DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Wirus pisze:Dzięki, ale ja mam MT4 nie z BZWBK, tylko inną. Mam na niej dwa rachunki rzeczywiste i jeden demo. Więc niekoniecznie menu Plik => Otwórz rachunek skieruje mnie do BZWBK ;)
Jakbyś się wysilił i napisał jaką dokładnie platformę masz to można było by Ci pomóc. Co znaczy mam inną platformę?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

MaRCHeW pisze:Jakbyś się wysilił i napisał jaką dokładnie platformę masz to można było by Ci pomóc. Co znaczy mam inną platformę?
No wysilam się, ale muszę ostrożnie, żeby nie pęknąć ;)
Nie znam się na tym; po prostu mam ściągniętą kiedyś MT4, a konta były zakładane bez pośrednictwa platformy - demo przez www, real wiadomo jak. Wprowadzam je w ten sposób, że klikam status połączenia => login i wpisuję dane konta oraz serwera. Mam konta w XTB, Alpari i AM, więc ściąganie kolejnych platform nie miałoby sensu.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Wirus pisze:
MaRCHeW pisze:Jakbyś się wysilił i napisał jaką dokładnie platformę masz to można było by Ci pomóc. Co znaczy mam inną platformę?
No wysilam się, ale muszę ostrożnie, żeby nie pęknąć ;)
Nie znam się na tym; po prostu mam ściągniętą kiedyś MT4, a konta były zakładane bez pośrednictwa platformy - demo przez www, real wiadomo jak. Wprowadzam je w ten sposób, że klikam status połączenia => login i wpisuję dane konta oraz serwera. Mam konta w XTB, Alpari i AM, więc ściąganie kolejnych platform nie miałoby sensu.
W załączniku masz pliki srv do dema i reala BZ WBK.

Jednak nie wiem czy nie będzie problemów ze zleceniami i połączeniem na Twojej platformie. Bridge Integrala może działać trochę inaczej niż w pozostałych przypadkach.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Dzięki, MaRCHeW, spróbuję wgrać i pobawię się tym.

PS Wystarczyło wgrać plik .srv i dało się otworzyć demo. Jednak w $, a chciałem w złotówkach ;) No i same pary walutowe, brakuje indeksów i metali... Ale dla EUR/USD ten broker wydaje się być dobrą alternatywą. Pobawię się i zobaczymy.

Brakuje mi też mikrolotów; wolałbym przyzwyczajać się na małych stratach ;)

Dodano po 5 godzinach 40 minutach:

Demo hula, nawet mignął mi spread ujemny ;) Jeśli tak będzie działać real, to chyba się skuszę. Nie rozumiem dwóch rzeczy:

1. minimalny depozyt to 400 zł; nie ma minilotów, więc blokada na 0,1 lota EUR/USD to ponad 400 zł. Czyli nie da się grać przy takim depozycie?

2. BZWBK pobiera prowizję w określonej wysokości. Jednak w raporcie w pozycji "prowizja" nie ma nic. Czy demo różni się w tym zakresie od realu?

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:1. minimalny depozyt to 400 zł; nie ma minilotów, więc blokada na 0,1 lota EUR/USD to ponad 400 zł. Czyli nie da się grać przy takim depozycie?
Na parach USD/xxx się da.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

raposo pisze:[Na parach USD/xxx się da.
Z pięćdziesięciozłotowym zapasem, czyli do 15 pipsów straty ;-) Myślę, że ta sprawa jest niedograna.

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Wirus - u mnie na demo nalicza

Obecnie na parach USD... wymagany depozyt wynosi 339,05, na CHF... wynosi 346,04, na NZD... 272,12, CAD... 336,50, AUD...353,03 i SGDJPY 270,18
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 16:44 przez skrzat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wirus pisze:
raposo pisze:[Na parach USD/xxx się da.
Z pięćdziesięciozłotowym zapasem, czyli do 15 pipsów straty ;-) Myślę, że ta sprawa jest niedograna.
Sprawa jest jak najbardziej dograna, nie wyobrażam sobie że ktoś wpłaca 400 zł i chce grać 0,1 lota, BZWBK w tym przypadku postąpił bardzo rozsądnie.

Wisze że większość jest zadnia aby ustawić MC na 10% i patrzeć jak leszcze sie wykrwawiają z całego depozytu :)

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Wirus pisze:
2. BZWBK pobiera prowizję w określonej wysokości. Jednak w raporcie w pozycji "prowizja" nie ma nic. Czy demo różni się w tym zakresie od realu?
na realu prowizje w raporcie sa

Awatar użytkownika
patrosFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: patrosFX »

Panowie szybka piłka dla osób, które korzystają z BZWBK.

Proszę o info jakie są plusy i minusy korzystania z ich usług / platformy ( czy się

coś wiesza, błędnie coś wyliczają, rozłącza, itp.)

Obecnie mam real w Aliorze i jedyną zaletą u nich jest ECN a cała reszta woła

o pomstę do nieba.
Jean-Jacques Rousseau "Pieniądze, które mamy, są narzędziem wolności. Pieniądze, za którymi gonimy - narzędziem niewoli."

ODPOWIEDZ