Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

sds pisze:
Hmm dla mnie dziś czytelni jak rzadko, już drugie wiaderko nadstawiam
Idę po trzecie

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

sds z bliższej perspektywy lepiej to wygląda :) na m5 się nie zapuszczałem raczej.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

Wiesz, czasem M5 jest fajne, czasem przy dłuższych ruchach niefajne raczej. I tak podstawowym interwałem do gry powinien być H1 a do analiz H4 i wyżej.

BTW: Ciekawe czy u Marcina w journalu z czasem pojawią statsy z konta lub podpięty myfxbook jak swego czasu u ForexCube, Kerimba, GWH, StForex czy Dragona33. Niektórzy brużdżą chłopakowi i mówią, że na demo gra. Dla mnie szacun robotę chłoak robi i nie wierze w takie pierdoły.

Obrazek

Obrazek
Nie ukrywam tickerów. Gram na koncie rzeczywistym.

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Marcin,a ja mam do Ciebie wielka prośbę, jak będziesz robił podsumowanie, wrzuć jeden slajd z TF m5 a w tle na custom candle m15 z wejściami, jeżeli to nie będzie problem.

Dziekuję z góry.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

sds pisze:Niektórzy brużdżą chłopakowi i mówią, że na demo gra.
Ja nie widzę sensu w podpinaniu, co robi to jego, jak dla mnie to gra na demo z takim stażem (doświadczeniem, skutecznością) była by czystą głupotą. Moim zdaniem nikt nikomu niczego udowadniać nie musi :) Marcin zapewne swoje i tak i tak wie :) A tymi co piszą o demo w ogóle bym się nie przejmował, co fakt to fakt gra wyśmienicie też tak chcę kiedyś :D pzdr.

edit: teraz pewnie powtórka z rozrywki robimy doji na d1 :)
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 16:43 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Zephyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zephyr »

wng pisze:Marcin,a ja mam do Ciebie wielka prośbę, jak będziesz robił podsumowanie, wrzuć jeden slajd z TF m5 a w tle na custom candle m15 z wejściami, jeżeli to nie będzie problem.

Dziekuję z góry.

jakbyś mógł było by świetnie :) no i nie zapomnij o odp na nurtujące mnie wczesniej pytanie !

pozdrowienia !

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dzisiejsze podsumowanie - wg prośby TF m5 a w tle świeczki m15.

Obrazek
hosting images

Zephyr pisze:Marcin, jaki jest najniższy TF który analizujesz do podjęcia decyzji o zajęciu pozycji ?
Zwykle jest to H1 jako najniższy - ale zdarza się przy prowadzeniu pozycji patrzeć na m15 i zamykać ręcznie po dojściu do jakiś poziomów zl czy s/r na m15.

Zwykle ostateczna decyzja zapada po analizie od MN do h4 - na h1 szukam wejścia.

Dzisiejszy wynik jest bardzo dobry - ale jednak przy zwiększonym nieznacznie ryzyku - max w jednym momencie było 5 pozycji czyli ryzyko - dzisiaj to było około 6,5% jednej chwili.

Zaliczone 3 x TP - nawet to drugie niższe tp by weszło - co oznacza, że kombinacja TS z TP nie jest taka zła.

Ale cały czas myślę nad lepszym prowadzeniem pozycji.

Szczerze liczyłem na duże L dzisiaj - ale to ja liczyłem a nie moja strategia - ona mówiła S - na szczęście.

Darkey pisze:była by czystą głupotą
:D przecież z demo nie można wypłacić - a tyle by się pipsów marnowało - dodatkowo mój czas.

pozdrawiam 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

wng
Gaduła
Gaduła

Dziękuję Marcinie za slajd, przyda się.

Gratuluje wyniku, geniusz czy ciężka praca?

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

wng pisze:Dziękuję Marcinie za slajd, przyda się.

Gratuluje wyniku, geniusz czy ciężka praca?
Dziennik prowadzony jest już ponad 3 lata. Jak go przeczytasz to się dowiesz jak ta droga wyglądała.

wng
Gaduła
Gaduła

Drogę znam, pytanie zbędne.. oczywiście ciężka praca, cierpliwość i konsekwencja ale gdzieś ten przebłysk geniuszu nastapił bo nie zawsze było tak kolorowo jak dzisiaj.

Zablokowany