Trzecia droga w analizie...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Orderflow dla większości nieosiągalny (tak myślę)
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Co dokładnie rozumiesz przez orderflow? Wiem, że jest temat na ten temat, ale jakiś taki suchy w wynurzenia teoretyczne o ile pamiętam i głównie oparty na DOM - wiadomo jak wygląda DoM forexowy i dlaczego źle ;)

Dlaczego nieosiągalny?

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Stforex pisze:Co dokładnie rozumiesz przez orderflow? Wiem, że jest temat na ten temat, ale jakiś taki suchy w wynurzenia teoretyczne o ile pamiętam i głównie oparty na DOM - wiadomo jak wygląda DoM forexowy i dlaczego źle ;)

Dlaczego nieosiągalny?
Nie wiem co to DOM edukuję się po angielsku, być może to właśnie to???
czym jest orderflow?
Jest to czysty wgląd na rynek, którego nie ma przeciętny zjadacz metatradera, czyli wygasające opcje na danych poziomach, ilość kontraktów, np. stop hunt zaliczyć można do orderflow.
Czytam o tym ostatnio trochę na innych forach i powiem, że nie jest to prosta sprawa i trochę ciężko mi to zrozumieć, tym bardziej że nie mam dostępu do platformy z takimi danymi, więc nie będę się rozwodził nad czymś o czym nie mam pojęcia.
Myślę, że to czwarta część analizy, której szukasz
Pozdrawiam

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

San Pellegrino pisze: Jest to czysty wgląd na rynek, którego nie ma przeciętny zjadacz metatradera, czyli wygasające opcje na danych poziomach, ilość kontraktów, np. stop hunt zaliczyć można do orderflow.
Czyli mżna powiedzieć "Cash Flow Analisis".

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jakby się przyczepić, to "cash" chyba jest zbyt wąskim pojęciem.

SanPellegrino: mógłbyś jakieś linki podrzucić? Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

@ Esco - można jak najbardziej

Depth Of Market - widzisz teraz rozumiem widziałem wyżej temat i można powiedzieć, że to jest chyba to samo. Wrzucę ci coś później bo FF wisi w tym momencie.

Generalnie z tego co ja rozumiem to orderflow to analiza przepływu kapitału na rynku, na podstawie popytu i podaży wygasających opcji, słyszałem, że dukas ma coś takiego u siebie ale podejrzewam, że dla "biednego" tradera z MT4 tego typu trading jest niedostępny - w sensie tak jak ma wyglądać.

Dodano po 9 minutach:

Tak sprawdziłem reptile prowadzi temat - to jest trzecia analiza, ale tak jak napisał musisz być "duży" i podejrzewam, że albo jakiś duży brok z taką opcją albo płatny serwis.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=7484

to jest link do bardzo fajnie opisanej struktury rynku na FX i ten użytkownik Darkstar piszę bardzo dużo o orderflow, kliknij na jego profil i poszukaj wątki na samym dole powinny być pokrewne tematy i jest na FF długi wątek temu poświęcony
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=229290

miłego czytania:)

dexter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dexter »

Wróć ponownie do AT a jak to nie pomoże to pozostała jeszcze stara cyganka ona prawdę ci powie bo przyszłośc jest zapisana w kartach jak i na wykresie :lol:

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

imho piszecie glupoty, musisz byc duzy, co to znaczy? zdobede wskazany przez ciebie kapital a ty mi powiesz jak zarabiac bez ryzyka?? podaj cene tego gralla ,ok forex jest zdecentralizowany, ale np z europy dax? nie wiadomo jakie sa obroty?. majac kase nie mozemy sie dowiedziec? dowiedz sie i kasuj

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

prawie każdy uzywa teraz do nawigacji GPS.

Czy komuś w ogóle przyszło by do głowy kierować się mapa cyrklem i linijką albo gwiazdami? Nawet kompasem?

Przyszło by komuś do głowy pilotować samolot z użyciem metod nawigacyjnych dostępnych w średniowieczu?
Widzicie postęp?

Sto lat temu analityk kreślił na papierze kurs akcji i rysował LT i SR teraz robi to samo tylko monitor zastępuje mu papier a myszka ołówek.

Widać postęp?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

sureshot pisze:imho piszecie glupoty, musisz byc duzy, co to znaczy? zdobede wskazany przez ciebie kapital a ty mi powiesz jak zarabiac bez ryzyka?? podaj cene tego gralla ,ok forex jest zdecentralizowany, ale np z europy dax? nie wiadomo jakie sa obroty?. majac kase nie mozemy sie dowiedziec? dowiedz sie i kasuj
Źle zrozumiałeś mojego posta, kolega szuka trzeciej analizy to mu podałem przykład. Bycie dużym daje więcej możliwości i zmniejsza ryzyko, zrobię więcej i "bezpieczniej" z kapitałem 10000$ niż z 1000$.
Jak się dowiedzieć? podaj przykład, serwis, platformę, myślę, że to trochę grubszy temat dla przeciętnego użytkownika tego forum (dla mnie też)

Jedyne co zostaję to stop hunt, który zasadniczo można wyczytać z PA nawet w MT4 ale tak jak napisałem, brak informacji o wolumenie ofert i zainteresowaniu danym poziomem w czasie rzeczywistym wyklucza orderflow jako analizę dla naszej części rynku.

Jestem tylko małą mrówką na zadzie słonia i każdego dnia liczę na darmowy przejazd.

ODPOWIEDZ