utrzymywanie się z gry na giełdzie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

robs pisze:W tym wątku to chyba prawie sami naganiacze.
Jakiś miszcz zaszalał hehe utopiło się kasy? To możesz mieć pretensje tylko do siebie :) Kto, kogo i na co nagania? Żal Ci że się ludzie z tego utrzymują czy co, jeśli ty czegoś nie potrafisz nie znaczy to że nikt tego nie potrafi hehe
Ostatnio zmieniony 24 lip 2012, 11:09 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Darkey pisze:Wygrywający nigdy się nie poddaje, poddający się nigdy nie wygrywa.
http://www.youtube.com/watch?v=6f6EmlLBjPI

Coś dla tracących nadzieje :)

I jeszcze http://www.youtube.com/watch?v=6f6EmlLBjPI

Cóż więcej można powiedzieć... chyba to, że nie można być mięczakiem w życiu. Wykreślić ze słownika słowo "niemożliwe" i działać.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

aniacfiszan pisze:Z podejściem, że nie da się stale i systematycznie zarabiać, albo że prędzej czy później każdy wszystko traci w ogóle bym się za to nie brała. Jakoś żyje, innej pracy nie mam i jestem zadowolona chociaż nie zawsze jest lekko i nie pracuje po to, żeby leżeć na leżaczku bo kapitał już wystarczająco duży, robię dokładnie to co lubie i znam inne osoby co też systematycznie zarabiają.
otóż to Aniu, podejście to klucz w tym biznesie, reszta jest prostsza niż się wielu wydaje ,

pozdrawiam

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Darkey pisze:Żal Ci że się ludzie z tego utrzymują czy co
Utrzymać się można ale przy dużym kapitale, niskim drawdawn. Żal mi tych co wierzą w bajki że zarobią nie wiadomo ile, i tych co planują jak wydać wygraną w totolotka z losowania w przyszły czwartek.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Microbi pisze:otóż to Aniu, podejście to klucz w tym biznesie, reszta jest prostsza niż się wielu wydaje
Microbi nie tylko podejście , bez skutecznej metody samo podejście nic nie da. Metoda jest kluczem reszta to właśnie podejście, ale samo na pewno nie wystarczy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

robs pisze:Utrzymać się można ale przy dużym kapitale
To o czym piszesz to GPW a nie FX mylisz pojęcia, tutaj nie trzeba kapitału tylko umiejętności.

brother według mnie podejście to minimum 60% sukcesu, z odpowiednim nastawieniem wiesz czego szukasz i na czym Ci zależy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Darkey pisze:brother według mnie podejście to minimum 60% sukcesu, z odpowiednim nastawieniem wiesz czego szukasz i na czym Ci zależy.
odpowiedziałeś za mnie :-) dokładnie, oczywiście nie chodzi że wstaje i mam podejście i pipsy wpadają , ale bez odpowiedniego podejścia nie zbuduje się swojej metody, bo jak to zrobić skoro w coś nie wierzę do końca, nie da się . Co do kapitału, jak ktoś nie potrafi to i banka mu nie starczy, a jak ktoś załapie to i z 10 tys wypłaci te 2 tys ( co miesiąc ), a z resztę będzie inwestował, kwestia systemu i dobrania do tego odpowiedniego MM.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

robs pisze:
Darkey pisze:Żal Ci że się ludzie z tego utrzymują czy co
Utrzymać się można ale przy dużym kapitale, niskim drawdawn. Żal mi tych co wierzą w bajki że zarobią nie wiadomo ile, i tych co planują jak wydać wygraną w totolotka z losowania w przyszły czwartek.
co to znaczy przy duzym kapitale...?

grales kiedys 100-500lotami albo i wiecej...?

lub na gieldzie kapitalem 10-100mln...?

zal ci ludzi bo maja marzenia...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Podejście? Pewnie chodzi o spora wiedzę popartą długa praktyką. Ja z rynkiem giełdowym związany jestem powiedzmy od 1995 roku choć wcześniej "bawiłem" się również obligacjami. Kilka lat zajęło mi zrozumienie o co w tym wszystkim chodzi. A to wszystko sporo kosztowało. Można to potraktować jako szereg płatnych szkoleń na własnych błędach.

Jednak własne błędy w połączeniu z ich dogłębną analizą i wyciągnięciem wniosków są najlepszym z możliwych szkoleń. Dochodziłem przez lata do regularnych zysków.

Co jest szansą na sukces według mnie:

- poznanie analizy technicznej :lol: :lol:

warto znać się na tzw. kreskach, gdyż w wielu sytuacjach będą potrzebne do podjęcia właściwej decyzji, być może nie są tak ważne jak na rynku forex ale... sa przydatne

- analiza fundamentalna

to bardzo ważny element, szczególnie czytanie ze zrozumieniem sprawozdań finansowych przedsiębiorstw, ty sam musisz przeanalizować a nie korzystać z "wiedzy" przekazanej przez maklera, czy doradcę finansowego

- wybór dobrego brokera

dobry broker pozwala na negocjowanie stawek prowizji, zachęca cie szkoleniami, przy odpowiednich obrotach daje ci 5 najlepszych ofert do notowań ciągłych :lol:

- giełda to ciężka praca

codziennie trzeba spędzic sporo godzin przed monitorem aby przeanalizować informacje płynące z rynku oraz z otoczenia spółek

- umiejętność dostrzeżenia informacji istotnych

do tego potrzebne jest realne doświadczenie z rynku i trejdowanie

inne zasady:

- nie kieruj się rekomendacjami
- nie traktuj giełdy jak kasyna czy zabawy
- cały czas ucz się
- wyszukuj tzw. gorące nazwiska np. Karkosik, Patrowicz, które w jakimś tam okresie czasu dają zarobić
- spogladaj na branże, które w danym momencie sa na topie i wyszukuj spółki, które jeszcze z tej branży nie urosły
- gdy na rynku jest full optymistów, w prasie pojawiają się artykuły o kolejnym rekordzie otwartych rachunków maklerskich zrób sobie inwestycyjne wakacje
- gdy na rynku od dłuższego czasu goszcza spadki i nagle pojawią sie dwie sesje po -6 -10% na głównym indeksie zacznij zakupy
-

Dodano po 2 minutach:
GosiaM pisze:Na pewno są ludzie, którzy z tego się utrzymują, ale oni pewni są zajęci gieldą i nie siedzą przy forach i nie dyskutują o swoich metodach... Jak ktoś jest dobry w tym, co robi, to nie szuka miejsc, żeby się dzielić swoją wiedzą...

Błąd. Jest wielu takich i często zaglądają na fora giełdowe. Czemu? Bo tam widać emocje, widać gdzie się coś dzieje albo zaczyna dziać. Tzw. grubasy wielokrotnie są userami i sondują nastroje. Wielokrotnie specjalnie podgrzewają atmosferę, aby wywindować kurs jakiejś mało płynnej spółki przy pomocy tz. drobnicy. 8)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Poza tym też inna kwesta , jak ktoś od zaczęcia gry na FX po roku nauki max nie był na plusie min kilka dobrych mc, a cały czas traci, to nie oszukujmy się, jego szanse są bardzo małe że zacznie regularnie zarabiać.

ODPOWIEDZ