EUR/USD wątek V
Kolega Sildra wstawił analizę o 9. Ciekaw jestem, czy Jego stanowisko co do skali odbicia uległo zmianie.
O ile wiem, że idziemy na północ to fakt, pytanie jak wysoko?
Na kablu nie zdziwię się jak dojedziemy do 1.60. Na edku nie mam bladego pojęcia.
Zarówno na jednej jak i na drugiej parze mamy struktury harmoniczne.
Na kablu do pokonania linii podstawy harmonicznej brakuje 100 pipsów, na edku aż 400.
Ostatnimi czasy para eur/usd w pewnym sensie pełni rolę pary krzyżowej, a na eur/gbp trend może nabierać siły.
dzisiejszy ruch ceny na edku nie był tak spektakularny jak na kablu. Może potencjalna luka hossy zmieni techniczny obraz. Jeżeli kurs pozostanie na tym samym poziomie, dopiero przyszły piątek przyniesie więcej informacji.
Kolega Cugan zamieścił analizę z bardzo wysokiego interwału.
Niestety jeszcze bardziej mi namieszał (lub uratował). Jednak co do korekty nie zmieniam opinii.
Z drugiej strony można powiedzieć, że formacja harmoniczna na kablu się zrealizowała. (czy tygodniowy młot na kablu zachowa swój status?)
średnie z rys. ii raczej zachęcają do sprzedaży (ale to piątek)
O ile wiem, że idziemy na północ to fakt, pytanie jak wysoko?
Na kablu nie zdziwię się jak dojedziemy do 1.60. Na edku nie mam bladego pojęcia.
Zarówno na jednej jak i na drugiej parze mamy struktury harmoniczne.
Na kablu do pokonania linii podstawy harmonicznej brakuje 100 pipsów, na edku aż 400.
Ostatnimi czasy para eur/usd w pewnym sensie pełni rolę pary krzyżowej, a na eur/gbp trend może nabierać siły.
dzisiejszy ruch ceny na edku nie był tak spektakularny jak na kablu. Może potencjalna luka hossy zmieni techniczny obraz. Jeżeli kurs pozostanie na tym samym poziomie, dopiero przyszły piątek przyniesie więcej informacji.
Kolega Cugan zamieścił analizę z bardzo wysokiego interwału.
Niestety jeszcze bardziej mi namieszał (lub uratował). Jednak co do korekty nie zmieniam opinii.
Z drugiej strony można powiedzieć, że formacja harmoniczna na kablu się zrealizowała. (czy tygodniowy młot na kablu zachowa swój status?)
średnie z rys. ii raczej zachęcają do sprzedaży (ale to piątek)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Ale jaja
Kolega Cugan zakłada lukę bessy. Ja obstawiam lukę hossy.
Takiej rozbieżności stanowisk jeszcze nie była.
uważam, że zakończyliśmy dużą 5.
Zobaczymy
Ale koniec jest weekend!!!
Na wakacje!!!!!
Dodano po 1 godzinach 7 minutach:
Jeszcze zmodyfikowana (uzupełniona) analiza autora ze strony study of cycles.
Tam autor zakłada jeszcze spadki (publikowano kilkanaście dni temu) , ja dla potrzeb ideologii trochę ją zmodyfikowałem (wiem, że on także się myli)
Jeżeli się to sprawdzi to wzrosty i to całkiem porządne.
Kolega Cugan zakłada lukę bessy. Ja obstawiam lukę hossy.
Takiej rozbieżności stanowisk jeszcze nie była.
uważam, że zakończyliśmy dużą 5.
Zobaczymy
Ale koniec jest weekend!!!
Na wakacje!!!!!
Dodano po 1 godzinach 7 minutach:
Jeszcze zmodyfikowana (uzupełniona) analiza autora ze strony study of cycles.
Tam autor zakłada jeszcze spadki (publikowano kilkanaście dni temu) , ja dla potrzeb ideologii trochę ją zmodyfikowałem (wiem, że on także się myli)
Jeżeli się to sprawdzi to wzrosty i to całkiem porządne.
warto zwrócić uwagę na parę EUR/AUD tam nie wykluczone zakończenie dużej 5 falowej struktury.(układ tygodniowy)
kabel kilkanaście razy próbował wyjść dołem z trójkąta (ponownie powrót)
index dolarowy układy harmoniczne
EUR/GBP zbliżamy się do 161% realizacji formacji harmonicznej
i tu pytanie
Czy będzie dostawa świeżej wazeliny, wybory w USA ....
Przyszły tydzień powinien dać rozwiązanie zagadki
Zdania są podzielone i będą
Merlin dla Ciebie także formacja zgodna z twoim patternem 127.2, aczkolwiek nie rozumiem Twojego stanowiska co do kierunku. Północ? Południe?
kabel kilkanaście razy próbował wyjść dołem z trójkąta (ponownie powrót)
index dolarowy układy harmoniczne
EUR/GBP zbliżamy się do 161% realizacji formacji harmonicznej
i tu pytanie
Czy będzie dostawa świeżej wazeliny, wybory w USA ....
Przyszły tydzień powinien dać rozwiązanie zagadki
Zdania są podzielone i będą
Merlin dla Ciebie także formacja zgodna z twoim patternem 127.2, aczkolwiek nie rozumiem Twojego stanowiska co do kierunku. Północ? Południe?
bemowo formacje harmoniczne wyznaczasz od najmniejszych fal i TF do największych,z małych TF powstają formacje na większych TF .na początku wyznaczasz formacje z połowy fali a następnie z całych fal oto przykład zobacz ile mamy formacji na edku.jedna formacja harmoniczna jest zbudowana w oparci o poprzednią .jeżeli chodzi o moje stanowisko to przypuszczam możliwość wystąpienia korekty i dalej w dół ,to jest wyłącznie moje zdanie i nic więcej
EURUSD mozliwosc na poniedzialek i wtorek.
Mamy ladna sytuacje na D1. Swieczka piatkowa w pelni pokryla czwartkowa. Widoczna zmiana sentymentu z duzym potencjalem do wzrostow.
Dopuszczalne cofki na wielkosci piatkowej swieczki, beda idealnym miejscem na zajecie dlugiej pozycji.
Mocniejsze opory do pokonania to:
1,2318 tu moze nastapic odbicie i powrot do spadkow.
Jesli optymizm sie jednak utrzyma, duza szansa na podejscie do 1.2400.
Tutaj mozliwosc konsoli lub odreagowania wzrostow.
Duza szansa na konsole miedzy 1.2400 a 1.2480.
Mamy ladna sytuacje na D1. Swieczka piatkowa w pelni pokryla czwartkowa. Widoczna zmiana sentymentu z duzym potencjalem do wzrostow.
Dopuszczalne cofki na wielkosci piatkowej swieczki, beda idealnym miejscem na zajecie dlugiej pozycji.
Mocniejsze opory do pokonania to:
1,2318 tu moze nastapic odbicie i powrot do spadkow.
Jesli optymizm sie jednak utrzyma, duza szansa na podejscie do 1.2400.
Tutaj mozliwosc konsoli lub odreagowania wzrostow.
Duza szansa na konsole miedzy 1.2400 a 1.2480.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
w tym tygodniu powinniśmy dojechać do 1.25.
Może pojawią się tym razem trupy w amerykańskich szafach?
Cały czas nurtuje mnie odległa w czasie analiza w (pomimo, że fundamentów do takiego ruchu brak)
Problemem niestety jest brak korelacji z kablem, a ten dotarł do ważnego technicznie miejsca.
Może pojawią się tym razem trupy w amerykańskich szafach?
Cały czas nurtuje mnie odległa w czasie analiza w (pomimo, że fundamentów do takiego ruchu brak)
Problemem niestety jest brak korelacji z kablem, a ten dotarł do ważnego technicznie miejsca.