Jak płacić bezgotówkowo za granicą(w szczególności Azja)?

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Microbi pisze:Znajomy miał podobnie jak ty, na lokacie miał oszczędności kilka razy większe niż chciał kartę kredytową. Dostał kartę bez problemu, z tym że lokatę dał w zabezpieczenie.
Bądź tak mił i podaj mi nazwę banku na priva...., pewnie tutaj na ogólnym nie wolno... .

Swoją drogą zasugerowałem pani w banku, że mam dużo większe pieniądze w ich banku..., jednak ponoć to nie ma znaczenia :wink:
Wtedy mi koparka opadła...., tym bardziej, że pisali w ofercie, że zarobki na poziomie poniżej minimum krajowego uprawnia do karty kredytowej.... . Byłem pewien na 100%, że jedynie czego nie wiadomo to jaki limit mi dadzą.... .
Nie wiem kto im układa ofertę i ten program.... ale chyba muszę jeszcze raz przemyśleć czy u nich trzymać pieniądze i czy oby na pewno to jest optymalne rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Przecież to jest proste... karta kredytowa nie służy do Twojej wygody, tylko ma dać bankowi zysk; jest po to, żebyś wpieprzył się w kredyt i spłacał wysokie odsetki.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Wirus właśnie rozmawiałem z Panem z call center w sprawie karty debetowej.

-Mam duże pieniądze, małą pensję i lipną umowę... .
-Przykro mi, ale nie damy panu karty kredytowej.
-A debetową?
-Też nie. Bo nei ma Pan zdolności kredytowej.
-No a kartę debetową z możliwością debetu 0 zł.
-Naturalnie taką damy panu.

Ciężko mi się z nimi gada...., ale jest światełko w tunelu. Mój obecny bank chyba straci klienta bo mi nie podali ręki kiedy ich potrzebowałem najbardziej..., a staram się być wiernym klientem. Cyba pogadam sobie z nimi na zasadzie, że albo mi kartę dadzą minimum na jakiś czas bez możliwości zmian i kombinowania..., albo się żegnamy..., bo inny bank daje mi całkiem niezłą ofertę, Muszę do nich podzwonić jeszzcze po inych bankach i popatrzeć co tam w trawie piszczy bo mnie wkurzają... .

Wirus pisze:Przecież to jest proste... karta kredytowa nie służy do Twojej wygody, tylko ma dać bankowi zysk; jest po to, żebyś wpieprzył się w kredyt i spłacał wysokie odsetki.
Prawda. Ale mogliby być tak mili i dla starego, dobrego klienta co trzyma u nich swoją kasę podejść czasami życzliwie, albo zaproponować jakiś taki elastyczy produkt, ewentualnie coś doradzić i mi JAKOŚ pomóc, a nie sikać na mnie... .

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Nie w tym kraju ;-) Np. polski Deutsche Bank wymaga przejścia idiotycznej procedury wydawania karty, przy lokacie sześciocyfrowej ;)
Olej to państwo, są inne, przyjaźniejsze ;)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Płoć wysłałem Ci wiadomość na priva.

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

Jak powiesz, że zamykasz u nich konto to zobaczysz że nagle będą mogli zrobić wszystko, przerobiłem to już 2 razy ;)

Płoć
Gaduła
Gaduła

leszczu-pytanie tylko jak z uznawalnością kart typu prepaid w Chinach i czy jest większa od kart debetowych z debetem 0 zł:) Bo tylkp wtedy widzę sens takiej karty...:)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Nie mam pojęcia - najlepiej zapytać supportu Moneybookersa, poza tym zawsze możesz napisać maila do hotelu w którym chcesz się zatrzymać.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Moneybookers ma kartę mastercard, więc tam gdzie są akceptowane karty mastercard nie będzie problemu.

ODPOWIEDZ