Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

ale to jak nie miales S/L...?
przeciez tak sie nie gra...

spojrz na D1 cena zjechala do prawie polowy swiecy wczorajszej (jakies 10pipek zabraklo) i poszla w gore po pierdniecio Montiego
teraz na D1 jak cena podejdzie w gore to pojawisie syganl kupna , nastepnie oporem bedzie sreniea 1.23725
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

andy11 pisze:na aud/usd H1 niezy pin zrobiony zostal...
cos czuje ze wywali mnie na S/L i prztule kolejne 30pipek
cena spadla do 1.0389 a moj S/L jest 1.0388 hehehh i obronil sie...

teraz cena jest 1.0419 i pnie sie w gore...

chyba bede musial przestawic TP z 1.0444 na 1.0471...

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

andy11 na tym depo konczy sie moja przygoda z FX. Widocznie nie jestem odpowiednia osoba do zajmowania sie tym. Mam duza presje na zapotrzebowanie w pieniadze a to powoduje ze trace.

Zagralem tutaj bez SL, bo sie uparlem na spadki. Kiedys sie na tym przejechalem, nie nauczylo mnie to niczego, albo moze nauczylo ale na chwile i znowu popelnilem ten blad. Widocznie mam nieodpowiedni charakter do tego.

Tak jak nie kazdy moze byc pilotem, tak nie kazdy moze byc traderem.
Nawet nie wiem co jestem w stanie odratowac z tego konta, bo cena pnie sie do gory i w sumie nie widac przystanku, a ja coraz mniej mam na koncie. Liczylem na jakas glebsza korekte, ale sie przeliczylem.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

-BARON-
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: -BARON- »

Pewnie nie powiem nic nowego ale jak juz nie jeden wspomniał najważniejsza jest ochrona kapitału czyli s/l . Kolego ja też uparłem się na spadki i nawet miałem ustawiony s/l jednak go wykasowałem bo stwierdziłem że pewnie nie wiele przekroczy a szkoda mi było tracić. no i co 1,21591 kupno na spadki no i spadło :shock: do góry i nie jesteś jedynym który idealnie obstawia największe wtopy ja mam to samo. Nawet żona sie smieje że zawsze dzieje sie na odwrót niż obstawiam i to spektakularnbie jak dzisiaj naprzykład. Jednak s/l trzeba trzymac i koniec.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

andy11 pisze:
andy11 pisze:LL aud/usd 1.0358, S/L 1.0368 BE +10pipek TP 1.0444
przestawilem S/L 1.0388 zabezpieczony zysk +30pipek
60% pozycji zamkniete z reki 1.0402 zysk +44pipki

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

wiecie panowie i panie (zakladam ze panie tez czytaja ten watek) napiszcie z czym macie problemy a moze znajdzie sie jakies rozwiazanie...
bo jak was czytam to az mnie serce zaczyna bolec...
wiec do dziela i pkt napiszcie...

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

andy11 pisze:
andy11 pisze:
andy11 pisze:LL aud/usd 1.0358, S/L 1.0368 BE +10pipek TP 1.0444
przestawilem S/L 1.0388 zabezpieczony zysk +30pipek
60% pozycji zamkniete z reki 1.0402 zysk +44pipki
40% pozycji zamkniete przez S/L 1.0388 zysk +30pipek

-BARON-
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: -BARON- »

andy11 tu mało co można napisać bo zajmować pozycje można rożne i stratne i zyskowne. Problem jest w pozornej oszczędności na traceniu w skutek zadziałania s/l bo niekiedy się zdarzało ze s/l był poza delikatne i pozycja została zamknięta a potem poszło wszystko we własciwym kierunku. Zresztą major własnie o tym pisał kilka stron temu. No i aby temu przeciwdziałać czasem sie tego s/l nie ustanawia mając głęboką wiarę że cena podąży we właściwą dla nas strone. Ot cały problem. Ja ogólnie uważam tylko że aby grać i móc bezpiecznie to robić to trzeba mieć nie stety dośc pokażne depo albo miec tyle szczęścia żeby z małym się dobrze wstrzelic. Przy wiekszym depo stać cię przy rozsadnej zagrywce nawet na jakiś błąd bo cena jednak w koncu zawrócimniej lub więcej. Przy małym depo hm błedy sa szybkie jest i już po błędzie. Koniec. Ogólnie aby gra miała senś to depo musi byc i ten s/l także a wysokośc lota taka aby nie było po kilku s/l zera.
Generalnie czytając majora to jak bym słyszał własne myśli. :roll:

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Graj cały czas tym samym SL , prędzej czy później wyrobisz się i będziesz zawierał pozycje w takich miejscach, że twój SL wystarczy. Lepiej zaliczyć kilka sl pod rząd, niż jedno MC. - ktoś to miał w sygnaturce i idealnie pasuje do tematu rozmowy.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

wyglada na to, że teraz trochę się skorekci

ODPOWIEDZ