Super Dobre Trejdy!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

kupidyn pisze:
jak_zyc pisze:
Szwajcar pisze:fajnie, że coraz więcej osób piramiduje zyski
ludzie przejrzeli w końcu na oczy
jeśli wszyscy zaczną to stosować to brokerzy MM znikną z rynku
ja to bym inaczej wytłumaczył - jak o czymś wie za dużo osób to przestaje działać, piramidować bedzie coraz trudniej przez to że chwalipięty na prawo i lewo szpanują...

a niby jak ma przestać dzialać piramidowanie ? nagle kurs stanie i się nie da?
odpowiedz mi proszę, bo nie mogę sobie wyobrazić jak to przestanie dzialać
Tak zupelnie abstrakcyjnie rzucam propozycja ograniczenia ilosci otwartych pozycji. Tylko to nie ma racji bytu :lol:
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

@jak_zyc: a jak wytłumaczysz zasadę samospełniającej się przepowiedni?

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

takie pierdzielenie. przeciez piramidy sa tak samo dobre jak i dla innych zle. nieumiejetnie budowane potrafia sie bardzo szybko wywrocic, dajac piekny zysk dla brokera.
po co cokolwiek zmieniac skoro i tak broker zarabia najwiecej?

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

mah1y pisze:takie pierdzielenie. przeciez piramidy sa tak samo dobre jak i dla innych zle. nieumiejetnie budowane potrafia sie bardzo szybko wywrocic, dajac piekny zysk dla brokera.
po co cokolwiek zmieniac skoro i tak broker zarabia najwiecej?
Raczej nie znajdziesz nikogo, kto z Tobą zgodzi się. Ten kto liznął piramidowania, to wie, że to jest właściwa droga.
Wklejam wykres balance z ostatnich 20 dni. Samo piramidowanie na EURUSD, Dax, DJ30 i trochę Gold. Nie wiem jakim innym sposobem można zrobić ładny wynik na takim rynku jaki mamy obecnie.
Prawda jest taka, chciwość jest potrzebna i nie ma co z nią walczyć. Stosowanie sposobu na odwrotnego Stop-outa musi być zyskowne dla tradera.

RADA: Dokładaj pozycje z zysku i nie marudź, że nie można zarabiać, bo można. Każdy to może robić, bo w tym jest ogromna przewaga. Ja nie potrafię skalpować i nigdy nic większego nie zarobiłem skalpem i z tym się nie kryje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Szwajcar Ty budujesz umiejetnie piramidy.
mi chodzi o te budowane na odwrot, tzw. emocjonalne piramidy, ktore z Twoja piramida maja wspolne tylko ilosc pozycji. takie emocjonalne piramidy moga przynosic kolosalne straty.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Hej, ale piramidowanie to tylko i wyłącznie dokładanie pozycji z zysku już istniejących. Inna nazwa to "budowanie pozycji".
Żadne martyngały czy Gridy.

Liczy się czyste piramidowanie jak poniżej. Mnie nie obchodzi czy ta piramida da zarobić czy nie. Jak kurs cofnie się to nic nie zyskuje, nic nie trace, ale jak spadnie dalej to jestem zarobiony. Jeśli nie ta to inna wejdzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Szwajcar ale przeciez Twoje pozycje nie sa zabezpieczone,
jesli dobrze widze to w pewnym momencie byles stratny 47 z jednej i 80 z drugiej pozycji.

ale widze ze to wyzsza szkola jazdy i duzo szybsze piramidowanie.

milo sie z Toba rozmawia jak waluty tak szaleja :) rynek zobaczyl Twoja piramide i chyba tez cos dorzucili od siebie. na dobranoc jeszcze zalapalem sie na ladny ruch.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Pozycje są dobrze dobrane.
Na szczytach było 127 pips na minus z dwóch, a dołku ostatnim coś koło 260 pips na plus. Na depo to nie robi żadnego wrażenia.
127pipsx30lot=coś koło 40k
260pipsx30lot= około 80k
Sposób piramidowania pokazałem na forum. Nie trzeba nic więcej stosować niż samo dokładanie pozycji na trendowych rynkach.
SL przeszkadza w piramidowaniu i wolę ponieść stratę na początkowych pozycjach i kisić je długi czas niż bawić się w ciągłe SL i wywalanie mnie z rynku. SL stosuję jak już pisałem przy 3 i więcej pozycjach w piramidzie.
A sytuacja na AUDUSD obecna to zamykam pozycje na małym zysku i dalej piramiduję w dół, czyli otwieram SELL i oczekujące ponawiam jak kurs spadnie. Jak wzrośnie to tylko z jedną pozycją. A jak spadnie to z wieloma pozycjami. Zysk rośnie geometrycznie a straty są liniowe.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Doszedłem dokładnie do tego samego o czym pisze Szwajcar.

Próbuję wstrzelić się małą pozycją w rynek. Zła decyzja = trzymam i czekam. Ryzykują 1% kapitału w każdym momencie trwania piramidy. W przypadku dobrej decyzji zarabiam na małej 2-3%, na dużej wielokrotność tego.

Dlaczego to jest dobre? Małe obciążenie psychiki przy podejmowaniu pierwszej decyzji, maksymalna OCHRONA KAPITAŁU. Podkreślam, bo skalperom za 200 zł termin jest nieznany. Jak grasz dużymi pieniędzmi, to ochrona kapitału jest podstawową sprawą.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Szwajcar a przy jakim lewarz pozwalasz sobie na takie ryzyko? Free Margin na poziomie około 200% bez stopów, z takimi pozycjami. Gdzie tu jest ochrona kapitału? Poza tym to jest takie samo ryzyko. Co z tego, że otworzysz za zarobione pieniądze. Na trzeciej zarobionej pozycji może być strzał 300-400 pips w stratnym kierunku i voila. Ruletka jak sie patrz.

ODPOWIEDZ