dziennik zero line poczatkujacy
Wszedlem w schorta- zlamalem wszystlkie zasady, ale spodziewalem sie down... nie wstawiam zrzutu bo nie ma sensu wejscie bez zasad, polowa juz zamknieta reszta zabezpieczona
Edit: udalo sie ale to tylko demo.... pewnie w realu nie wszedl bym.. i dobrze zasady sa po to zeby ich przestrzegac..... albo inaczej juz nie pamietam:):)
jeden warunek byl spelniony podwojne fbo na reszte byl za szybki ruch a ja na m1 nie schodze, na m5 glubie sie przy zawirowaniach
Edit: udalo sie ale to tylko demo.... pewnie w realu nie wszedl bym.. i dobrze zasady sa po to zeby ich przestrzegac..... albo inaczej juz nie pamietam:):)
jeden warunek byl spelniony podwojne fbo na reszte byl za szybki ruch a ja na m1 nie schodze, na m5 glubie sie przy zawirowaniach
Wnioski na ten tydzien:
-sprawdzamy tf 1w - 1h rozgrywamy na nizszych tf
-najbardziej czytelny tf na rozgrywanie m15 - niestety przy mocnym wybicu zdarza sie, ze cena ucieknie
- m5 jest duzo sygnalow, bardzo duzo falszywych (mozna uzyc tylko do wejscia przy czym pozniej sprawdzac m15 czy wszystko idzie w nasza strone)
- konsole lepiej przeczekac, nigdy nie wiadomo w ktora strone wybije
-szybko ciac straty gdy zauwazymy,ze cena zawraca....- nie czekac,...( bo moze sie uda)
pierwszy tydzien w dzienniku na+, ogolnie duzy minus
DO WSZYSTKICH PRZEGLADAJACYCH UWAGI I PODPOWIEDZI MILE WIDZANE, thx
p.s. jeszcze jedno zauwazylem, ze na foreksie trzeba rozpatrywac sytuacje dynamicznie, nie wchodzic w trejd tylko dlatego, ze jest ZL, musi byc jakies potwierdzenie.... cena musi obrac nasz kierunek.
-sprawdzamy tf 1w - 1h rozgrywamy na nizszych tf
-najbardziej czytelny tf na rozgrywanie m15 - niestety przy mocnym wybicu zdarza sie, ze cena ucieknie
- m5 jest duzo sygnalow, bardzo duzo falszywych (mozna uzyc tylko do wejscia przy czym pozniej sprawdzac m15 czy wszystko idzie w nasza strone)
- konsole lepiej przeczekac, nigdy nie wiadomo w ktora strone wybije
-szybko ciac straty gdy zauwazymy,ze cena zawraca....- nie czekac,...( bo moze sie uda)
pierwszy tydzien w dzienniku na+, ogolnie duzy minus
DO WSZYSTKICH PRZEGLADAJACYCH UWAGI I PODPOWIEDZI MILE WIDZANE, thx
p.s. jeszcze jedno zauwazylem, ze na foreksie trzeba rozpatrywac sytuacje dynamicznie, nie wchodzic w trejd tylko dlatego, ze jest ZL, musi byc jakies potwierdzenie.... cena musi obrac nasz kierunek.
m.prymus pisze:DO WSZYSTKICH PRZEGLADAJACYCH UWAGI I PODPOWIEDZI MILE WIDZANE, thx
To samo stwierdziłem ostatnio, staram się szukać wsparć/oporów w pobliżu żeby mieć ogólny zarys sytuacji, czy jest sens ładować się w pozycję, do tego jeden wskaźnik na podporę.m.prymus pisze:p.s. jeszcze jedno zauwazylem, ze na foreksie trzeba rozpatrywac sytuacje dynamicznie, nie wchodzic w trejd tylko dlatego, ze jest ZL, musi byc jakies potwierdzenie.... cena musi obrac nasz kierunek.
W moim przypadku dorzuciłbym jeszcze jeden podpunkt:
-gram tylko na jednej parze
Gubi mnie to