Nie umiem grac na fx...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

djdampca pisze: teraz pytanie jak cena dochodzi mi do gornej mojej S/R to przechodze na nizszy interwal i tam szukam wejscia na odbicie ?

Ja mam otwarte trzy okienka jednej pary walutowej , wtedy nie muszę ciągle
przełączać po między TF'ami.
Co do odbicia to cena musi respektować dany SR, błędem jest zajmowanie pozycji od razu po dotknięciu przez cenę do SR'a no chyba ,że gramy w konsoli .
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Pomyślał by kto LT do której nerwów nie miałem teraz zadziałała kolejny element który ćwiczyłem osobno a który porzuciłem z braku cierpliwości, czekałem czekałem na te LT i jak trzeba było grać to mnie nie było, jak byłem to wchodziłem tylko na nią i klapa albo 2 pipsy brakło i odbiła normalnie trafiało mnie :D a teraz jak jest dodatkiem jak ładnie się spisuje (przy samej to bym nerwicy dostał :) )

Obrazek

A na audi zobaczymy jak się mają wczorajsze kreski 3 SR dodałem, pewnie ktoś doświadczony by coś ugrał ja nie wiem czy bym się pakował bo tylko na edku gram. TeXs łapał byś coś tutaj?

Obrazek

przy S/R można było czegoś szukać jak dla mnie ładniej by było jak by tak na którejś z kresek w zielonym prostokącie odbiła.

djdampca genialny dziennik Polbandy przeczytaj sobie, ja obecnie go pochłaniam :D http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

Darkey piszesz ze LT jest tylko twoim dodatkiem a glownie czym sie kierujesz S/R , ZL ?

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Szczerze mówiąc to już sam do końca nie wiem to chyba takie combo ale myślę o zasadzie ZL (zeżreć profit) i chyba ta ZL się najbardziej przydaje, kurcze to odbicie od LT bym łapał tylko czekałem na sygnał na m15 jak był sygnał wziąłem ale było już strasznie wysoko jak na mój gust to zabrałem 5 pips i wyskoczyłem bo loba mogą robić, teraz wiem że to był błąd a może i nie :) bez nerwów 5 pisp :D Jeszcze trochę pracy przede mną ale myślę bezproblemowo dojść do mojego reala może w przyszłym tygodniu :) dzisiaj +21 pips dobre i to :) Im więcej wiesz i znasz tym jest prościej. Chyba zacznę szukać sygnałów na m5 bo tam ZL było jak byk rejon dodawał mu sił :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Jak postępy kolego djdampca ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, 16:21 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Echhh ... a miałem ochotę brać ten setup :D

TeXs jak zawsze nieomylny ;)
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

mk89 pisze: TeXs jak zawsze nieomylny ;)
ja też dostaję po tyłku od rynku, nie ma nieomylnych ;)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

TeXs ale masz wysoko TP.
moglbys pokazac jak rozegrasz ten trejd?
wrzucasz na BE? wychodzisz z palca? czekasz na bena?

gralem to samo tylko TP troche nizej, ale mialem ciezki dzien i zamknalem z palucha na +16 tylko...
pozdro

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

mah1y pisze:moglbys pokazac jak rozegrasz ten trejd?
proszę :)
mah1y pisze:gralem to samo tylko TP troche nizej, ale mialem ciezki dzien i zamknalem z palucha na +16 tylko...
aż ...
16 punktów to bardzo dużo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

TeXs pisze:Jak postępy kolego djdampca ?
hmm jak postepy, postepy sa takie ze narazie nie skladam zlecen, tam gdzie umialem to wyrysowalem sobie S/R ( nie na kazdej parze wiem jak to zrobic) i obserwuje co robi cena znaczy chce obserwowac wczoraj mialem okazje obserwowac audusd

S/R rysuje na h4 a wejscia szukam na m30 m15, moze nie wejscia bo nie wchodze w pozycje ale szukam sygnalow potwierdzajacych to co sie dzieje na wyzszym interwale

rysuje sobie rownierz na histori a po zatym to wczoraj zaczalem czytac dragona na kresliku (troche tego jest:))

za kazda dodatkowa wskazowke i screany z gory dzieki

ODPOWIEDZ