Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Żaden problem nie występuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:Po kolejnych zmianach w Jforex pojawił się na koncie real problem ze strategią Spread and Time. Otwarcie pozycji powoduje zatrzymanie strategii. Zamknięcie pozycji pozwala znów ją uruchomić. Ten problem już kiedyś występował i został usunięty. Raposo, dałbyś radę zgłosić swoimi kanałami?
Skoro jednak działa to nie ma co zgłaszać. I prędzej do twórców strategii niż do brokera, chyba, że problem dotyczy wszystkich strategii, a nie jednej. Można spróbować ją zatrzymać i uruchomić ponownie.
Zuler pisze:Czyżbyśmy aż tyle kont pootwierali u nich?
Może nie aż tyle ale bardzo cieszy mnie fakt, że tak dużo z naszych i Waszych sugestii broker bierze pod uwagę i wprowadza je w życie. Wspominałem o kontach w PLN na spotkaniu niecałe 3 tygodnie temu i proszę - już są w ofercie :).
Zuler pisze:A tak z ciekawości jak u nich z przewalutowaniem? Po jakim kursie będą realizować między subkontami?
W Dukascopy Bank jest to kurs rynkowy +1%, zgodnie z informacją w cenniku:
Deposits, withdrawals, internal and external transfers, performance fees, front fees, management fees, SMS fees, compensations and adjustments, which require currency conversions are executed at Dukascopy Bank SA's spot rate plus 1% of commission.
Może nie super tanio ale o wiele taniej niż w przypadku polskich banków, gdzie jest to zazwyczaj 2-2,5%.

W Dukascopy Europe wymiana następuje po kursie Settlement z dnia poprzedniego. Jak będą już i tutaj dostępne konta PLN to dam znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

raposo pisze:
Wirus pisze:Po kolejnych zmianach w Jforex pojawił się na koncie real problem ze strategią Spread and Time. Otwarcie pozycji powoduje zatrzymanie strategii. Zamknięcie pozycji pozwala znów ją uruchomić. Ten problem już kiedyś występował i został usunięty. Raposo, dałbyś radę zgłosić swoimi kanałami?
Skoro jednak działa to nie ma co zgłaszać. I prędzej do twórców strategii niż do brokera, chyba, że problem dotyczy wszystkich strategii, a nie jednej. Można spróbować ją zatrzymać i uruchomić ponownie.
Nie działa:
java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.dukascopy.api.impl.connect.PlatformOrderImpl
at com.dukascopy.api.impl.execution.p.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at com.dukascopy.api.impl.execution.g$a.f(Unknown Source)
at com.dukascopy.api.impl.execution.g$a.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
I chyba jednak do Dukasa, ponieważ problemy pojawiają się po ich zmianach. Czy znów tylko ja mam problem?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Tylko Ty. Sprawdziłem to na 3 komputerach, na kontach demo i na real. Wszędzie działa.

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

raposo pisze:Może nie aż tyle ale bardzo cieszy mnie fakt, że tak dużo z naszych i Waszych sugestii broker bierze pod uwagę i wprowadza je w życie. Wspominałem o kontach w PLN na spotkaniu niecałe 3 tygodnie temu i proszę - już są w ofercie Smile.
Przelew SWIFT kosztuje ok 60zł a przelew SEPA 5zł Jeżeli Dukas prowadziłby rachunki w polskim banku to miałoby to sens a tak koszty przelewu są duże dla złotówki.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

WoŁodia pisze:Przelew SWIFT kosztuje ok 60zł a przelew SEPA 5zł Jeżeli Dukas prowadziłby rachunki w polskim banku to miałoby to sens a tak koszty przelewu są duże dla złotówki.
Przelewy SWIFT przeważnie są zależne od kwoty i mają przedział widełek min. i max., na przykładzie wspomnianego mBanku, 0,25% od wartości transakcji, min. 20 zł, max 200 zł. Oczywiście w każdym banku może być inaczej i wiadomo, że SEPA są tańsze ale można je wykonać tylko w EUR.

Każdy sam powinien sobie przekalkulować czy jest to korzystniejsze niż przewalutowanie, w zależności od depozytu i opłat swojego banku.

Być może w przyszłości przelewy będą trafiać do polskiego banku ale to jeszcze nie w tej chwili.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

Korzysta ktoś z aplikacji na iPhone dla konta live? Demo działa a przy live rzekomo jest błędne hasło, login lub pin. Na pozostałych platformach loguję się bez problemu. Co to może być?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rolex83 pisze:Korzysta ktoś z aplikacji na iPhone dla konta live? Demo działa a przy live rzekomo jest błędne hasło, login lub pin. Na pozostałych platformach loguję się bez problemu. Co to może być?
Właśnie się zalogowałem na iPhone'ie i działa. Może usuń i przeinstaluj aplikację. W dodatku są dwie - ja korzystam z SWFX Trader. Upewnij się, że wszystkie dane są wprowadzane prawidłowo (uwzględnienie małych i wielkich liter, czytelny kod PIN itd.).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

rolex83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rolex83 »

raposo pisze:
rolex83 pisze:Korzysta ktoś z aplikacji na iPhone dla konta live? Demo działa a przy live rzekomo jest błędne hasło, login lub pin. Na pozostałych platformach loguję się bez problemu. Co to może być?
Właśnie się zalogowałem na iPhone'ie i działa. Może usuń i przeinstaluj aplikację. W dodatku są dwie - ja korzystam z SWFX Trader. Upewnij się, że wszystkie dane są wprowadzane prawidłowo (uwzględnienie małych i wielkich liter, czytelny kod PIN itd.).
To niedobrze. Próbowałem przeinstalować, również używam SWFX Trader. Dane są poprawnie wpisywane. Może odtworzenie ust. fabrycznych telefonu pomoże. Dodam że mam iP 3G wersja oprogramowania 4.2 (teoretycznie powinien być kompatybilny)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rolex83 pisze:Dodam że mam iP 3G wersja oprogramowania 4.2 (teoretycznie powinien być kompatybilny)
Trochę leciwe biorąc pod uwagę, że obecnie mamy już 5.1.1. Na tej wersji też sprawdzam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ