image hosting
Łącznie 7 pozycji - aktualnie zostawiłem tylko jedną bo zaczyna się tworzyć układ na L - na razie wstępnie.maryha22 pisze:Marcinie mam pytanie ile pozycji w ostanim trejdzie otworzyles??
Hej Don. I ja tam byłem, miód i wino piłem, to było proste zagranie zaraz po otwarciu godziny. Są screeny w tym wątku jak lookniesz kilkanaście postów do tyłu. Co do pytania: Masz tam wyraźne dwa wejścia z tych stref wyznaczonych z ekstremów H1, nawet limitem weszło by na SL = 5 i R:R 6:1, IMHO dokładniej niż trejd mierzony z zeteli.DonForex:-) pisze:sds opisałeś to co widzisz ale gdzie wg Ciebie byłoby tam wejście? Ja na świeczce nr 2 byłbym już w S.
Po prostu pokazuje sumę pipsów z każdej pozycji - czyli jeśli było 7 pozycji np. z profitem +20p to już jest +140p.maryha22 pisze:jak 3 to jak to mozli ze twoj wskaznik pokazuje 144 pipisy w ruchu 32 pipsowym przepraszam ze pytam ale nie rozumiem tego??
Mam nadzieję, że nikt tego nie grał. Jak widać sygnały przeciwne są mniej pewne - w końcu miałem dopiero jedną oznakę na L w tym miejscu.klonmarcin pisze:Na 2236 m15 będzie sygnał na 10-15p Long
Na dzisiejszy S było już chyba ponad 10 potwierdzeń na m15 - na m5 nigdy nie szukam potwierdzeń. Zwykle jest tak, że jeśli cena leci szybko (m15) to zdąży dać tylko jedno potwierdzenie - ale tylko jeśli aktualna h1 jest koloru przeciwnego - tzn. aby doszło do możliwego potwierdzenia np. na Sell na m15 musi aktualna h1 być zielona i teraz najważniejsze - cena musi zejść w okolice aktualnego low h1 - czyli najczęściej musi zmienić kolor na spadkowy - nigdy świeca wzrostowa nie może dać potwierdzenia spadków - ale jeśli szukamy potwierdzeń na m15 to bezwzględnie potwierdzeniem jest świeca m15 spadkowa lub choć na chwilę musi zmienić kolor na spadkowy - jednak h1 niekoniecznie - ale w 90% przypadków jest też czerwona.Zephyr pisze:Marcinie czegoś nie rozumie. Wydawało mi się że szukasz potwierdzeń na m5.. Pisałeś zawsze o np. 9 potwierdzeniach.. To wszystko wynikało z wyższych TF od h1 do W1 ? Przyznam że trochę pogubiłem.
S dlatego, że cena była na oporze h4, d1, w1 - dodatkowo wcześniej były oznaki odrzucania ceny przez te opory i pin na m15 - na dokładkę to dojście do tej zl wzrostowej o, której piszesz nie mieścił się w moich kryteriach - już kiedyś opisywałem jak musi takie dojście wyglądać i kiedy nastąpić - to wszystko złożyło się na to, że dałem S.czerwinek pisze:Tak przeglądam Twój dziennik i zainteresował mnie powód wejścia na tym zrzucie:
http://postimage.org/image/yjrl6w467/full/
Cena dochodziła do ZL na wzrosty, mógłbyś napisać dlaczego tak śmiało wchodziłeś w S?
Kiedyś ktoś żartował, że ten "anioł stróż" to jest wyznacznik dobrego trejderaklonmarcin pisze:Od nowego tygodnia biorę się za testy FxSalt - bo u obecnego brokera chyba już wykorzystałem "limit" uprzejmości i chyba dostałem "anioła stróża".