Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
jacek78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek78 »

Tak o to chodzi, a mógłbyś coś więcej rozwinąć

Gideon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Gideon »

Witam wszystkich serdecznie.

Proszę o podpowiedź:
Gram od kilku dni z kuzynem i bratem na trading212.com , każdy z nas ma osobne konto demo. Braszka i kuzyn ponieśli duże straty. Z tego co zaobserwowałem to grali bez planu strategii, pod wpływem emocji, w Golda, Oil, EUR/DOL. Inwestowali momentami 50 % a nawet 80% wolnych środków w jednej tranzakcji. Ja w tym samym czasie grałem jedynie na Goldzie. Obserwowałem jak się zachowuje wykres, czytałem dzienną analizę i dzienne strategie, które przesyłają na maila. Jestem starszy od nich o pare lat i pare lat grywałem jak dotąd na GPW. Udało mi się wyrobić kilkadziesiąt % zysku, który jest określany w Euro. Kwota początkowa przy starcie tego konta demo to 10,000 EUR. Takie liczby dają do myślenia. Na akcjach czekałem po kilka miesięcy na zysk a tu = Forex otwieram i zamykam tranzakcje w ciągu kilku godzin, rekord to było kilka minut.

Przykład:
Gold - kupuje ilość: 100 przy wartości: 1570,85
sprzedaje ilość: 100 przy wartości: 1572,25
zysk: 115,37 EUR.

Podobne zyski mam również gdy gram na spadki. Ustawiam zlecenia oczekujące: trailing stop lub OCO - w obie strony. Chyba, że obserwuje wykres to sam klikam i gdy widzę trend wzrostowy, to dokonuje zakup lub gdy trend spadkowy, to sprzedaż, wiadomo.

Teraz najważniejsze:

1. Czy tak wysokie zarobki w ogóle są możliwe, gdy grałbym realnymi pieniędzmi ?
2. Konto demo rzekomo czy rzeczywiście jest odzwierciedleniem prawdziwego konta ?
- natrafiłem już na wypowiedź, że broker ingeruje = blokuje zlecenia, to chyba w przypadku scalpingu ? (bardzo szybkie zlecenia kupna i sprzedaży), że niby mój zysk to jego strata ?, itp.
3. Czy ktokolwiek z was również generuje takie zyski na Goldzie w realu ?

Rozumiem, że gdybym grał realnymi pieniędzmi. To z pewnością obracałbym dużo mniejszymi kwotami, stąd też zyski byłyby dużo mniejsze. Zdaję też sobie sprawę zerkając na dane historyczne, że cena złota również ulega wahaniom. Jednak kilkadziesiąt % w tak krótkim czasie pozwala skutecznie pomnożyć kapitał początkowy. Wiadomo, czas realizacji zleceń jest krótki, zyski szybciej się pojawiają. Szczęście nowicjusza jak mawia braszka ? Obaj pajacują z kuzynem, że gdybym grał prawdziwymi pieniędzmi, to z pewnością utopiłbym zainwestowany kapitał. Tranzakcje, których dokonałem na Goldzie, wydają się nie być tzw. ściemą.

Będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Gratuluję dobrych wyników!
Polecam założyć fundusz... od razu hedżingowy. Niebotyczne profity nigdy nie były bliżej. Bratu i kuzynowi z pewnością opadną szczęki z wrażenia.

Albo pograć jeszcze kilka miesięcy na demo i dojrzeć.

Pozdrawiam i powodzenia życzę.
Marcin
Gram od kilku dni
otwieram i zamykam tranzakcje w ciągu kilku godzin, rekord to było kilka minut.
obserwuje wykres to sam klikam i gdy widzę trend wzrostowy, to dokonuje zakup lub gdy trend spadkowy, to sprzedaż, wiadomo.
Tranzakcje, których dokonałem na Goldzie, wydają się

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Gideon pisze:1. Czy tak wysokie zarobki w ogóle są możliwe, gdy grałbym realnymi pieniędzmi ?
Technicznie jest to możliwe. Realnie natomiast... Poczytaj forum. Właściwie jego wątki w istocie o tym traktują. Nie oczekuj jednoznacznej odpowiedzi. Nie dostaniesz takiej. Ale jednego możesz być pewnym. Największym Twoim przeciwnikiem jesteś Ty sam. Brokera, który pozwala grać i zarabiać zawsze znajdziesz.. Nie ma sensu się rozpisywać w kwestiach formalno-technicznych. Popróbuj tych szybkich pieniędzy w realu :wink: i sam sobie odpowiesz czy problem jest po stronie brokera.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jarek67: problem w tym, że z punktu widzenia początkującego gracza, problem zawsze leży po drugiej stronie - rynek, broker, żydzi, lobby finansowe. On sam przecież tylko klika buy lub sell. To nie jego wina, że cena zaraz potem zawraca 8)

jacek78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek78 »

jak wygląda granie na koncie demo surowcami ?

Novika
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Novika »

Witam,

zaczynam przygodę z forexem. Mam dziwne wrażenie ,że kiedy otwieram pozycję to trend "na złość" nagle się odwraca i pędzi galopującymi pipsami porywając w siną dal moje środki finansowe...

Czy to jest normalne dla początkujących, czy raczej powinnam podarować sobie dalsze granie, uczenie się ...?

Pozdrawiam wszystkich

Novika

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Trend why you end when I enter ?
to raczej domena bardziej zaawansowanych ; )
poczarkujacy z reguly zarabiaja duza kase
na demo

pozniej wchodza na to forum czytaja posty i zaczynaja tracic

pozniej przestaje czytac forum zaczynaja myslec tworzyc paczec i zaczynaja zarabiac

tak wyglada schemat w duzym uogolnieniu

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Czy to jest normalne dla początkujących, czy raczej powinnam podarować sobie dalsze granie, uczenie się ...? [/quote]

Na początku lepiej jest obserwować niż grać. Grając niewiele zauważysz na wykresie, możesz jedynie zdobyć informację o tym jak reagujesz na zyski i straty. Żeby wyciągnąć wnioski z tego jak porusza się cena MUSISZ ją obserwować, ale nie grając, bo wtedy myślisz o ewentualnej stracie lub zysku pomijając to co najistotniejsze, niby banał, ale wg. mnie oszczędzisz trochę czasu i pieniędzy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Novika
A na czym opiera się Twoja gra? Wiesz - system, strategia... po prostu czym grasz?
Tylko nie mów, że komputerem :D

ODPOWIEDZ