wzmagania pozytywa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

wzmagania pozytywa

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Ello. Zakładam dziennik w celu poukładania moich poczynań na forex. Póki co mój handel jest chaotyczny, nieusystematyzowany. Poznaję system, zaczyna działać ale tylko na jakiś czas. Zniechęcam się i szukam innego.
Koto real od stycznia tego roku (mała kasa). Obecnie stan konta to ok. minus 20%. Powróciłem więc na demo potestować. Tak już było kilka razy. Minus, powrót na demo, odrobienie w real, znów minus, demo, odrobienie...
Przeglądając moje trejdy często wybija mnie z rynku o parę pipsów. Moje obecne testy na demo opierają się w dużej mierze na szerokim SL i gry z trendem. RR może wynosić nawet 1:1 albo i mniej(coś ala Ink. tylko skuteczność mniejsza:)). Interwały czasowe: najchętniej H1 z zerkaniem na wyższe, czasem jednak będą to M5, M15. Zależne jest to od mojego wolnego czasu.
Drugi powód założenia dziennika jest taki, że nie chcę śmiecić u innych:)
Póki co podejrzewam, że nikt z dziennika nic pozytywnego nie wyniesie ale może z czasem...
Nie lubię wstępów, wprowadzeń więc coś więcej napiszę w trakcie prowadzenia dziennika a jakby coś to proszę pytać:)
Potem wkleję skreeny z transakcjami dzisiejszymi.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Hej :) Dziennik to dobra rzecz. Czasem samemu się zauważa wtedy swoje błędy, czy słabsze strony. Czasem przed wejściem w trejd "pozasystemowy" sobie człowiek pomyśli " i co napisze w dzienniku, że wszedłem nie według systemu? to nie wchodzę" :)
Powodzenia :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Tak naprawde dzieki dziennikowi ma sie wszystkie zagrania (jesli sie systematycznie wrzuca) w jednym miejscu. Potem mozna wrocic do wszystkiego, albo wszystko sobie poukladac. A jak zaczynasz robic glupie rzeczy to ktos zyczliwy Ci to wytknie ;) Powodzenia :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki, mam nadzieję, że tak będzie jak mówicie:)

Wklejam najpierw Eur/Dol. Wejście na korekcie. Nie zamknęło na TP chociaż cena siadła co do pipsa. Niestety spreed...zamknięte z palca.
Tutaj wg. zasad wejścia H1 powinienem ponownie zająć krótką ale tego nie zrobię póki cena nie zrobi nowego LL (przebicie pinbara H4) i nie potwierdzi kontynuacji spadków.
+42

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Poniżej Eur/Jpy. Wejście wydaje mi się OK, niestety SL za wąski. Pisałem w pierwszym poście, że mam z tym problem.
- 31

Mam na tej parze otwartą pozycję która jest na minusie. Rano zobaczę co z nią zrobić (o ile dotrwa do rana)

Obrazek

Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dlaczego wybrałem taki styl gry? Przez długi czas rysowałem kreski, określałem zasięg ruchów, szukałem odwrotów, ustawiałem ciasne SLe, kombinowałem jak mogłem. Efekty są jakie są czyli mierne. Pewnie ktoś już zauważył, że próbuję przybrać styl Ink.. Co z tego będzie zobaczymy bo jak pisałem wcześniej po kilku porażkach zmieniam metodę. Wiem, że to błąd ale trading ma mi sprawiać przyjemność a jeśli system się nie sprawdza to przyjemności nie ma i szukam czegoś z czym się będę dobrze czuł:)
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

pozytyw pisze:Mam na tej parze otwartą pozycję która jest na minusie. Rano zobaczę co z nią zrobić (o ile dotrwa do rana)
To jest S, tak? Czemu tak nisko w S wchodziłeś?
Wejście na edku super :)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Tak, to jest S.
Nisko to znaczy, że powinienem poczekać na lepszą cenę czy po prostu niżej nie spadnie?

Jeśli że "niżej nie spadnie" to musi nastąpić odwrócenie trendu a zanim to nastąpi to myślę, że wyjdę z trejdu w porę.
Jeśli, że "powinienem poczekać na lepszą cenę" to po prostu wstyd się przyznać ale bałem się, że odejdą beze mnie:) To też jest czasem zmora mojego trejdowania

Obrazek

Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

witaj pozytyw!
powodzenia w prowadzeniu dziennika. Mi to troche pomoglo.
szczerze to myslalem ze juz dawno wymiatasz mieliony na FX, pamietam jak razem ganialismy za 3 odbiciem od LT na M5.

ps, w bardzo ciekawym miejscu masz tego SLa na Ejku - ja tej pary nie gram ale patrzac na Twoj rysunek wyglada to na potencjalna strefe ewentualnego odbicia. Zlapali Cie w plapke, szkoda zamknac ze strata, glupio SL przestawiac wyzej bo moze byc wieksza strata.

jeszcze raz powodzenia, bede sobie zagladal.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Miło Cię widzieć mah1y. Tak, pamiętam te czasy. Początek mojego real:) Szło mi b. dobrze ale po 3-4 godzinach byłem skonany a następne dni jeszcze bardziej męczące. Potem odszedłem od LT a jak chciałem wrócić to tego nie "czułem".
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

pozytyw wiem o czym piszesz, najbardziej denerwowalo mnie jak klonmarcin kosil po 200 pipsow, a ja siedzialem i staralem sie zobaczyc jakas ladna LT z zerowym skutkiem. znajomosc roznych metod jest jednak bardzo przydatna.

ODPOWIEDZ