Witam,
Byłem dzisiaj w banku i pytałem o kartę kredytową. Fakt faktem, że zarabiam na chwilę obecną niewiele..., ale mam u nich w banku środki jakieś 6 razy większe niż limit na karcie kredytowej o jaki chciałbym się ubiegać. Odmówiono mi. Powiedziano, że nie tylko nie dostanę limitu jaki chcę..., ale też nie dadzą mi w ogóle karty kredytowej.
Mój problem polega więc na tym..., że mam pieniądze..., ale jak mogę begotówkowo np. zapłacić w Chinach za hotel?
Ewentualnie może ma ktoś jakiś pomysł jak mógłbym wybrać tam jakoś SWOJE pieniądze i zwyczajnie spróbować zapłącić żywą gotówką?
Niestety ale mi wyczerpały się pomysły oprócz zabrania kasy ze sobą..., ale za dużo się nie weźmie, bo i nie wolno za dużo wwieźć do Chin..., i strach, że mnie okradną... .
Jak płacić bezgotówkowo za granicą(w szczególności Azja)?
To źle słyszałeś . Ja mam vise debetową z ING i jakoś wypłacałem w Tajlandii.Poza tym polecam nie brać w podróż żadnej karty ,na której masz większe środki. Załóż sobie dodatkową podróżniczą kartę z kontem walutowym np. w dolarach.Cadermo...., słyszałem, że nie akceptują bardzo często kart debetowych...
No cóż..., zbadam propozycję, zoabczymy co ludzie z ING powiedzą, Powiem szczerze, że byłoby to niezłe rozwązanie. Może nie zapłącę tm gdzie wymagają płatności TYLKO kartą kredytową..., ale w sklepie sobie jedzonko już będę mógł kupić;)Cadermo pisze:To źle słyszałeś . Ja mam vise debetową z ING i jakoś wypłacałem w Tajlandii.Poza tym polecam nie brać w podróż żadnej karty ,na której masz większe środki. Załóż sobie dodatkową podróżniczą kartę z kontem walutowym np. w dolarach.
Nie musi to być ING bank . Wiem ,że są takie specjalne bankomaty ,od których bank Tajlandzki nie pobiera prowizji za wypłatę .Są one chyba żółte. Ale musisz sprawdzić..Płoć pisze:No cóż..., zbadam propozycję, zoabczymy co ludzie z ING powiedzą, Powiem szczerze, że byłoby to niezłe rozwązanie. Może nie zapłącę tm gdzie wymagają płatności TYLKO kartą kredytową..., ale w sklepie sobie jedzonko już będę mógł kupić;)Cadermo pisze:To źle słyszałeś . Ja mam vise debetową z ING i jakoś wypłacałem w Tajlandii.Poza tym polecam nie brać w podróż żadnej karty ,na której masz większe środki. Załóż sobie dodatkową podróżniczą kartę z kontem walutowym np. w dolarach.
Spytaj w Citi Banku, kiedyś nie robili żadnych trudności; nawet wciskali złotą czy platynową 

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Kiedyś mój wujek chciał wziąć kredyt..., na który miał pokrycie w lokatach w tym banku w któym chciał kredyt, Powiedzeli mu, ze jest niewiarygodny, Za to jego córka bez roboty...., bez oszczędności..., była wiarygodna 
PRzejdę też do Citi Banku...., niestety obawiam się, że telefony rozdzwoniąsię do mnie jak formanile zacznie więcej spływać na konto mi pieniędzy jako pensja..., a ja już nie będę potrzebował karty...

PRzejdę też do Citi Banku...., niestety obawiam się, że telefony rozdzwoniąsię do mnie jak formanile zacznie więcej spływać na konto mi pieniędzy jako pensja..., a ja już nie będę potrzebował karty...