Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Wirus byłbyś w stanie mi to wyjaśnić na privie ?

+ Boję się niestety, że te komputery mają jakieś zabezpieczenia, bo to jest jebana korporacja :/ Ja się na tym nie znam i nie wiem do końca co działa a co nie, ale wiem, że wiele rzeczy jest tam poblokowanych

Nadal moje pytanie jest aktualne dotyczące tabletów i umów z nimi związanych. Ktoś pomoże :)?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

A co tu wyjaśniać? ;-) Uruchamiasz plik instalacyjny MT4, a jako miejsce instalacji wskazujesz katalog na pendrivie. Potem wkładasz pena w dowolny komputer i uruchamiasz plik terminal.exe.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj poszło 2x SELL na edku z poziomu 1.2588

1/2 zamknięte na 1.2563 = +25
druga połówka na 1.2531 = +57

Pozycję zająłem tuż przed wyjściem do pracy, nie miałem możliwości kontroli (staram się to zmienić, ale ktoś mi musi pomóc z doborem telefonu / tableta :D ), a więc SL był stały 15 pips

Powody wejścia jak i również przyczyny ustawienia TP a tym, a nie innym miejscu na screenie.

Pozdrawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Midas pisze:więc SL był stały 15 pips
jesli chcesz aby SL byl zabezpieczony to moze zainstaluj VPS i tam na MT4 pozycje bedzie obslugiwac LVOE

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny dzień w robocie był dzisiaj. Mam problem, bo niestety strasznie mnie cisną i nie mogę się skupić na grze, ale parę zdań napiszę co do moich obserwacji i oceny najnowszego tableta samsunga.

Mianowicie korzystałem z konta demo na fxpro + samsung galaxy tab ver 10.1 i moje odczucia są mieszane.
Plusy:
-Bardzo ładnie widać wykres
-Działa bez problemów (nie ma ścin żadnych)
-Pełen dostęp do wskaźników (ja nie używam, ale dla niektórych może to być plus)
-Klarowne pokazanie ilości pipsów w danym momencie, equity i takich spraw + historia transakcji też bardzo fajnie zrobiona.

Minusy: (niestey jest ich więcej)
-Brak Sr/lt
-Brak tzw. krzyżyka (sprawdzanie odległości w pipsach / świeczkach od pkt x do pkt y)
-Brak możliwości sprawdzenia jaka w danym miejscu jest cena (przy ustawianiu SL/ TP trzeba powoli po kilka pipsów ustawiać, żeby trafiło w miejsce, w które chcemy trafić)
-Jeśli ktoś operuje kilkoma pozycjami to uciążliwe jest ustawianie sl/tp + zamykanie kilku pozycji trwa tyle, że cena spokojnie mogła by wystrzelić o 10 pipsów w daną stronę

A co do samego trade'ingu to udało mi się dziś 20% trzasnąć piramidkę na sell na edku od 1.2310 do 1.2250 (najdłuższa z pozycji), wiadomo, ze to demo ale trzeba była sprawdzić jak to wszystko działa, żebym pewnie się czuł grając real an tym sprzęcie.

Pozdrawiam, Midas

ps. Tych minusów to może i nie jest więcej, ale jak dla mnie są niestety istotniejsze..

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj był SELL z rana przed robotą z 1x S po 2250 i 2x S po 2223 z TP 2174, niestety kurwa zabrakło 1 pipsa.

Pozdrawiam

(tej pierwszy to przed snem postawiłem an zamknięcie luki i ogólnie byłem zdania, że w dół)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

W tym prostokącie 15 pipsowym szukałbym S'ki na m15/m5. Mam nadzieję, że uda mi się to zagrać, ale wychodzę na trochę więc pewnośći nie mam. Z drugiej strony też nie mam na tyle pewności, żeby stawiać oczekujące, bo ważne jak się zachowa cena w tym miejscu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

2x SELL edek z 1.2266

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jakiego byście mi brokera polecili? Mam następujące wymagania:

-min depozyt<500$
-Niskie spready na edku, ejku i kablu
-dźwignia fajnie by było 1:500, bo daje to w pewnych określonych sytuacjach fajne możliwości
-Szybkie wpłaty/wypłaty z jakimś bankiem (Nadal nie założyłem konta i się nadal zastanawiam, jakby ktoś miał pomysł na broker-bank gdzie przelewy chodzą szybko to byłbym wdzięczny)
-Platforma mobilna, na której da się rysować sr/lt (+ też byłbym wdzięczny za info jakie urządzenie by do tego najlepiej pasowało)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:2x SELL edek z 1.2266
kolejny sl

ODPOWIEDZ