[wskaźnik] Testowanie wskaźnika i budowa strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

można podejrzeć

Dodano po 11 minutach:

5-7 świeczek na M15 sie buja. Sygnały znikają.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

mike_05 pisze:5-7 świeczek na M15 sie buja. Sygnały znikają.
No to nie wygląda to najlepiej, gdy ja go testowałem aż takich zmian nie było, ale to pewnie kwestia czasu.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Wrzuć cokolwiek do Visual Tester, zatrzymaj, wrzuć na wykres wskaźnik i puść dalej test, zobaczysz.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Wiem wiem własnie staram się tak robić ale zauważyłem, że często to nie działa tak jak w realu. Inwestowałem na eur jpy a potem robiłem test wizualny i wyniki były nieco gorsze. Ponieważ nie mam aktualnie danych tickowych - problem z mt4 i internetem. Na żywo podczas sesji cena rusza się łagodniej, a na testach bez danych tickowych trochę szarpie co daje nico inne efekty.

A czy mógłbyś sprawdzić to: (u mnie podczas testów wizualnych mt4 się zawiesza):
ustawienia: 8, 50, 50, 21, 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Na testerze zachowuje się dziwnie. Najpierw pojawia sie niebieska kropka, która się cofa o 1-3 świeczki do tyłu w miarę przybywania wykresu. W tym miejscu jest podejrzewam obliczony poziom PW czy PO. Kropka potrafi zniknąć. Jak nie zniknie, pojawia sie narysowany poziom, ale uważam, ze za późno, cena już idzie w drugą stronę. Jak nie w drugą tylko kontynuuje kierunek, to poziom zdarzało się znikał i pojawiała się niebieska w nowym miejscu.

Dodano po 4 godzinach 28 minutach:

tu niezły na breakout

Dodano po 12 godzinach 39 minutach:

Chyba interesujący wskaźnik oparty na 2 kanałach.

Zastosowanie tych 2 wskaźników i ich sygnałów sadzę było by dobrym pomysłem na EA. Warunek równocześnie potwierdzenie wyjścia z breakout z sygnałem BollStarc.

Dodano po 2 minutach:

i obrazek

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:Na testerze zachowuje się dziwnie. Najpierw pojawia sie niebieska kropka, która się cofa o 1-3 świeczki do tyłu w miarę przybywania wykresu. W tym miejscu jest podejrzewam obliczony poziom PW czy PO. Kropka potrafi zniknąć. Jak nie zniknie, pojawia sie narysowany poziom, ale uważam, ze za późno, cena już idzie w drugą stronę. Jak nie w drugą tylko kontynuuje kierunek, to poziom zdarzało się znikał i pojawiała się niebieska w nowym miejscu.
Dzięki za test bo u mnie w ogóle zawiesza mt4 na testach wizualnych a byłem ciekaw jak bardzo źle repaintuje.

Zastanawiam się jeszcze nad tym wskaźnikiem[arrowss]. Działa zbyt idealnie by był prawdziwy dlatego przypuszczam, że tu może być zastosowany ten myk z odczytywaniem pliku historii w przód. Dzięki czemu ma idealne sygnały. Jednak nie mogę tego podglądnąć bo jest potrzebna dekompilacja. Rzucisz okiem?

I drugi wskaźnik to dość ciekawy kanał który nie repaintuje. Sygnał czyli przecięcie następuje dokładnie w momencie otwarcia pierwszej świecy za przecięciem. Czyli bazuje na cenie zamknięcia świecy.

Zastanawiam się co można by połączyć z tym wskaźnikiem chanell by filtrować syganały?

Jeśli chodzi o ten wskaźnik breakout to kiedyś trochę nad nim pracowałem, ale zdarzały się i 3 błędne wybicia zanim następowało to prawidłowe i trudno było tym jednym ruchem zrekompensować 3 stratne pozycje. Fałszywe wybicia to był największy problem.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

profession pisze: Zastanawiam się jeszcze nad tym wskaźnikiem[arrowss]. Działa zbyt idealnie by był prawdziwy dlatego przypuszczam, że tu może być zastosowany ten myk z odczytywaniem pliku historii w przód. Dzięki czemu ma idealne sygnały. Jednak nie mogę tego podglądnąć bo jest potrzebna dekompilacja. Rzucisz okiem?
protected

I drugi wskaźnik to dość ciekawy kanał który nie repaintuje. Sygnał czyli przecięcie następuje dokładnie w momencie otwarcia pierwszej świecy za przecięciem. Czyli bazuje na cenie zamknięcia świecy.

Zastanawiam się co można by połączyć z tym wskaźnikiem chanell by filtrować syganały?
mam podobny, straty w konsoli możliwe, polecam stosować wg wskaźnika sygnałów z indyka. Daje wtedy, kiedy pewne, w trakcie swieczki, momo przecięcia nie sygnalizuje, także tez w miare pewny. Załączam.

Jeśli chodzi o ten wskaźnik breakout to kiedyś trochę nad nim pracowałem, ale zdarzały się i 3 błędne wybicia zanim następowało to prawidłowe i trudno było tym jednym ruchem zrekompensować 3 stratne pozycje. Fałszywe wybicia to był największy problem.
dlatego połączyłem go z tym BollStarc, którywzajemnie powinny suię uzupełniać. Jak pojawi sie sygnał z BollStrc a nie ma wybicia z BreakOut, uznajemy, ze sygnału nie ma.[/quote]

Dodano po 9 minutach:

Arrows daje pewne wskazania, nie przesuwa strzałek, ale daje ich jak do martyngała. Tu na obrazku pierwszy z parametrem 50, drugi 120. Na tym drugim juz jakoś rozsądnie widzę. Trzeba by poeksperymentować z parametrem i TF.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

mike_05 pisze:Arrows daje pewne wskazania, nie przesuwa strzałek, ale daje ich jak do martyngała. Tu na obrazku pierwszy z parametrem 50, drugi 120. Na tym drugim juz jakoś rozsądnie widzę. Trzeba by poeksperymentować z parametrem i TF.
Czy testowałeś może ten wskaźnik arrows, bo z tego co zaobserwowałem na żywo daje nico gorsze wskazania niż na testerze?

I mam jeszcze taką ciekawostkę, wydaje się być bardzo bardzo dobry, co o nim myślisz?

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Już mam. Skokowa zmiana wysokości słupka na zamknięciu świecy. Podaje sygnał "mozliwa zmiana trendu: po czym zmienia kolor słupka i daje przeciwny sygnał.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

tez to kiedys przerabialem w mojej trejdersko programistycznej "karierze" jakas dziwna iluzja pozwala nam sadzic ze dodamy do naszego ea magiczny wskaznik ktory niczym za dotknieciem czarodziejskiej rozczki odfiltruje stratne sygnaly a zostawi zyskowne, niestety takie wskazniki nie istnieja

ODPOWIEDZ