Super Dobre Trejdy!

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Szwajcar moglbys podrzucic link do tego tematu gdzie objasniasz swoj sposob piramidowania?
Stforex pisze: Próbuję wstrzelić się małą pozycją w rynek. Zła decyzja = trzymam i czekam. Ryzykują 1% kapitału w każdym momencie trwania piramidy. W przypadku dobrej decyzji zarabiam na małej 2-3%, na dużej wielokrotność tego.

Dlaczego to jest dobre? Małe obciążenie psychiki przy podejmowaniu pierwszej decyzji, maksymalna OCHRONA KAPITAŁU. Podkreślam, bo skalperom za 200 zł termin jest nieznany. Jak grasz dużymi pieniędzmi, to ochrona kapitału jest podstawową sprawą.
maksymalna ochrona kapitalu to jest wtedy gdy do brokera wplacasz 5% kapitalu i jedziesz z dzwignia 500:1. Jak zaliczysz MC to wplacasz kolejne 5% i jedziesz znowu. Tytaj zabezpieczasz sie nawet na wypadek nieuczciwosci/naglego bankructwa brokera. Zreszta, dobrze wiesz, ze pojecie duze pieniadze to pojecie wzgledne.
ps. czy piramide nie powinno zaczynac sie od duzej (albo czasami nawet najwiekszej pozycji, lub rownych jak u szwajcara), a nie jak Ty piszesz ze budujesz od proby wstrzelenia sie w ruch mala pozycja?

w razie czego proponuje zeby dalsze wywody przeniesc do tematu o piramidach, (moze do tematu opisanego przez Szwajcar, jesli ktos ma link?)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Maksymalizacja zysków z ruchu:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=16085

Wszystkie pozycje w mojej piramidzie są "małe". Dlatego na 200-300 pipsach mam +3%. Ale jest też kwestia ilości pozycji. Mam rację, to dokładam, nie mam racji to redukuję lub trzymam.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

expedient warzywniaka pisze:Szwajcar a przy jakim lewarz pozwalasz sobie na takie ryzyko? Free Margin na poziomie około 200% bez stopów, z takimi pozycjami. Gdzie tu jest ochrona kapitału? Poza tym to jest takie samo ryzyko. Co z tego, że otworzysz za zarobione pieniądze. Na trzeciej zarobionej pozycji może być strzał 300-400 pips w stratnym kierunku i voila. Ruletka jak sie patrz.

Kazdy gra inaczej, a zdarzyc sie moze wszystko, dlatego najlepsza ochrona kapitalu to zarabianie 500%, wyplacanie zysku i znow to samo. U mnie drawdown dochodzi czesto do -30% konta przy robieniu setek %. Nie wiem po co sie ograniczac, kazdy ma swoje MM.
Prosba do moderatora, zeby posty o piramidowaniu usunal z tematu lub przeniosl je w inne miejsce.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Szwajcar pisze:najlepsza ochrona kapitalu to zarabianie 500%, wyplacanie zysku i znow to samo
Święte słowa. :lol:

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Szwajcar ta najnizsza pozycja to z dedykacja. Normalnie bym tego nie gral ale tak piatek 13 i na dodatek ciekawy temat sie zrobil to dlaczego by nie sprobowac, gdyby szybciej spadlo to bym sie mogl pochwalic, a w razie cofki zgonilbym na pechowy dzien.

zamknalem bo dane szly.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pelikan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pelikan »

Hej pochwale się,
dwa tygodnie temu wyszedł mi trejd życia :D
pod względem miejsca wejścia i wyjścia, nigdy wcześniej mi tak ładnie nie wyszło. Jestem z niego dumny :wink:

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

pelikan pisze:Hej pochwale się,
dwa tygodnie temu wyszedł mi trejd życia :D
pod względem miejsca wejścia i wyjścia, nigdy wcześniej mi tak ładnie nie wyszło. Jestem z niego dumny :wink:
Gratulacje.
To ja dzisiaj jestem cienias :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Gdybym się nie pośpieszył wczoraj i otworzył trejda 7 świeczek m15 później uznałbym zagranie w skali 1-10 na --> 9 :P a tak to tylko jakieś 7/10 ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ktoś mi powiedział, że za mało się lansuję trejdami na forum :lol:

+4%

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Pierwszy raz w życiu tak ładne mi poszło :D

ODPOWIEDZ