Nie umiem grac na fx...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

djdampca kojarz ze sobą interwały. wiedz, że ten poziom jest na H4 wsparciem ale na D1 oporem, ale to tylko "gra" prawdopodoboieństw. jak nie wypali jako SUPPORT to nawet jestli bedzie trzeba grac na spadki to i tak jest to dobre miejsce jestli chodzi o RR

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

djdampca pisze:ha pytanie tylko o co i jak na to wpasc:)?
według mnie jedną z najważniejszych rzeczy jest to aby pozycja od razu po otwarciu profitowała (np. gra na przebicia w dużym uproszczeniu), następnie odpowiednie zarządzanie ryzykiem tj. zabezpieczanie pozycji przed stratą, prowadzenie pozycji.

expedient warzywniaka

imperator_wszechswiata pisze:aby pozycja od razu po otwarciu profitowała
pachnie św graalem :wink:

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

expedient warzywniaka pisze:pachnie św graalem
dlaczego tak twierdzisz?, całe price action jest czystym przypadkiem, sam napisałeś w swoim poprzednim poście: na h4 wsparcie na d1 opór, a więc musisz założyć że np. opór z d1 wytrzyma, a na h4 nastąpi przebicie zgodne z d1, wtedy jakiś tam sens się znajdzie (wiara) - ale z mojego punktu widzenia jest istotne tylko to co się dzieje z moją pozycją (o czym wspomniałem wcześniej), reszta jest wypadkową szczęścia.

expedient warzywniaka

imperator_wszechswiata pisze:jedną z najważniejszych rzeczy jest to aby pozycja od razu po otwarciu profitowała
ok, ale to nie znaczy, ze gdy pozycja od razu nie profituje, to robisz coś źle bo tak to można zrozumieć

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

djdampca pisze:zagralem na audusd mysle ze zagranie powinno byc pare pipsow wczesniej

dlaczego tu zagralem mysle ze to jest dosyc mocny poziom narazie opieram sie tylko na tym sl 50 tp 100
Nie w tym miejscu wchodzisz .
Jesli mamy przebicie poziomu i liczysz na przebicie kolejnego wchodzisz na wsparciu niżej .Tam gdzie masz Buy cena trafia na opór , widać konsolidację . Może on zostać przebity ale prawdopodobnie nastąpi nawet po przebiciu , powrót do miejsca przebicia i wtedy dopiero wchodzisz.
Twoje wejścia zgarniają testy poziomów , cena w tych miejscach zawraca, łapiesz SL .
Nie twierdzę że tam jest dobra pozycja na Sell , ale na pewno jest bardzo ryzykowna na Long .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

djdampca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

dzieki za wszystkie odp dzis nic nie gram mam straszny metlik w glowie aususd jeszcze sie trzyma

djdampca
Gaduła
Gaduła

jestem z nowymi nadziejami po propozycji jednego z forumowiczow wracam do nla bede gral po 16 i umieszczal wszystkie swoje wejscia i standardowo prosze o krytyke i pomoc

i dodalem 3 pary gpbusd usdjpy i usdcad

zagrania:

mam problem z wyjsciem z pozycji nie wiem kiedy mam zakonczyc trejd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

djdampca
Gaduła
Gaduła

male pytanko czy probowal ktos polaczyc zl z nla wyznaczyc zl na wyzszym tf a zagrac na nizszym wedlug zasad nla?

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Wygląda na dobre połączenie :) grasz tak ? jak idą testy ?
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ODPOWIEDZ