Z nedzy do pieniedzy ..:)
ale to jak nie miales S/L...?
przeciez tak sie nie gra...
spojrz na D1 cena zjechala do prawie polowy swiecy wczorajszej (jakies 10pipek zabraklo) i poszla w gore po pierdniecio Montiego
teraz na D1 jak cena podejdzie w gore to pojawisie syganl kupna , nastepnie oporem bedzie sreniea 1.23725
przeciez tak sie nie gra...
spojrz na D1 cena zjechala do prawie polowy swiecy wczorajszej (jakies 10pipek zabraklo) i poszla w gore po pierdniecio Montiego
teraz na D1 jak cena podejdzie w gore to pojawisie syganl kupna , nastepnie oporem bedzie sreniea 1.23725
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
cena spadla do 1.0389 a moj S/L jest 1.0388 hehehh i obronil sie...andy11 pisze:na aud/usd H1 niezy pin zrobiony zostal...
cos czuje ze wywali mnie na S/L i prztule kolejne 30pipek
teraz cena jest 1.0419 i pnie sie w gore...
chyba bede musial przestawic TP z 1.0444 na 1.0471...
andy11 na tym depo konczy sie moja przygoda z FX. Widocznie nie jestem odpowiednia osoba do zajmowania sie tym. Mam duza presje na zapotrzebowanie w pieniadze a to powoduje ze trace.
Zagralem tutaj bez SL, bo sie uparlem na spadki. Kiedys sie na tym przejechalem, nie nauczylo mnie to niczego, albo moze nauczylo ale na chwile i znowu popelnilem ten blad. Widocznie mam nieodpowiedni charakter do tego.
Tak jak nie kazdy moze byc pilotem, tak nie kazdy moze byc traderem.
Nawet nie wiem co jestem w stanie odratowac z tego konta, bo cena pnie sie do gory i w sumie nie widac przystanku, a ja coraz mniej mam na koncie. Liczylem na jakas glebsza korekte, ale sie przeliczylem.
Zagralem tutaj bez SL, bo sie uparlem na spadki. Kiedys sie na tym przejechalem, nie nauczylo mnie to niczego, albo moze nauczylo ale na chwile i znowu popelnilem ten blad. Widocznie mam nieodpowiedni charakter do tego.
Tak jak nie kazdy moze byc pilotem, tak nie kazdy moze byc traderem.
Nawet nie wiem co jestem w stanie odratowac z tego konta, bo cena pnie sie do gory i w sumie nie widac przystanku, a ja coraz mniej mam na koncie. Liczylem na jakas glebsza korekte, ale sie przeliczylem.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Pewnie nie powiem nic nowego ale jak juz nie jeden wspomniał najważniejsza jest ochrona kapitału czyli s/l . Kolego ja też uparłem się na spadki i nawet miałem ustawiony s/l jednak go wykasowałem bo stwierdziłem że pewnie nie wiele przekroczy a szkoda mi było tracić. no i co 1,21591 kupno na spadki no i spadło
do góry i nie jesteś jedynym który idealnie obstawia największe wtopy ja mam to samo. Nawet żona sie smieje że zawsze dzieje sie na odwrót niż obstawiam i to spektakularnbie jak dzisiaj naprzykład. Jednak s/l trzeba trzymac i koniec.

40% pozycji zamkniete przez S/L 1.0388 zysk +30pipekandy11 pisze:60% pozycji zamkniete z reki 1.0402 zysk +44pipkiandy11 pisze:przestawilem S/L 1.0388 zabezpieczony zysk +30pipekandy11 pisze:LL aud/usd 1.0358, S/L 1.0368 BE +10pipek TP 1.0444
andy11 tu mało co można napisać bo zajmować pozycje można rożne i stratne i zyskowne. Problem jest w pozornej oszczędności na traceniu w skutek zadziałania s/l bo niekiedy się zdarzało ze s/l był poza delikatne i pozycja została zamknięta a potem poszło wszystko we własciwym kierunku. Zresztą major własnie o tym pisał kilka stron temu. No i aby temu przeciwdziałać czasem sie tego s/l nie ustanawia mając głęboką wiarę że cena podąży we właściwą dla nas strone. Ot cały problem. Ja ogólnie uważam tylko że aby grać i móc bezpiecznie to robić to trzeba mieć nie stety dośc pokażne depo albo miec tyle szczęścia żeby z małym się dobrze wstrzelic. Przy wiekszym depo stać cię przy rozsadnej zagrywce nawet na jakiś błąd bo cena jednak w koncu zawrócimniej lub więcej. Przy małym depo hm błedy sa szybkie jest i już po błędzie. Koniec. Ogólnie aby gra miała senś to depo musi byc i ten s/l także a wysokośc lota taka aby nie było po kilku s/l zera.
Generalnie czytając majora to jak bym słyszał własne myśli.
Generalnie czytając majora to jak bym słyszał własne myśli.