Nie umiem grac na fx...
-
- Gaduła
według mnie jedną z najważniejszych rzeczy jest to aby pozycja od razu po otwarciu profitowała (np. gra na przebicia w dużym uproszczeniu), następnie odpowiednie zarządzanie ryzykiem tj. zabezpieczanie pozycji przed stratą, prowadzenie pozycji.djdampca pisze:ha pytanie tylko o co i jak na to wpasc:)?
-
- Gaduła
dlaczego tak twierdzisz?, całe price action jest czystym przypadkiem, sam napisałeś w swoim poprzednim poście: na h4 wsparcie na d1 opór, a więc musisz założyć że np. opór z d1 wytrzyma, a na h4 nastąpi przebicie zgodne z d1, wtedy jakiś tam sens się znajdzie (wiara) - ale z mojego punktu widzenia jest istotne tylko to co się dzieje z moją pozycją (o czym wspomniałem wcześniej), reszta jest wypadkową szczęścia.expedient warzywniaka pisze:pachnie św graalem
Nie w tym miejscu wchodzisz .djdampca pisze:zagralem na audusd mysle ze zagranie powinno byc pare pipsow wczesniej
dlaczego tu zagralem mysle ze to jest dosyc mocny poziom narazie opieram sie tylko na tym sl 50 tp 100
Jesli mamy przebicie poziomu i liczysz na przebicie kolejnego wchodzisz na wsparciu niżej .Tam gdzie masz Buy cena trafia na opór , widać konsolidację . Może on zostać przebity ale prawdopodobnie nastąpi nawet po przebiciu , powrót do miejsca przebicia i wtedy dopiero wchodzisz.
Twoje wejścia zgarniają testy poziomów , cena w tych miejscach zawraca, łapiesz SL .
Nie twierdzę że tam jest dobra pozycja na Sell , ale na pewno jest bardzo ryzykowna na Long .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .
jestem z nowymi nadziejami po propozycji jednego z forumowiczow wracam do nla bede gral po 16 i umieszczal wszystkie swoje wejscia i standardowo prosze o krytyke i pomoc
i dodalem 3 pary gpbusd usdjpy i usdcad
zagrania:
mam problem z wyjsciem z pozycji nie wiem kiedy mam zakonczyc trejd
i dodalem 3 pary gpbusd usdjpy i usdcad
zagrania:
mam problem z wyjsciem z pozycji nie wiem kiedy mam zakonczyc trejd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.