Dukascopy - ECN
Skoro jednak działa to nie ma co zgłaszać. I prędzej do twórców strategii niż do brokera, chyba, że problem dotyczy wszystkich strategii, a nie jednej. Można spróbować ją zatrzymać i uruchomić ponownie.Wirus pisze:Po kolejnych zmianach w Jforex pojawił się na koncie real problem ze strategią Spread and Time. Otwarcie pozycji powoduje zatrzymanie strategii. Zamknięcie pozycji pozwala znów ją uruchomić. Ten problem już kiedyś występował i został usunięty. Raposo, dałbyś radę zgłosić swoimi kanałami?
Może nie aż tyle ale bardzo cieszy mnie fakt, że tak dużo z naszych i Waszych sugestii broker bierze pod uwagę i wprowadza je w życie. Wspominałem o kontach w PLN na spotkaniu niecałe 3 tygodnie temu i proszę - już są w ofercieZuler pisze:Czyżbyśmy aż tyle kont pootwierali u nich?

W Dukascopy Bank jest to kurs rynkowy +1%, zgodnie z informacją w cenniku:Zuler pisze:A tak z ciekawości jak u nich z przewalutowaniem? Po jakim kursie będą realizować między subkontami?
Może nie super tanio ale o wiele taniej niż w przypadku polskich banków, gdzie jest to zazwyczaj 2-2,5%.Deposits, withdrawals, internal and external transfers, performance fees, front fees, management fees, SMS fees, compensations and adjustments, which require currency conversions are executed at Dukascopy Bank SA's spot rate plus 1% of commission.
W Dukascopy Europe wymiana następuje po kursie Settlement z dnia poprzedniego. Jak będą już i tutaj dostępne konta PLN to dam znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Nie działa:raposo pisze:Skoro jednak działa to nie ma co zgłaszać. I prędzej do twórców strategii niż do brokera, chyba, że problem dotyczy wszystkich strategii, a nie jednej. Można spróbować ją zatrzymać i uruchomić ponownie.Wirus pisze:Po kolejnych zmianach w Jforex pojawił się na koncie real problem ze strategią Spread and Time. Otwarcie pozycji powoduje zatrzymanie strategii. Zamknięcie pozycji pozwala znów ją uruchomić. Ten problem już kiedyś występował i został usunięty. Raposo, dałbyś radę zgłosić swoimi kanałami?
I chyba jednak do Dukasa, ponieważ problemy pojawiają się po ich zmianach. Czy znów tylko ja mam problem?java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.dukascopy.api.impl.connect.PlatformOrderImpl
at com.dukascopy.api.impl.execution.p.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at com.dukascopy.api.impl.execution.g$a.f(Unknown Source)
at com.dukascopy.api.impl.execution.g$a.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Przelew SWIFT kosztuje ok 60zł a przelew SEPA 5zł Jeżeli Dukas prowadziłby rachunki w polskim banku to miałoby to sens a tak koszty przelewu są duże dla złotówki.raposo pisze:Może nie aż tyle ale bardzo cieszy mnie fakt, że tak dużo z naszych i Waszych sugestii broker bierze pod uwagę i wprowadza je w życie. Wspominałem o kontach w PLN na spotkaniu niecałe 3 tygodnie temu i proszę - już są w ofercie Smile.
Przelewy SWIFT przeważnie są zależne od kwoty i mają przedział widełek min. i max., na przykładzie wspomnianego mBanku, 0,25% od wartości transakcji, min. 20 zł, max 200 zł. Oczywiście w każdym banku może być inaczej i wiadomo, że SEPA są tańsze ale można je wykonać tylko w EUR.WoŁodia pisze:Przelew SWIFT kosztuje ok 60zł a przelew SEPA 5zł Jeżeli Dukas prowadziłby rachunki w polskim banku to miałoby to sens a tak koszty przelewu są duże dla złotówki.
Każdy sam powinien sobie przekalkulować czy jest to korzystniejsze niż przewalutowanie, w zależności od depozytu i opłat swojego banku.
Być może w przyszłości przelewy będą trafiać do polskiego banku ale to jeszcze nie w tej chwili.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Właśnie się zalogowałem na iPhone'ie i działa. Może usuń i przeinstaluj aplikację. W dodatku są dwie - ja korzystam z SWFX Trader. Upewnij się, że wszystkie dane są wprowadzane prawidłowo (uwzględnienie małych i wielkich liter, czytelny kod PIN itd.).rolex83 pisze:Korzysta ktoś z aplikacji na iPhone dla konta live? Demo działa a przy live rzekomo jest błędne hasło, login lub pin. Na pozostałych platformach loguję się bez problemu. Co to może być?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To niedobrze. Próbowałem przeinstalować, również używam SWFX Trader. Dane są poprawnie wpisywane. Może odtworzenie ust. fabrycznych telefonu pomoże. Dodam że mam iP 3G wersja oprogramowania 4.2 (teoretycznie powinien być kompatybilny)raposo pisze:Właśnie się zalogowałem na iPhone'ie i działa. Może usuń i przeinstaluj aplikację. W dodatku są dwie - ja korzystam z SWFX Trader. Upewnij się, że wszystkie dane są wprowadzane prawidłowo (uwzględnienie małych i wielkich liter, czytelny kod PIN itd.).rolex83 pisze:Korzysta ktoś z aplikacji na iPhone dla konta live? Demo działa a przy live rzekomo jest błędne hasło, login lub pin. Na pozostałych platformach loguję się bez problemu. Co to może być?
Trochę leciwe biorąc pod uwagę, że obecnie mamy już 5.1.1. Na tej wersji też sprawdzam.rolex83 pisze:Dodam że mam iP 3G wersja oprogramowania 4.2 (teoretycznie powinien być kompatybilny)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu