[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Polecam się na przyszłość 8)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

majek pisze:nasz wykres praktycznie pokrywa się z tymi indexow gieldowych, dane złe dla dolara po raz kolejny a tu zonk :shock: zobaczymy jak się otworzą amerykanskie liczymy na spadek ;) co do naszej pary to myślę że paskudzi nam tu spadek cen ropy
na takie dane mimo ze cena juz byla zdyskontowana gieldy zareagowac powinny spadkami...to przeciez budownictwo jest sila napedowa gospodarki,a takie slabe dane odbija sie na pewno echem... :)

poza tym Philadelphia Fed Manufacturing Index-- -20,9 a to juz jest recesja w tym regionie

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

Demolka na WallStreet , lecimy na minima, a może jeszcze niżej ? Jaguar jak myślisz na jakim poziomie zakończymy piątek ?

wsparacia: 106 , 105,50 103,70

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

hmmm na pewno do danych z usa jutro do 10.00 EST gdzie podany zostanie Consumer Sentiment (p) bedziemy mieli spadki...106.00 do jutra z malym odchylem jest mozliwe...jak slaby sentyment to mysle ze 105 z kawalkiem osiagniemy :) ...mam shorta z poziopmu 107,75 a moj docelowy tp na 105,91 wieksze wsparcie - karkolomna zagrywka ale przemyslana... :)

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Na tym rynku nie ma myślenia życzeniowego. Trzeba brać to co rynek nam daje a za duża chciwość nie popłaca. Dopóki euro słabnie w stosunku do dolara trudno mówić o dalszym spadku pary usd/jpy choć jak to mówią piątek zły początek. W nocy dolar ładnie się wybił może Ben ma jakiegoś asa w rękawie. :roll:

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Gerdziu pisze:Na tym rynku nie ma myślenia życzeniowego. Trzeba brać to co rynek nam daje a za duża chciwość nie popłaca. Dopóki euro słabnie w stosunku do dolara trudno mówić o dalszym spadku pary usd/jpy choć jak to mówią piątek zły początek. W nocy dolar ładnie się wybił może Ben ma jakiegoś asa w rękawie. :roll:
W poniedziałek Amerykanie świętują (święto Martina Luther Kinga) a więc pewnie chcą zachomikować trochę zielonych czyli jak nie dziś to z pewnością w poniedziałek możemy ładnie zanurkować jak to mówią łatwiej schodzić z góry niż wspinać się na szczyt :wink:

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

nikkei wczoraj zakonczyla sie na plusie co odbilo sie wiekszym odreagowaniem na usd/jpy...

edit.

mimo wszystko piatek zakonczyl pare USDJPYna poziomie 106,65...nie jest zle aczkolwiek spodziewalem sie znacznej wyprzedazy... :)

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

jaguarII pisze:moj docelowy tp na 105,91 wieksze wsparcie - karkolomna zagrywka ale przemyslana.
no i sie udało TP osiagniete wsparcie z poziomu 105,91 przebite a cena spadła w okolice 105,67....
Mysle ze to nie koniec spadków cena powinna sie kierowac w okolice kolejnych starszych wsparc a wiec 104,20-103,65...zanim to jednak osiagnie to korekta jest mile widziana...

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skuti »

że jak ??!!... chyba 104.65 ? :) uff aż zerknąłem na wykres tak mnie kolega przestraszył :)

...ja sie zgodze z jaguarem że to nie koniec spadków i myśle że kolejna jazda w dół będzie w ciągu kilku godzin. Może i utożsamiam sie z własnym shortem ale według mojej analizy stanąłem po dobrej stronie :)

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

104.65 to nic , jak będzie taka masakra na giełdach to spadki pewnie pogłębią się do conajmneij 101.65 - 102 i to już nie patrząc przez pryzmat kilku tygodni a dni.
Dzisiaj Amerykanie mieli wolne , co zrobią jutro ,jak dzisiaj japońskie giełdy dynamicznie traciły .Jak ktoś nie czytał wiadomości to : spadki największe od 11.09.2001 (zamachu terrorystycznego na WTC)

ODPOWIEDZ