Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-BARON-
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: -BARON- »

Przyznam sie i biję się w pierś że " brother " trafnie to ujął. Wiem że nie powinienem pozwolić sobie na niektóre sprawy ale tak to jest jak sie myśli przecież zaraz powruci no i tak poszybowało sobie w przeciwną stronę. Czuje się jak zasmarkaniec przy was.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:tylko ze tak sie nie gra ....
nie mozna sie ludzic ze kiedys wroci...
na forexie No1 jest MM..
Kolega Baron nie ma na 100% żadnego systemu inaczej miał by SL albo inny rodzaj zabezpieczenia, ale każdy początkujący musi to przejść dopóki nie połapie się o co tu naprawdę chodzi i co jest istotą handlowania na fx.

-BARON- pisze:Przyznam sie i biję się w pierś że " brother " trafnie to ujął. Wiem że nie powinienem pozwolić sobie na niektóre sprawy ale tak to jest jak sie myśli przecież zaraz powruci no i tak poszybowało sobie w przeciwną stronę. Czuje się jak zasmarkaniec przy was.
Spoko każdy to przechodził lub przechodzi. Po prostu stawiaj SL zawsze musisz wiedzieć kiedy wyjdziesz i jaki poziom strat akceptujesz

-BARON-
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak zgadza się systemu brak. Tli się coś w głowie ale to jeszcze sprawy do przemyślenia. Nie powiem że do tej pory było żle ale jak widać forex da i forex zabiera. Chociaż wolałbym jakby zabrał mniej. Człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera. Generalnie staram się grać delikatnie i na własnego "czuja" podług tego co widzę. Ale jednak brak tego SL to była czysta nie przemyślana głupota.
Generalnie staram sie postępowac wg. zasad i chłodno staram się bez emocji patrzeć na to co się dzieje. Na demie to się udawało całkiem dobrze na real panuję nad sobą ale nie jest to takie proste. Myślę że trzeba wiedzy systemu i 100% dyscypliny , no nic nauka trwa a jak eurusd spadnie na 1 to zmienie wiare i zostane chyba buddystą żeby się wyciszyć.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 16:42 przez -BARON-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

widzisz aby grac bez S/L trzeba umiec grac /byc zawodowym traderem...

ja czesto gram bez S/L ale mam go w glowie czyli wiem ile cena moze zejsc jesli zejdzie nizej niz moze to zamykam pozycje blyskawicznie...

jesli cena idzie moim kierunku to postawie S/L na zero badz zero PLus..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Gra na czuja to granie na to co się chce zobaczyć ;)
Ale jak to napisał brother, każdy musi przejść pewien etap by później wyciągnąć wnioski . Proponuję opracować system wejścia w pozycję , sprawdzić na jakim interwale gra wychodzi nam najlepiej.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

andy11 pisze:ja czesto gram bez S/L ale mam go w glowie czyli wiem ile cena moze zejsc jesli zejdzie nizej niz moze to zamykam pozycje blyskawicznie...
chyba ze przyjdzie nagly zjazd jak dzis ;)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

bartek1916 pisze:
andy11 pisze:ja czesto gram bez S/L ale mam go w glowie czyli wiem ile cena moze zejsc jesli zejdzie nizej niz moze to zamykam pozycje blyskawicznie...
dzisiaj wcale nie byl nagly....

od paru dni chodzily sluchy za kulisami ze Mario obnizy stopy..

-BARON-
Stały bywalec
Stały bywalec

bartek1916 pisze:
no własnie dobrze kolega to ujoł , grając staram się być przy kompie a że nie wiele się działo to skoczyłem do sklepu i po powrocie zobaczyłem takie coś mooooooooocno w dół. Ogólnie Panowie macie racje w milion procent system i zasady to trzeba mieć .

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Baron a jakich interwialach grasz...?

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

-BARON- pisze: no własnie dobrze kolega to ujoł , grając staram się być przy kompie a że nie wiele się działo to skoczyłem do sklepu i po powrocie zobaczyłem takie coś mooooooooocno w dół
Są sytuacje, że nawet jak jesteś przy kompie to nie zamkniesz bo broker nie da ci tego zrobić. A jak grasz na prawdziwym rynku, czyli u brokera typu ECN gdzie sparują twoje zlecenie z innym(nie u siebie jak to robi MM tylko na teoretycznie prawdziwym rynku) to możesz nawet dopłacić.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

ODPOWIEDZ