Legenda MC

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Stforex pisze:Polecam tematykę "Rogue Traders". Jako ciekawostkę, na deszczowy wieczór
Wakacje są, to chyba poczeka do jesieni ;)

To tak jak dostać jedynkę w szkole: wcale nie sprawi, że będziesz mądrzejszy i miał lepsze stopnie, a są uczniowie, którzy jedynek mają aż za dużo...

a tak w ogóle to jak w każdej dyskusji tutaj: zdania podzielone i wojna ego...

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Darkey pisze: ee wtedy się bierze swoich znajomych i tamtym spuszcza wpierdol i wtedy bilans wychodzi na zero :) )
To jest na zasadzie,wpłace więcej,zagram większym lotem i się odegram.
A wtedy oni biorą swoich ziomków,wtedy już ze sprzętem,i wychodzisz na taki minus że o bilansie na 0 możesz zapomnieć :wink:

Darkey,zależy też 20% jakiej kwoty? jeżeli ktoś ma na inwestowanie przeznaczenie 50k,wpłaci 300 zł i zaliczy MC to liczymy mu że zaliczył MC czy tylko większego SLa?

Być może gdyby wpłacił 10 k od razu traktował by tą kasę poważniej,i straciłby nawet 5k,a potem mógłby mówić"nie pieprzcie można grać bez MC" oczywiście,tylko czym jest dla kogo MC.

Dla jednego to każda drobna wpłata,dla innego cała kasa przeznaczona na fx,bądź 50%.

Może to ominie potyczki słowne "każda większa strata,zresztą podobnie jak większy zarobek daje bardzo cenną lekcje,zmusza/zachęca do przeanalizowania co poszło nie tak,czy to był przypadek,czy system to zakładał itd."
A czy lepiej zaliczyć większą stratę z małym kapitałem czy z dużym to niech się każdy zastanowi.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Songo89K pisze:A wtedy oni biorą swoich ziomków,wtedy już ze sprzętem,i wychodzisz na taki minus że o bilansie na 0 możesz zapomnieć
pod warunkiem że będą w stanie to uczynić :) co ja sądzę o MC to już napisałem MC nie jest sporym SL u początkującego, MC może być SLem u doświadczonego tradera w sensie i tak na rynku zarobił tyle że małe MC to pikuś :) Teoretycznie wpłaca 5k i robi z tego 70k wypłaca zysk (65 dla siebie) po czym zalicza MC i jest tylko 60k do przodu po czym wpłaca 5k robi zaś 70k wystarczy mu 50% skuteczności a i tak jest happy :) Tylko żeby tak grać trzeba swoje wiedzieć i z lewara korzystać :)

Masz MC jesteś dupa, mam 20% w plecy jestem dupa i tyle :) najważniejsze żeby sobie to uświadomić i zmienić dany stan, nie muszę Bóg wie ile tracić żeby się zabrać do roboty. To samo na demo przerąbałem 60% byłem dupa i święto teraz się poprawia :D I wiem że nie zaliczę tego MC bo nie tędy droga :)

Jeśli bym się pomylił w co wątpię bardzo, bardzo, bardzo to powiem że się pomyliłem co do siebie, ale nigdy nikomu nie powiem że musi zaliczyć MC bo może być lepsiejszy :)

Dlaczego jestem pewien że nie zaliczę MC bo nie taki jest mój cel, celem jest zbudować z groszy ładne depo z czasem, a cele lubię realizować i 20% DD zagraża mu tak wiece robię wszystko co się da by nie doprowadzić do wyżej opisywanego :) Statystycznie osiągam wszystkie swoje ważne cele to dlaczego tym razem miało by tak nie być, przecież to wszystko zależy tylko ode mnie :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Stforex pisze:Ktoś ładnie powiedział: Nie da się nauczyć chodzić nie przewróciwszy się.
Ink. pisze:Stforex a da sie nauczyć pływać nie utopiwszy sie?
MC nie uczy "Jak grać" tylko "Jak nie grać" ;)
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

mad_bobul
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mad_bobul »

Darkey pisze:pod warunkiem że będą w stanie to uczynić co ja sądzę o MC to już napisałem MC nie jest sporym SL u początkującego, MC może być SLem u doświadczonego tradera w sensie i tak na rynku zarobił tyle że małe MC to pikuś Teoretycznie wpłaca 5k i robi z tego 70k wypłaca zysk (65 dla siebie) po czym zalicza MC i jest tylko 60k do przodu po czym wpłaca 5k robi zaś 70k wystarczy mu 50% skuteczności a i tak jest happy Tylko żeby tak grać trzeba swoje wiedzieć i z lewara korzystać
Dokładnie. Postępuję niemalże podobnie, tylko - hmmm - w drugą stronę :D. Ja od jakiegoś czasu gram tak, że mam jedynie 10% puli u brokera, reszta leży na wydzielonym rachunku bankowym. I mam pewność, że przelew z rachunku zostanie najszybciej zaksięgowany u brokera dnia następnego :D. To takie dodatkowe zabezpieczenie przed chęcią odgrywania się - wtopię, to nie ma dalszej gry i tyle. Zazwyczaj te kilkanaście godzin + sen w ciągu nocy są wystarczające, żeby ochłonąć...
Oczywiście chciałbym dojść do sytuacji, o której pisze Darkey, takie MC byłyby bardzo mile widziane ;)...

ODPOWIEDZ