Przeanalizowalem dzisiejsza sytuacje jeszcze raz. Mozna bylo poradzic sobie z dzisiejszym dniem grajac tylko na ZL. Pierwszy moj trejd byl ok, tylko ze miejsca do kolejnej ZL bylo tylko ok 10 pipsow. Natomiast w przypadku zaznaczonych poziomow S/D to lepiej odpuscic sobie proby grania na pinbary przy odbiciach - to mi wychodzi najgorzej. Lepszym pomyslem jest granie po odbiciu z FBO i czekac na ZL na nizszym TF - w tych dwoch przydkach dzisiaj na M5 i M15 daloby zarobic
Wiem, ze to juz historia, ale mam nadzieje, ze bardziej chlodne podejscie z analiza pozwoli mi wkoncu lepiej wykorzystywac ZL, nawet w taki dzien, ktory uwazalem za trudny do grania.
Czyli jeszcze raz - nie grac na samo FBO w postaci pinabara
Dodatkowo pierwsze ZLki dzisiaj mialy zasieg po okolo 10 pipsow. Do tej pory gralem z przesunieciem na BE po +10 calej pozycji. Kolejnym razem sprobuje otwierac dwie pozycje i jedna zamykac po +10, a kolejna przesuwac na BE. Z tym, ze troche obawiam sie tego, ze nawet jak zgarne 2 x 10 pips to wystarczy 1 SL za trzecim razem i wracam do zera.