Pie
- bartek1916
- Pasjonat
gutek04 takie sytuacje jak ze screenu 2 zaliczasz do zagrania jako S/D?
Pamietam, ze autor watku pisalem otym, ze "Aby poziom można było uznać za S/D cena musi się od niego oddalić minimum 3x szerokość ranga z którego się wywodzi"
i "Żeby znaleźć poziom muszą być spełnione warunki. Podstawowe to silny ruch z poziomu i mały okres czasu spędzony w tej strefie"
Pamietam, ze autor watku pisalem otym, ze "Aby poziom można było uznać za S/D cena musi się od niego oddalić minimum 3x szerokość ranga z którego się wywodzi"
i "Żeby znaleźć poziom muszą być spełnione warunki. Podstawowe to silny ruch z poziomu i mały okres czasu spędzony w tej strefie"
Czemu nie zadziałało ciężko powiedzieć... mogę Ci powiedzieć czemu ja bym tego nie brał... Oprócz samego grania na S/D ważne jest PA a ta wskazywała na możliwe dalsze spadki...
1. Kupowałeś w strefie na Shorty
2. H1 zrobiło LH
3. Do trendline wzrostowego brakowało jeszcze troche
2. H1 zrobiło LH
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- DonForex:-)
- Gaduła
gutek, czym się kierujesz wyznaczając takie strefy jak short i long? Tę strefję, którą wyznaczyłeś na Long rozumiem, ale czemu Short wg Ciebie tam była?gutek04 pisze:Czemu nie zadziałało ciężko powiedzieć... mogę Ci powiedzieć czemu ja bym tego nie brał... Oprócz samego grania na S/D ważne jest PA a ta wskazywała na możliwe dalsze spadki...
2. H1 zrobiło LH
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.