Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Aktualna sytuacja:

Obrazek
image hosting
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dołożyłem TP na 2223 i zamknąłem połowę wszystkich pozycji.
No pain - No gain

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

Marcinie mam pytanie ile pozycji w ostanim trejdzie otworzyles?? jak 3 to jak to mozli ze twoj wskaznik pokazuje 144 pipisy w ruchu 32 pipsowym przepraszam ze pytam ale nie rozumiem tego??
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

maryha22 pisze:Marcinie mam pytanie ile pozycji w ostanim trejdzie otworzyles??
Łącznie 7 pozycji - aktualnie zostawiłem tylko jedną bo zaczyna się tworzyć układ na L - na razie wstępnie.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Na 2236 m15 będzie sygnał na 10-15p Long
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zephyr »

klonmarcin pisze:Na 2236 m15 będzie sygnał na 10-15p Long

Bardzo podobna sytuacja do wczorajszej

Marcinie jak będziesz miał chwile to prosze odpisz na moje wcześniejsze pytanie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

DonForex:-) pisze:sds opisałeś to co widzisz ale gdzie wg Ciebie byłoby tam wejście? Ja na świeczce nr 2 byłbym już w S.
Hej Don. I ja tam byłem, miód i wino piłem, to było proste zagranie zaraz po otwarciu godziny. Są screeny w tym wątku jak lookniesz kilkanaście postów do tyłu. Co do pytania: Masz tam wyraźne dwa wejścia z tych stref wyznaczonych z ekstremów H1, nawet limitem weszło by na SL = 5 i R:R 6:1, IMHO dokładniej niż trejd mierzony z zeteli.

Ja mam na dziś dwa upolowane, lubię być selektywny, pierwsze w nocy na maxie tej z 2.00 i teraz po przełamaniu tego pivota z wczoraj, wejście po złamaniu pierwszej piątki, która nie utrzymała ruchu up. Jeszcze poczekam na max. tej z 11.00, jak nic nie wejdzie to weekend.

Obrazek
Nie ukrywam tickerów. Gram na koncie rzeczywistym.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

maryha22 pisze:jak 3 to jak to mozli ze twoj wskaznik pokazuje 144 pipisy w ruchu 32 pipsowym przepraszam ze pytam ale nie rozumiem tego??
Po prostu pokazuje sumę pipsów z każdej pozycji - czyli jeśli było 7 pozycji np. z profitem +20p to już jest +140p.

Ktoś powie, że takie granie to tylko nabijanie wyników pipsowych - i nie ma różnicy przy otwarciu np. 2 lotów i 10 x 0.2lota - oczywiście w pipsach jest różnica ale w kasie nie ma.

Już wielokrotnie pisałem dlaczego rozbijam pozycje na mniejsze - na razie taka gra mnie pasuje - być może w przyszłości opracuję inne metody.

klonmarcin pisze:Na 2236 m15 będzie sygnał na 10-15p Long
Mam nadzieję, że nikt tego nie grał. Jak widać sygnały przeciwne są mniej pewne - w końcu miałem dopiero jedną oznakę na L w tym miejscu.
Zephyr pisze:Marcinie czegoś nie rozumie. Wydawało mi się że szukasz potwierdzeń na m5.. Pisałeś zawsze o np. 9 potwierdzeniach.. To wszystko wynikało z wyższych TF od h1 do W1 ? Przyznam że trochę pogubiłem.
Na dzisiejszy S było już chyba ponad 10 potwierdzeń na m15 - na m5 nigdy nie szukam potwierdzeń. Zwykle jest tak, że jeśli cena leci szybko (m15) to zdąży dać tylko jedno potwierdzenie - ale tylko jeśli aktualna h1 jest koloru przeciwnego - tzn. aby doszło do możliwego potwierdzenia np. na Sell na m15 musi aktualna h1 być zielona i teraz najważniejsze - cena musi zejść w okolice aktualnego low h1 - czyli najczęściej musi zmienić kolor na spadkowy - nigdy świeca wzrostowa nie może dać potwierdzenia spadków - ale jeśli szukamy potwierdzeń na m15 to bezwzględnie potwierdzeniem jest świeca m15 spadkowa lub choć na chwilę musi zmienić kolor na spadkowy - jednak h1 niekoniecznie - ale w 90% przypadków jest też czerwona.

czerwinek pisze:Tak przeglądam Twój dziennik i zainteresował mnie powód wejścia na tym zrzucie:
http://postimage.org/image/yjrl6w467/full/

Cena dochodziła do ZL na wzrosty, mógłbyś napisać dlaczego tak śmiało wchodziłeś w S?
S dlatego, że cena była na oporze h4, d1, w1 - dodatkowo wcześniej były oznaki odrzucania ceny przez te opory i pin na m15 - na dokładkę to dojście do tej zl wzrostowej o, której piszesz nie mieścił się w moich kryteriach - już kiedyś opisywałem jak musi takie dojście wyglądać i kiedy nastąpić - to wszystko złożyło się na to, że dałem S.
Był to jeszcze chyba trzeci test tego oporu.

Kolejnymi układami, które mnie skłoniły to grania tam S były układy potwierdzające na m15 - to o czym piszę wyżej. Aby to zobaczyć najlepiej wrzucić na m15 m-candles H1.

A tutaj podsumowanie tygodnia i dzisiejszego dnia:

Obrazek
photo upload

Od nowego tygodnia biorę się za testy FxSalt - bo u obecnego brokera chyba już wykorzystałem "limit" uprzejmości i chyba dostałem "anioła stróża". :cry:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

klonmarcin pisze:Od nowego tygodnia biorę się za testy FxSalt - bo u obecnego brokera chyba już wykorzystałem "limit" uprzejmości i chyba dostałem "anioła stróża".
Kiedyś ktoś żartował, że ten "anioł stróż" to jest wyznacznik dobrego trejdera :D
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Ciekawe...a w jaki sposób objawia się ten "anioł stróż" :) Zaczęli Cię wycinać?
Nie myślałeś w takim razie o brokerze ECN?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Zablokowany