Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Wkoncu pojawily sie jakies sygnaly. Niestety troche za wysoko otworzylem i zamknelo mi na BE +1. Po za tym bylo dojscie do spadkowej ZL wiec moglem zamknac chocby polowe pozycji.

Kolejny poziom do obserwacji to rejon 1,2306.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Dzis trudno mi sie handluje. Dwie kolejne pozycje na SL, lacznie - 20 (-1%). Pierwsza transakcja byla na ZL z H4 i H1, ale nie bylo potwierdzenia na nizszym TF. Nastepna pozycja... moje ulubione FBO :) Tragedia.. musze dokladnie przeanalizowac swoje ostatnie transakcje i wypisac wkoncu w jednym miejscu zasady plus screeny (teraz mnostwo notatek w word i na papierze :/ )

Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Chyba za wcześnie wchodziłeś w tego shorta, akurat pod strefą podaży.

Obrazek

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

bartek1916 ja tak widziałem to fbo, niestety nie podobała mi się ta konsola i dałem się wyzerować jak pizda :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

No teraz to wszystko widac jak na dloni. Na M30 i H1 ladne piny. A teraz przelamalo ZLke na H1 ale nie wszedlem bo brak potwierdzenia. Nic, czekamy dalej. Moze byc tak, ze nie nadaje sie do takiej gry, ale to zbyt krotki czas na takie wnioski. Naszczescie strategie mechaniczne daja ostatnio zarobic w przeciwienstwie do mojej nauki ZL - dwa dni bez zadnej pozycji, a dzis 1 na BE i dwa SL :/

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

radoslav47 wydaje sie, ze wyznaczyles poprawnie - mozna bylo od tego maxa i od szczytow ponizej - razem mielismy jakas strefe oporu.

Co do Twojej pozycji to chyba troche za pozno wszedles. Ten pin z M30 zamknal sie w okolicach 1,2321 - tam raczej nie zamknelo by Cie na BE. To wszystko na historii, ale tak sie wlasnie uczy. Trzeba zapisywac screeny i zrobi sie z tego dobry material.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

wszedłem zgodnie z założeniami systemu pożądne fbo z dużym momentum, korekta ( liczyłem, że podejdą wyżej więc cena nie była aż tak kusząca) wejście na zamknięciu ciała w kierunku profitu na m5, nie potrzebnie przestawiałem na be

znowu mnie wycięli ale nie odpuściłem i odgryzłem się z nawiązką :D

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Przeanalizowalem dzisiejsza sytuacje jeszcze raz. Mozna bylo poradzic sobie z dzisiejszym dniem grajac tylko na ZL. Pierwszy moj trejd byl ok, tylko ze miejsca do kolejnej ZL bylo tylko ok 10 pipsow. Natomiast w przypadku zaznaczonych poziomow S/D to lepiej odpuscic sobie proby grania na pinbary przy odbiciach - to mi wychodzi najgorzej. Lepszym pomyslem jest granie po odbiciu z FBO i czekac na ZL na nizszym TF - w tych dwoch przydkach dzisiaj na M5 i M15 daloby zarobic :shock:

Wiem, ze to juz historia, ale mam nadzieje, ze bardziej chlodne podejscie z analiza pozwoli mi wkoncu lepiej wykorzystywac ZL, nawet w taki dzien, ktory uwazalem za trudny do grania.

Czyli jeszcze raz - nie grac na samo FBO w postaci pinabara :!: :!: :!:

Dodatkowo pierwsze ZLki dzisiaj mialy zasieg po okolo 10 pipsow. Do tej pory gralem z przesunieciem na BE po +10 calej pozycji. Kolejnym razem sprobuje otwierac dwie pozycje i jedna zamykac po +10, a kolejna przesuwac na BE. Z tym, ze troche obawiam sie tego, ze nawet jak zgarne 2 x 10 pips to wystarczy 1 SL za trzecim razem i wracam do zera.

Obrazek

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Long był ok , trochę za wcześnie , zwykle czekam co zapoda London. Zignorowałem FBO bo myślałem że jakoś tam będzie ,mogłem zamknąć pozycję , ale zignorowałem .
Liczyłem że pejsy cofną do ZL D1 wzrostowej i pociągną do ekstremum 2360 .
No , ale myślał indyk - strzeliłem focha zamiast grać :lol:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 18:10 przez dulf, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

radoslav47
Gaduła
Gaduła

bartek1916 pisze:Czyli jeszcze raz - nie grac na samo FBO w postaci pinabara Exclamation Exclamation Exclamation

dokładnie, czekasz aż rynek wyzeruje tych co wchodzili na pinbarze i podpinasz się :)

ODPOWIEDZ