Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

wng pisze:Drogę znam, pytanie zbędne.. oczywiście ciężka praca, cierpliwość i konsekwencja ale gdzieś ten przebłysk geniuszu nastapił bo nie zawsze było tak kolorowo jak dzisiaj.
Tez w dzienniku ten moment znajdziesz :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Wlasnie na to zagralem, tylko mialem troche wyzej TP i nadal jest otwarte.
klonmarcin pisze:Dzisiejsze podsumowanie
Kolejny raz mnie zadziwiasz :shock: Ale pokazujesz, ze mozna :) Nie myslales nad dodaniem na stale A/U lub G/U?

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zephyr »

klonmarcin pisze:Zwykle jest to H1 jako najniższy - ale zdarza się przy prowadzeniu pozycji patrzeć na m15 i zamykać ręcznie po dojściu do jakiś poziomów zl czy s/r na m15.

Zwykle ostateczna decyzja zapada po analizie od MN do h4 - na h1 szukam wejścia.
Marcinie czegoś nie rozumie. Wydawało mi się że szukasz potwierdzeń na m5.. Pisałeś zawsze o np. 9 potwierdzeniach.. To wszystko wynikało z wyższych TF od h1 do W1 ? Przyznam że trochę pogubiłem.

Pozdrowienia i gratulacje wyniku :) mój nie taki dobry ale też jest + :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Gratuluję Marcin wyniku.

Ja wróciłem z wakacji i od poniedziałku ruszam z tym koksem :) Narazie obserwuję rynek i sprawdzam co się działo.

Tak przeglądam Twój dziennik i zainteresował mnie powód wejścia na tym zrzucie:
http://postimage.org/image/yjrl6w467/full/

Cena dochodziła do ZL na wzrosty, mógłbyś napisać dlaczego tak śmiało wchodziłeś w S?

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

A propos obrazka gdzie 40 pipsów można zgarnąć, takie moje ciut inne spojrzenie na to samo miejsce.

Ja zawsze z zeroline miałem kłopot, z tymi wickami, jak jest ich kilka to który jest tym od którego mogą się odbić - czy tu, czy może raczej tam, a może zlecenie na pięć podzielić.....
No dobra ale jak odbiją od pierwszego a od czterech nie to wtedy zarobię 1/5 tego co planowałem. A jak wywalą stopami to wtedy wszystkie pięć? Lipa.

Mądrzy ludzie mówią mi, że H4 i wyżej są dobre z tymi wickami na wejście a piętnastki i niżej to tylko potwierdzają czy sentyment jest taki czy siaki raczej. Tylko, że też cholera każdy brok ma inne te H4 czy D1 bo i ci z GMT 0, +1, +2 no i całe USA z tymi swoimi EST.

Podobnie ze strefami S/D - na historii to zawsze wiedziałem gdzie warto było położyć ten entry point i jak oznaczyć cluster za to w grze to potrafiło mnie w tych lepszych minąć o kilka pipsów, i grube ptaszki im słałem, aż jeden gościu na skajpie pokazał mi coś innego (Tobie Wojtku chyba też co nieco z tego pokazywał....). Od kiedy patrze raczej na zasadzie kto gdzie zjada komu (tyle że nie maluchom) - ale tym większym - to nawet coś tam uskubie dla siebie jak posiedzę na tyłku i poczekam.

Same eksterma co ważniejszych H1. Czemu ważniejszych będzie pod spodem.

Obrazek

Niby nic specjalnego, po cholerę akurat te, a nie inne?

Na niższym interwale coś tam jedna ciekawego jest, co czasem da wejście z chirurgiczną precyzją nawet takiemu lamerowi jak ja. Cyferki dotyczą oczywiście tych H1, malowanych przez Custom Candle.

Obrazek
Nie ukrywam tickerów. Gram na koncie rzeczywistym.

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

sds fajnie to wyglada ale w czym ci pomagaja te kreski i dla czego nie na wickach tylko na body?
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Bo to jest styl Dragona33.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

sds opisałeś to co widzisz ale gdzie wg Ciebie byłoby tam wejście? Ja na świeczce nr 2 byłbym już w S.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

maryha22 pisze: fajnie to wyglada ale w czym ci pomagaja te kreski i dla czego nie na wickach tylko na body?
Ale chyba wiele tłumaczyć nie trzeba widać że open, close jak i 1/2 świecy h4 stają się oporami.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Zablokowany