtuje któryś kierunek. Zrobili kilka momo do góry, nie mogą przebić sr'a, wickują w obie strony. Moim zdaniem nie ma co grać tego, bo nie ma jednoznacznie pokazanego kierunku. Pewnie dopiero po danych się wyklaruje sytuacja.
Pozdrawiam, Midas
Pozdrawiam, Midas