Psychologicznie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy dokonując transakcje w oparciu o TF M5 można zarabiać?

Tak
80
73%
Nie
9
8%
Nie dokonuję transakcji w oparciu o TF M5
21
19%

Liczba głosów: 110

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

-6 pips - SL
1 pips - BE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

-5 pips - zamknięte z ręki
-6 pips - SL co do pipsa
2 pipsy - ponowione wejście

Czyli do 3 razy sztuka... jeszcze jeden SL dzisiaj i koniec :)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Jeżeli mogę skomentować..dałeś sell przy wsparciu...reakcja na pełną liczbę (.2400) była jaka była..swoją drogą jeżeli grasz psychologicznie to może przydałby Ci się lepszy data feed (kwotowania do 5 miejsc). Wtedy nawet oddalony wykres M1 ciekawie wygląda...

Polecam sobie rysować codziennie mocne wsparcia i opory, wiadomo nie zawsze to działa ale może coś pomoże :?
Zwłaszcza nie ma co na to liczyć przy ważnych info typu stopy %, nagłe wydarzenia..

+ overboard z fxstreet
EUR/USD: Bids 1.2350/60 (possibly sovereign), sell stops just below. Offers 1.2400/10 and 1.2430/50
Czyli że z rana BO byłby <2350 w jedną a 2410+ w drugą (co i tak ulega zmianie w ciągu dnia z tego co obserwuję)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Witam peter_r
peter_r pisze:może przydałby Ci się lepszy data feed (kwotowania do 5 miejsc).
Jak najbardziej, sam już nawet o tym pisałem.
adamkaluza pisze:-8 pips - zamknięte przez spread Smile przydało by się 5 miejsc po przecinku... byłby zarobek parę pips hehe
Przy kwotowaniu 5 miejsc po przecinku 2 zagranie dzisiaj nie złapałoby SL, sprawdzałem ;) Przy takich małych SL'ach kwotowanie 5 miejsc po przecinku to raczej konieczność. Za kilka dni przechodzę na real do innego brokera z 5 miejscami po przecinku :)
Jak popatrzeć na mój wykres a ten z 5 po przecinku to tak jak porównać kwadraty z filmu o małej rozdzielczości do obrazu HD :D Tak jak mówisz, wtedy dopiero widać co się dzieje :)
peter_r pisze:Polecam sobie rysować codziennie mocne wsparcia i opory
Nie zawsze to robię, ale na pewno warto. Czasem cena przebija z impetem takie wsparcia i wtedy można ładnie popłynąć z falą, ale to czasem ;)

Ogólnie staram się jakoś selekcjonować wejścia, żeby było ich jak najmniej, i jak najlepsze. Mam nadzieję że to przyjdzie z czasem :)

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Czy można jakoś ustawic 5 miesjca po przecinku?

edit: OK :) Trzeba zmieni brokera. A mogę zapytac jakie byście polecili z 5 miejscami po przecinku? Aktualnie mam w AM i te "kwadraty" o ktrych piszecie są mega irytujące.
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Z tego co wiem to AM też ma 5 miejsc po przecinku tylko że na PRO w standardzie tego nie ma :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Demo u AM pro na przykład :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

DonForex:-) pisze:A mogę zapytac jakie byście polecili z 5 miejscami po przecinku?
Witaj DonForex:-). Ja też na realu walczę w AM, no i jakie kwadraty mam to widać na wykresach :) Ja gram na niskich interwałach M5 i zamierzam na M1, ale w AM standard to raczej z celem się mija. Tak jak pisałem, złapałem SL -6 pips gdzie z kwotowaniem 5 miejsc po przecinku przynajmniej na BE bym przestawił. Jeśli grasz na większych interwałach to ma małe znaczenie według mnie.Co do polecenia brokera. Jeśli grasz powyżej 0,1 lota to ofertą FxPro bym się zainteresował ;)

Chociaż w sumie na forum są też ludzie którzy grają na niskich TF'ach na 4 miejscach po przecinku i chyba całkiem dobrze im to idzie...

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

0 pips - złe wejście, spóźnione, zamknięte z ręki, nawet jeśli by miało iść up, to by zapewne wróciło odbić się od tej konsoli rannej (wszystko źle, wejście nie zgodne z planem i wyjście takie "życzeniowe")
-5 pips - no i wróciło się odbić :) wejście może być, ale ta biała świeca przepowiedziała co będzie dalej ;) no i zamknięte z ręki

Wnioski:
Znowu pokonała mnie okrągła liczba? 1,23 :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

-2 pips - zamknięte z ręki
-6 pips - SL

Porażka za porażką...

ODPOWIEDZ