Moja przygoda z Forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

JAREK67 pisze:Ciiiiszej. Bo nam wystraszycie nowego potencjalnego dostarczyciela płynności
Po 50% depo w jeden dzień chodźby za drzwiamy ktoś z karabinem stał to i tak platformę pod kołdrą odpali i zacznie sprzedawać i kupować ;)

powodzenia...
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem ;) http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Uważaj na FXsalt-a, lubią sobie często badticka puścić i wykosić twojego SL. Szczególnie na NZDUSD.
A poza tym, powodzenia życzę, Pamiętaj tylko, że przyjdzie czas na ponoszenie strat, przetrwaj a wszystko będzie ok.

ntiar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ntiar »

Trochę zagmatwane z tym podatkiem Belki. Jak się to powinno rozliczać? Każdego dnia gdzie uzyskałem dochód? (załóżmy miałem 100 zł, ugrałem +50, potem straciłem -20, na koniec dnia jestem 30 zł na plusie. Czy te 30 zł muszę opodatkować czy 50?) Czy każdą zyskowną transakcje osobno?
Niektórzy tutaj wypłacają zyski każdego dnia, ma to na celu zabezpieczenie kasy na ten podatek?

sober81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sober81 »

Liczysz zysk z całego roku i od tego zysku płacisz Belce 19% :) Nie martw się na razie podatkiem, jak zarobisz guldeny to zapłacisz fachowcom i Cię rozliczą

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Myślę, że dasz sobie radę ze znalezieniem infolinii do urzędu skarbowego :). Skoro chcesz trejdować z zyskiem... ;)

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

ntiar pisze:Szperanie na forum w tej chwili daje mi więcej pytań niż odpowiedzi .
Doczytałem że jednym z błędów początkujących jest gra na M1, M5. Dlaczego? Dotąd grałem tylko na M1, spoglądając tylko na resztę wykresów.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Poziomy ... 09576.html

Ellen Langer w książce Mindfulness opisuje, jak nauczyła się od swojej matki sposobu przygotowywania pieczeni. Jako mała dziewczynka przyglądała się, jak mama odcina kawałek mięsa z jednej strony, zanim położyła je w brytfannie. Jako dorosła kobieta wykonywała dokładnie te same czynności aż do dnia, kiedy zaczęła się zastanawiać, jaki jest sens w odcinaniu końcówki pieczeni. Zapytała swoją matkę, a ta odrzekła, że nie ma pojęcia, gdyż nauczyła się tego od swojej matki. Langer zapytała więc o to swoją babcię, która wyjaśniła, że gdy była młodą mężatką, jedyna brytfanka, którą wtedy posiadała, była za mała na zwykłą pieczeń, musiała więc odcinać końcówkę mięsa, aby zmieściło się w formie. Oczywiście po wielu latach kupiła większe brytfanki i od tego czasu nie obcinała końcówek mięsa. Jednakże przez lata zarówno Langer, jak i jej matka bezmyślnie powtarzały te rutynowe czynności. W pewnym okresie myśl, która stymulowała to działanie, była adekwatna do okoliczności, ale z czasem sytuacja zmieniła się i zamiast zniknąć, skostniała myśl wprowadzała bezmyślną rutynę.

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Ale podatek to chyba rozliczenie roczne, więc nie ma co się martwić z dnia na dzień? Poza tym dobrze zrozumiałam, że masz konto demo? To na razie Belka nie będzie zainteresowany... :)

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

ntiar ja w pierwszy dzien na demie Plus500 zarobilem 40 000zł, pozniej im więcej zaczałem się zastanawiać to tym więcej traciłem :lol:
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Doniek pisze:ntiar ja w pierwszy dzien na demie Plus500 zarobilem 40 000zł, pozniej im więcej zaczałem się zastanawiać to tym więcej traciłem
to ile zainwestowałeś jeżeli mogę zapytać?
Trzeba było brać i uciekać, nie zastanawiać się za bardzo :D

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

Słowo klucz to konto demo :lol: Robilem to na chłopski rozum, dołek kupujemy, górka sprzedajemy haha . Nie pamietam ile dawali na początek wirtualnych złotówek .
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

ODPOWIEDZ