Psychologicznie
- adamkaluza
- Pasjonat
- adamkaluza
- Pasjonat
Jeżeli mogę skomentować..dałeś sell przy wsparciu...reakcja na pełną liczbę (.2400) była jaka była..swoją drogą jeżeli grasz psychologicznie to może przydałby Ci się lepszy data feed (kwotowania do 5 miejsc). Wtedy nawet oddalony wykres M1 ciekawie wygląda...
Polecam sobie rysować codziennie mocne wsparcia i opory, wiadomo nie zawsze to działa ale może coś pomoże
Zwłaszcza nie ma co na to liczyć przy ważnych info typu stopy %, nagłe wydarzenia..
+ overboard z fxstreet
pozdrawiam
Polecam sobie rysować codziennie mocne wsparcia i opory, wiadomo nie zawsze to działa ale może coś pomoże

Zwłaszcza nie ma co na to liczyć przy ważnych info typu stopy %, nagłe wydarzenia..
+ overboard z fxstreet
Czyli że z rana BO byłby <2350 w jedną a 2410+ w drugą (co i tak ulega zmianie w ciągu dnia z tego co obserwuję)EUR/USD: Bids 1.2350/60 (possibly sovereign), sell stops just below. Offers 1.2400/10 and 1.2430/50
pozdrawiam
- adamkaluza
- Pasjonat
Witam peter_r
Przy takich małych SL'ach kwotowanie 5 miejsc po przecinku to raczej konieczność. Za kilka dni przechodzę na real do innego brokera z 5 miejscami po przecinku 
Jak popatrzeć na mój wykres a ten z 5 po przecinku to tak jak porównać kwadraty z filmu o małej rozdzielczości do obrazu HD
Tak jak mówisz, wtedy dopiero widać co się dzieje 

Ogólnie staram się jakoś selekcjonować wejścia, żeby było ich jak najmniej, i jak najlepsze. Mam nadzieję że to przyjdzie z czasem
Jak najbardziej, sam już nawet o tym pisałem.peter_r pisze:może przydałby Ci się lepszy data feed (kwotowania do 5 miejsc).
Przy kwotowaniu 5 miejsc po przecinku 2 zagranie dzisiaj nie złapałoby SL, sprawdzałemadamkaluza pisze:-8 pips - zamknięte przez spread Smile przydało by się 5 miejsc po przecinku... byłby zarobek parę pips hehe

Jak popatrzeć na mój wykres a ten z 5 po przecinku to tak jak porównać kwadraty z filmu o małej rozdzielczości do obrazu HD

Nie zawsze to robię, ale na pewno warto. Czasem cena przebija z impetem takie wsparcia i wtedy można ładnie popłynąć z falą, ale to czasempeter_r pisze:Polecam sobie rysować codziennie mocne wsparcia i opory

Ogólnie staram się jakoś selekcjonować wejścia, żeby było ich jak najmniej, i jak najlepsze. Mam nadzieję że to przyjdzie z czasem

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
- DonForex:-)
- Gaduła
Czy można jakoś ustawic 5 miesjca po przecinku?
edit: OK
Trzeba zmieni brokera. A mogę zapytac jakie byście polecili z 5 miejscami po przecinku? Aktualnie mam w AM i te "kwadraty" o ktrych piszecie są mega irytujące.
edit: OK

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
- adamkaluza
- Pasjonat
Witaj DonForex:-). Ja też na realu walczę w AM, no i jakie kwadraty mam to widać na wykresachDonForex:-) pisze:A mogę zapytac jakie byście polecili z 5 miejscami po przecinku?

Chociaż w sumie na forum są też ludzie którzy grają na niskich TF'ach na 4 miejscach po przecinku i chyba całkiem dobrze im to idzie...
- adamkaluza
- Pasjonat
0 pips - złe wejście, spóźnione, zamknięte z ręki, nawet jeśli by miało iść up, to by zapewne wróciło odbić się od tej konsoli rannej (wszystko źle, wejście nie zgodne z planem i wyjście takie "życzeniowe")
-5 pips - no i wróciło się odbić
wejście może być, ale ta biała świeca przepowiedziała co będzie dalej
no i zamknięte z ręki
Wnioski:
Znowu pokonała mnie okrągła liczba? 1,23
-5 pips - no i wróciło się odbić

Wnioski:
Znowu pokonała mnie okrągła liczba? 1,23

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- adamkaluza
- Pasjonat