Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MaRCHeW pisze:Raposo napisz mu najlepiej wprost by nie używał MT4 w Dukasie. Chyba, że lubi ostrą jazdę ze znikającymi i pojawiajacymi się niespodziewanie różnymi pozycjami http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18740
Nie śledzę zmian w zakresie mostu MT4, a może coś się poprawiło (teoretycznie powinno skoro FTT wie, że coś tam było nie halo), a to co zostało opisane w tamtym wątku działo się na demie (nie wiadomo jak na realu ale ja nie będę sprawdzał :D ). Kompletnie się wyleczyłem z MT4.
Każdy może sobie potestować, używa na własne ryzyko i ew. może sam walczyć z uzależnieniami od niektórych platform :). Tylko zaznaczam, że jeśli coś będzie nie tak z mostem FTT np. otworzy/zamknie się sama jakaś pozycja na skutek błędu platformy to reklamacja przez brokera nie będzie uznana. Jeśli zdarzy się to na JForex można liczyć na szybkie i pozytywne rozpatrzenie reklamacji.

Zawsze można też dokonywać analizy na MT4, a zawierać transakcje na innej platformie lub przerzucić sobie wskaźniki na JForex.

U nas na stronie opisany jest inny most MT4-JForex, który przekazuje akcje z jednej platformy na drugą na podstawie logów. Rozwiązanie również nie jest idealne ale co takie jest... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Chodzi mi o coś innego, nie zamierzam wogóle używać MT4 do składania zleceń tylko chciałem mieć dane z dukasa live w MT4 na podglądzie.

Dlatego założyłem konto demo z MT4 ale zlecenia składałem przez Jforex oczywiście i wyskoczyło przy odpaleniu automatyczniej strategii na Jforex że nie ma TP a jak próbowałem złożyć zlecenie ręcznie to też nie ma TP dlatego się zdziwiłem.

Próbowałem wykopać w necie co znaczy te ich "global accounts" z komunikatu ale nic nie znalazłem

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mariusz911 pisze:Chodzi mi o coś innego, nie zamierzam wogóle używać MT4 do składania zleceń tylko chciałem mieć dane z dukasa live w MT4 na podglądzie.
Tylko po co w takim razie? :)
Porównaj sobie też czy kwotowania i spready są identyczne tu i tu, bo ja nie mam pewności. Strzelam, że MT4 ma lekkie odchyły.
mariusz911 pisze:Dlatego założyłem konto demo z MT4 ale zlecenia składałem przez Jforex oczywiście i wyskoczyło przy odpaleniu automatyczniej strategii na Jforex że nie ma TP a jak próbowałem złożyć zlecenie ręcznie to też nie ma TP dlatego się zdziwiłem.
Nie ma też już po otwarciu pozycji i modyfikacji?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze: Tylko po co w takim razie? :)
Bo jak pisałem wcześniej rozwalają mi się Workspaces w Jforex i mimo tego że je pozapisuję to jak zrestartuję platformę i odpalę zapisany workspace to jest inny niż w czasie zapisywania (np. nie pamięta szablonu który był użyty na wykresie) i wogóle inne cuda np. mimo wyłączonego autozapisu workspaces to i tak się sama zapisuje jak coś pozmieniam, dlatego poustawiałem sobie wszystko w MT4 (niestety na jednym monitorze bo inaczej się u mnie nie da bo mam odpalone MT4 przez Parallels) i chciałem obserwować na MT4
raposo pisze: Nie ma też już po otwarciu pozycji i modyfikacji?
nie ma wogóle, jedyny sposób to taki, żeby w preferencjach ustawić dodawanie automatyczne TP do każdej otwartej pozycji to wtedy się pojawi ale i tak jakiś dziwny bo jak zamknąłem pozycję to ten niby TP pozostał a pozatym w kolumnie order ma nazwę "Trade" a nie TP i nie można go wogóle usunąć nawet po zamknięciu pozycji.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mariusz911 pisze:Bo jak pisałem wcześniej rozwalają mi się Workspaces w Jforex i mimo tego że je pozapisuję to jak zrestartuję platformę i odpalę zapisany workspace to jest inny niż w czasie zapisywania (np. nie pamięta szablonu który był użyty na wykresie) i wogóle inne cuda np. mimo wyłączonego autozapisu workspaces to i tak się sama zapisuje jak coś pozmieniam, dlatego poustawiałem sobie wszystko w MT4 (niestety na jednym monitorze bo inaczej się u mnie nie da bo mam odpalone MT4 przez Parallels) i chciałem obserwować na MT4
Uwagi dot. Workspace przekazywałem już Dukascopy więc mam nadzieję, że przy kolejnej aktualizacji problem zniknie (chociaż u mnie się nic nie przestawia i nie znika ale używam tylko jednego Workspace, hmm...). Wiem, że na pewno na Linuxie nie działa to jeszcze jak trzeba.

W takim razie upewnij się czy kwotowania są identyczne, bo niekoniecznie tak musi być.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

skoro na Linuxie nie działa dobrze to pewnie dlatego na Macu też nie bo to unixowy system

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

skoro na Linuxie nie działa dobrze to pewnie dlatego na Macu też nie bo to unixowy system
Bardzo prawdopodobne, że tu tkwi Twój problem. Broker o tym wie i pracuje nad rozwiązaniem...

Wracając do Java 7.
Dostałem informację, że dwa dni temu została wprowadzona nowa wersja platformy (2.17.18 ), która ma już bezproblemowo współpracować z Java 7. Jeśli ktoś zauważyłby jakiś problem to proszę dać mi znać na maila wraz ze screenem.

Dodano po 3 godzinach 9 minutach:

Pary z PLN powinny być już dostępne na kontach Live w Dukascopy Europe.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 12:22 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

raposo

1) Czy jest możliwość kopiowania zleceń z Jforex na MT4 ?

Strategia chodzi sobie na Jforex demo a zawiera transakcję także na MT4.

2) czy wiadomo kiedy będzie mozliwość uruchomienia remote run na kontach real ?

3)kiedy dostępna będzie wersja Real na androida ?

jeżeli coś wiesz to mów :) :) :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ad1: Tak, Andrzej Pierz takie cos napisal.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rh-fx pisze:1) Czy jest możliwość kopiowania zleceń z Jforex na MT4 ?
Strategia chodzi sobie na Jforex demo a zawiera transakcję także na MT4.
Tak jak Cyb wspomniał. Powstała taka kopiarka ale osobiście nie testowałem.
2) czy wiadomo kiedy będzie mozliwość uruchomienia remote run na kontach real ?
Nic nie wiem na ten temat.
rh-fx pisze:3)kiedy dostępna będzie wersja Real na androida ?
Prawdopodobnie wtedy kiedy wszystkie błędy zostaną całkowicie wyeliminowane... :) Data nieznana.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ