[wskaźnik] Testowanie wskaźnika i budowa strategii
- profession
- Pasjonat
- profession
- Pasjonat
Wiem wiem własnie staram się tak robić ale zauważyłem, że często to nie działa tak jak w realu. Inwestowałem na eur jpy a potem robiłem test wizualny i wyniki były nieco gorsze. Ponieważ nie mam aktualnie danych tickowych - problem z mt4 i internetem. Na żywo podczas sesji cena rusza się łagodniej, a na testach bez danych tickowych trochę szarpie co daje nico inne efekty.
A czy mógłbyś sprawdzić to: (u mnie podczas testów wizualnych mt4 się zawiesza):
ustawienia: 8, 50, 50, 21, 3
A czy mógłbyś sprawdzić to: (u mnie podczas testów wizualnych mt4 się zawiesza):
ustawienia: 8, 50, 50, 21, 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
Na testerze zachowuje się dziwnie. Najpierw pojawia sie niebieska kropka, która się cofa o 1-3 świeczki do tyłu w miarę przybywania wykresu. W tym miejscu jest podejrzewam obliczony poziom PW czy PO. Kropka potrafi zniknąć. Jak nie zniknie, pojawia sie narysowany poziom, ale uważam, ze za późno, cena już idzie w drugą stronę. Jak nie w drugą tylko kontynuuje kierunek, to poziom zdarzało się znikał i pojawiała się niebieska w nowym miejscu.
Dodano po 4 godzinach 28 minutach:
tu niezły na breakout
Dodano po 12 godzinach 39 minutach:
Chyba interesujący wskaźnik oparty na 2 kanałach.
Zastosowanie tych 2 wskaźników i ich sygnałów sadzę było by dobrym pomysłem na EA. Warunek równocześnie potwierdzenie wyjścia z breakout z sygnałem BollStarc.
Dodano po 2 minutach:
i obrazek
Dodano po 4 godzinach 28 minutach:
tu niezły na breakout
Dodano po 12 godzinach 39 minutach:
Chyba interesujący wskaźnik oparty na 2 kanałach.
Zastosowanie tych 2 wskaźników i ich sygnałów sadzę było by dobrym pomysłem na EA. Warunek równocześnie potwierdzenie wyjścia z breakout z sygnałem BollStarc.
Dodano po 2 minutach:
i obrazek
- profession
- Pasjonat
Dzięki za test bo u mnie w ogóle zawiesza mt4 na testach wizualnych a byłem ciekaw jak bardzo źle repaintuje.mike_05 pisze:Na testerze zachowuje się dziwnie. Najpierw pojawia sie niebieska kropka, która się cofa o 1-3 świeczki do tyłu w miarę przybywania wykresu. W tym miejscu jest podejrzewam obliczony poziom PW czy PO. Kropka potrafi zniknąć. Jak nie zniknie, pojawia sie narysowany poziom, ale uważam, ze za późno, cena już idzie w drugą stronę. Jak nie w drugą tylko kontynuuje kierunek, to poziom zdarzało się znikał i pojawiała się niebieska w nowym miejscu.
Zastanawiam się jeszcze nad tym wskaźnikiem[arrowss]. Działa zbyt idealnie by był prawdziwy dlatego przypuszczam, że tu może być zastosowany ten myk z odczytywaniem pliku historii w przód. Dzięki czemu ma idealne sygnały. Jednak nie mogę tego podglądnąć bo jest potrzebna dekompilacja. Rzucisz okiem?
I drugi wskaźnik to dość ciekawy kanał który nie repaintuje. Sygnał czyli przecięcie następuje dokładnie w momencie otwarcia pierwszej świecy za przecięciem. Czyli bazuje na cenie zamknięcia świecy.
Zastanawiam się co można by połączyć z tym wskaźnikiem chanell by filtrować syganały?
Jeśli chodzi o ten wskaźnik breakout to kiedyś trochę nad nim pracowałem, ale zdarzały się i 3 błędne wybicia zanim następowało to prawidłowe i trudno było tym jednym ruchem zrekompensować 3 stratne pozycje. Fałszywe wybicia to był największy problem.
protectedprofession pisze: Zastanawiam się jeszcze nad tym wskaźnikiem[arrowss]. Działa zbyt idealnie by był prawdziwy dlatego przypuszczam, że tu może być zastosowany ten myk z odczytywaniem pliku historii w przód. Dzięki czemu ma idealne sygnały. Jednak nie mogę tego podglądnąć bo jest potrzebna dekompilacja. Rzucisz okiem?
mam podobny, straty w konsoli możliwe, polecam stosować wg wskaźnika sygnałów z indyka. Daje wtedy, kiedy pewne, w trakcie swieczki, momo przecięcia nie sygnalizuje, także tez w miare pewny. Załączam.
I drugi wskaźnik to dość ciekawy kanał który nie repaintuje. Sygnał czyli przecięcie następuje dokładnie w momencie otwarcia pierwszej świecy za przecięciem. Czyli bazuje na cenie zamknięcia świecy.
Zastanawiam się co można by połączyć z tym wskaźnikiem chanell by filtrować syganały?
dlatego połączyłem go z tym BollStarc, którywzajemnie powinny suię uzupełniać. Jak pojawi sie sygnał z BollStrc a nie ma wybicia z BreakOut, uznajemy, ze sygnału nie ma.[/quote]
Jeśli chodzi o ten wskaźnik breakout to kiedyś trochę nad nim pracowałem, ale zdarzały się i 3 błędne wybicia zanim następowało to prawidłowe i trudno było tym jednym ruchem zrekompensować 3 stratne pozycje. Fałszywe wybicia to był największy problem.
Dodano po 9 minutach:
Arrows daje pewne wskazania, nie przesuwa strzałek, ale daje ich jak do martyngała. Tu na obrazku pierwszy z parametrem 50, drugi 120. Na tym drugim juz jakoś rozsądnie widzę. Trzeba by poeksperymentować z parametrem i TF.
- profession
- Pasjonat
Czy testowałeś może ten wskaźnik arrows, bo z tego co zaobserwowałem na żywo daje nico gorsze wskazania niż na testerze?mike_05 pisze:Arrows daje pewne wskazania, nie przesuwa strzałek, ale daje ich jak do martyngała. Tu na obrazku pierwszy z parametrem 50, drugi 120. Na tym drugim juz jakoś rozsądnie widzę. Trzeba by poeksperymentować z parametrem i TF.
I mam jeszcze taką ciekawostkę, wydaje się być bardzo bardzo dobry, co o nim myślisz?