Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

na 99% macie java7 - usuńcie i zainstalujcie java6.
Platforma czy wykresy? Ja uruchomiłem właśnie JForex na Java 7 i chodzi normalnie. Wystarczy usunąć pliki tymczasowe / pobrać nowy skrót / skorzystać z autouruchamiania opisanego w instrukcji / wyczyścić pliki cache.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

czyli jeśli będe na bierząco usuwał pliki w jawie, to nie będzie problemu z uruchamianiem, bo w instrukcji jest napisane aby tak robic, i aby się upewnić, że ma się najnowszą wersje Jforex, tylko nie jest napisane jak to zrobić:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W instrukcji jest napisane jak utworzyć plik, który automatycznie będzie uruchamiał najnowszą wersję JForex. Można też wprowadzić swoje dane by od razu następowało logowanie. Wrzucałem też takie pliki swego czasu w tym wątku, bo niektórzy mimo opisu, nie radzili sobie z tym ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Dzisiaj rano nie mogłem uruchomić platformy EU (demo i live) - inny błąd niż ten co go można naprawić czyszczeniem cache. Wywaliłem 7 i zainstalowałem najnowszą jave6 32bit i ruszyło "od strzała" :) .

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jeśli dalej będziesz miał problemy to w takich sprawach pisz już na PW, bo ten temat był już poruszany kilka razy, a tak wątek będzie ciągnął się przez wiele stron...

Dodano po 1 minutach:
Zuler pisze:Dzisiaj rano nie mogłem uruchomić platformy EU (demo i live) - inny błąd niż ten co go można naprawić czyszczeniem cache. Wywaliłem 7 i zainstalowałem najnowszą jave6 32bit i ruszyło "od strzała" .
Fakt, faktem, że z Java6 póki co nowa wersja JForex lepiej współpracuje ale zgłaszałem to Dukascopy jakiś czas temu więc powinno się to zmienić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

lookas
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lookas »

ma ktoś może tutorial Tutorial_Dukascopy_JForex.pdf ? napotykam problem ze ściągnięciem bezpośrednio ze strony

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

lookas pisze:ma ktoś może tutorial Tutorial_Dukascopy_JForex.pdf ? napotykam problem ze ściągnięciem bezpośrednio ze strony
Podrzuć mi adres mailowy na PW to podeślę. Upewnij się też, że masz zainstalowanego Acrobat Readera lub inny program do PDF.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Czy normalne demo z Dukasa , różni się od dema zakładanego też od na stronie Dukasa ale z bridgem MT4?

Bo na tym drugim demie wogóle nie ma TP i wyskakuje taki komunikat:
"Take profit orders are not allowed on global accounts"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Różni się. W końcu to MT4 ;). Nie ma wielu rodzajów zleceń, wglądu do głębokości rynku i kilku innych rzeczy, które wynikają z ograniczeń MT4. To rozwiązanie dostarczane przez zewnętrzną firmę, a nie Dukascopy dlatego można je stosować na własną odpowiedzialność (lub odpowiedzialność tejże firmy).

Dziwne, że nie ma w ogóle TP. Na pewno nie można ustawiać TP i SL w momencie zawierania transakcji. Wg mnie lepiej korzystać z JForex. Naprawdę ma sporo ciekawych rozwiązań, których w MT4 brakuje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:Różni się. W końcu to MT4 ;). Nie ma wielu rodzajów zleceń, wglądu do głębokości rynku i kilku innych rzeczy, które wynikają z ograniczeń MT4. To rozwiązanie dostarczane przez zewnętrzną firmę, a nie Dukascopy dlatego można je stosować na własną odpowiedzialność (lub odpowiedzialność tejże firmy).

Dziwne, że nie ma w ogóle TP. Na pewno nie można ustawiać TP i SL w momencie zawierania transakcji. Wg mnie lepiej korzystać z JForex. Naprawdę ma sporo ciekawych rozwiązań, których w MT4 brakuje.
Raposo napisz mu najlepiej wprost by nie używał MT4 w Dukasie. Chyba, że lubi ostrą jazdę ze znikającymi i pojawiajacymi się niespodziewanie różnymi pozycjami :) Warto przeczytać cały wątek dla uświadomienia: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18740

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ