w ogole nie rozumiem ludzi, ktorzy polecaja gre na microlotach.. a coz to za emocje w skrajnym przpadku stracic 70zl?
tak samo nie rozumiem ludzi, ktorzy odradzaja wysoki lewar. w moich oczach roznica jest taka ze przy 1:100 trzeba miec ~4k na na lot1, a przy 1:500 ~800zl na xxx/usd. Oznacza to tyle, ze mozemy dluzej pograc wplacajac okreslona kwote, przy zalozeniu straty(edukacyjnym). Lub inaczje roznice 3k mozna sporzytkowac jako zabezpieczenie dla pozycji. Jeszcze inaczej, musze miec 1k zl by dzienie robic 1k zl - wlasnie w ten sposob ludze najczesciej traca
2 sprawa, granie o duze pozycje to ciagle stymulowanie chciwosci... chce sie wiecej, a jak sie nie wzielo co dawal rynek ma sie poczucie straty. Wg mnie granie o +100 pips to hazard, na ktory mozna sobie pozwolic grajac lotem 0,1.
Na forach naczytalem sie wielu rzeczy, ze 100 pisps sa lepsze niz 5-10 itp. Trzeba sie zastanowic ile dziennie jestes w stanie zrobic transakcji +30pips, a ile 5-10pips.
do niedawna gralem tylko na danych i moja skutecznosc to ~85%, zgarnialem 10-20 pips dziennie i bylem zadowolony przy odpowiednim locie.
od 2 tygodni pogrywam troche w oparciu o analize techniczna na M5, ustawiam 2 pozycje po tej samej cenie(najczesciej) obie na SL 6, jedna zamykam na TP=12, druga trzymam tak dlugo, az nie uznam, ze juz czas

jak trace to 12 pips, jak wygrywam to przynajmniej 12 pips. Skutecznosci 70%
- gram wysokim lewarem
- nie stosuje mm
- nie interesuje mnie AT na interwalach powyzej m15
- teorie fal Elliotta, fibo i inne sa dla chciwcow pipsowych
- czesto otwieram pozycje za 85% depo majac
- wole 10 pips lotem 1, niz 100 przy 0,1- kasa ta sama, ale ile krocej przy wykresie trzeba siedziec

tak wiem, nie siedzice wtedy przy wykresie

- nie naczytalem sie glupot w ksiazkach, nic glupiego we mnie sie nie zaszczepilo i nie roznosze dalej tych wiadomosci, wystarczylo poczytac kilka odpowiedzi na swoje wywody, aby zaczeli robic wode z mozgu

- na forex jestem od lutego 2012, 2 dni po stracie pracy

- odnioslem "sukces" przestajac byc chciwym na pipsy
- nie lubie srody
pewnie pare razy sie powtorzylem, ale pozno jest, jestem pod wplywem %%, a nie chce mi sie spac... ach ten niedosyt
POLECAM:
sprawdzic na demo/real ile jestescie w stanie dziennie uzbierac 5-10 pipsowek, przy locie 1.
MOJA RADA;
NIE BĄDŹCIE CHCIWI NA PIPSY
pewnie zleca sie zaraz wieloletni gracze i mnie e-skarca